Anyósom sosem eszik a főztömből, de az övét tukmálja. Ez nektek nem lenne rettentő sértő?
Pár mondat a körülményekről.
Külön élünk tőlük, de nem messze.
Átlagos család vagyunk, nem lehet olyanról szó, hogy retkes valami, és azért. Szerintem átlagosan is főzök, mások szívesen eszik, családom is, vendégek is.
Én olyan családban nőttem fel (sajnos vagy nem), ahol ez nagy tiszteletlenség. Nagymamám pl kimondottan úgy fejezi ki a szeretetét, hogy süt, főz, kínál folyton.
Nem arról van szó, hogy anyósom nem szereti, vagy épp nem éhes, mert két alkalom kivételével sosem eszik. Legutóbb inni is hozott magával. Na, avval viszont már nagyon megsértett. Bármit a vendégek elé tennék, amit ennének, innának, pláne ha családtag, mint ő. De ő hozza magával az innivalót, és gondolkodás nélkül visszautasítja az ételt.
Persze ő folyton mondja, írja, hogy süt, főz, amit akarunk, meg ha valamit csinál, folyton hívja a párom. Ami nem baj, de b.sszus, én is szeretek főzni-sütni, bármit, amit a párom vagy valamilyen vendég kér.
Miért ilyen? Nem akarok hülye p csa lenni, de annyira megalázó, és sértő!
Amúgy azóta nem ettem abból, amit küldött/hozott, és ezt sértetten meg is jegyezte a férjemnek.
Rákérdeznétek konkrétan? Vagy ennek mi az oka vajon? Nem szeret? Szerintem nem, na,de ennyire? Volt valakivel ilyen? Mit tennétek?
Anyósom ugyanez. Mikor először hívtam meg őket vendégségbe (még csak ismerkedtem a fiával), akkor konkrétan hozta magával az ebédjüket. Én éppen tálaltam, amikor közölte, hogy Ő főzött magukra. Köpni-nyelni nem tudtam.
Nem eszik gombát, nem eszik tejes, tejfölös dolgokat, nem eszik vadhúst, nem eszik ezt, nem eszik azt, neki csak az jó, amit Ő készít el.
Közben nem is tud róla, de evett nálam nem egyszer vadhúst, tejes, tejszínes dolgokat is, még olyat is, amitől Ő állítólag "meghal". Csak nem tudja, és amiről nem tudunk, az nem fáj.
12 év alatt annyit sikerült elérnem, hogy "illendőségből" eszik valamennyit, ha vendégségben van nálunk. Ugyanis én megtettem azt, amit Ő velem. Vittem magammal a saját kajámat, sütimet, amikor nála terülj-terülj asztalkám volt. Magyarul: Én is megsértettem. Valamint határozott nyomásomra változtatott némileg a szokásos rántott hús, sült hús, fasírt örök körforgáson.
Apósom "mindenevő", neki úgy tudok örömet szerezni a főztömmel, hogy valamilyen "segíteni kell" indokkal elcsalom otthonról, és megetetem, nehogy Anyósom megtudja, mert kiszekálná a világból szegényt.
Amikor 3 napra kórházba került, biztos voltam benne, hogy éhen fog halni. Túlélte úgy, hogy egyáltalán nem ette meg a kórházi kosztot sem, és azt sem, amit mi vittünk neki.
Egyébként sváb asszony... :) :)
Olyan családban nőttél fel, ahol ez tiszteletlenség, meg a nagymama kajával szeret.
Falusiak vagytok? Ott szokás ez.
Ne legyél már ennyire begyepesedett, maradi, fiatal nő létedre.
Ha nem eszi, hát nem eszi. Lehet szándékos is, főleg, ha tudja, hogy egy ilyen kis semmiséggel mennyire meg tud sérteni.
Így büntet, mert elvetted a fiát. Primitív, kicsinyes. Kezeld ennek megfelelően.
Ne foglalkozz vele.
Ez az ő baja, nem a tiéd.
Ha valamit tukmál, köszönnetl visszautasítjátok, rá nem készültök, ennyi.
Majd megunja. Nem mindegy, mit csinál, de komolyan? Most nyakig vagy a játszmájában, szállj ki. Ha valakinek baja van veled, és te tudod, hogy nem értottál neki, az egyedül az ő baja, azzal neked dolgod nincs.
Ételle pedig nem fejezünk ki szeretetet. Az csak étel, semmi más.
"Nagymamám pl kimondottan úgy fejezi ki a szeretetét, hogy süt, főz, kínál folyton."
És emiatt azt hiszed, ha valaki nem eszik a főztödből, akkor nem szeret. De ez nem így van! Ezer oka lehet, amiért az anyós nem eszik. Szerintem beszéld meg vele, de ne sértődött felhanggal. Ha nem szeretne, akkor nem érdekelné, hogy nem eszel a főztjéből.
Mondjuk nem értem, hogy a szeretet és tukmálás, ill. nem evés hogyan függ össze.
Legjobb lenne hagyni mindenkit annyit enni vagy nem enni, amennyit akar, mindenféle sértődés és kombinálás nélkül.
engem nem érdekelne, annál több marad :D
ha valami kicsinyes dolog miatt teszi ezt, akkor meg vessen magára.
amúgy nekem is van ilyen ismerősöm, ő azért nem eszik máshol, mert mindenki lakását/kajáját/dolgait "koszosnak" tartja.
az ilyen beteg emberekkel nem lehet mit kezdeni.
Ha jól értem, és nem értettem félre, akkor nincs igazad.
Én úgy értettem, hogy nem kifejezetten enni hívtátok meg, nem közös család étkezés valamilyen alkalomból, csak éppen átmegy, benéz hozzátok és sose kér enni, amikor megkínálod.
De miért is kéne ennie??? Nyilván eszik otthon. Ez nem tiszteletlenség. Én sem azért megyek máshoz, hogy egyek, kivéve, ha direkt enni hívnak.
Szerintem ne legyél olyan, mint a családod, hogy a szeretet jele csak a kaja lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!