Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért kell ennyire vaskalaposn...

Miért kell ennyire vaskalaposnak lenni?

Figyelt kérdés
Anyós néha átjön látogatóba. Nem teszi ezt zavaróan sűrűn, és általában jó a viszony. Nem rég viszont váratlanul kiakadt olyasmin, amiről nem is hittem hogy zavarhatná. Tehát az történt, hogy egy hétvégi napon kellemesen elvoltunk otthon, és a férjemmel eszünkbe jutott valami. Kamasz korunkban mindkettőnket megfertőzött az anime rajongás, de kinőttük, még mielőtt megismertük egymást. Azonban mindkettőnk őriz valamit abból a korszakból. A férjem pl megszerette a sushit és azóta is imádja. Nekem van néhany japán dal, amit annak idején fejből megtanultam, és ezeket azóta is szívesen hallgatom. Szóval kitört rajtunk a nosztalgia. Ő sushit kért ebédre, és miközben együtt csináltuk, én hangosan énekeltem japánul. A harom éves lányunknak meg tetszett műsor. Látta az apja kezében a pálcákat, ő is azt kért. Na hát jött anyós kicsivel később látogatni. A lányom büszkén mutatja neki, hogy "tud" pálcával enni. És ezen akadt ki az anyós! Lehordott minket mindenféle idiótának. Hogy a gyereket magyar dolgokra kéne tanítani és hogy ő azt hitte kinőttük már ezt a hulyeséget. Igen, az animéket kinőttük, de miért kéne mindent elfelejtenünk, ami japánból van? A gyereknek semmi baja nem lett a pálcáktól. Tud kanállal, villával is enni. Sushit pedig nem kapott. Mást evett meg a pálcákkal. Nem értem a dolgot. Teljesen elvette a jókedvünket.
2018. júl. 11. 15:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egy darabig biztos nem lennék rá kíváncsi.... Eleve ne rendezzen jelenetet az én otthonomba.. Pláne ne mondvacsinált indokkal..Azt azonban már végképp nem tűrném, hogy a gyerekem előtt leidiózázzon..
2018. júl. 12. 12:57
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha átjön, innentől csak sashimi, sushi meg japán curry legyen, plusz csapatni maxon a j-popot. További hiszti esetén a következő alkalommal kézzel evős etióp konyha és elpöttyinteni, hogy a lányotoknak lesz egy örökbefogadott etióp kistesója.
2018. júl. 12. 18:40
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
"Anyuka nyugalom! Magyarul már tud enni!"
2018. júl. 12. 19:25
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! :) Jól esik, hogy így látjátok. Azóta sikerült túllépnem rajta.

Kedves Válaszoló, aki Sushi receptet kértél: Lehet, hogy csalódást fogok okozni, de nem ismerek nagyon sokfélét. Nagyobb áruházakban szoktam venni amolyan "készletet". Egy müzlis doboz méretű dobozt képzelj el, amiben van sushi rizs, szójaszósz, vasabi, algapapír, meg a felgöngyöléshez való eszköz. Ebből szoktunk maki tekercseket csinálni. Általában lazaccal töltjük, de szoktam ilyenkor kisütni tojáslepényt, és azt néhány zöldség kíséretében tömöm bele. A savanyú gyömbér nekem elmaradhatatlan kellék. Azt is lehet venni nagyobb áruházakban, de mivel más ételekhez is sokat eszek belőle, már inkább megcsinálok otthon néhány üveggel.

2018. júl. 15. 18:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen! Akkor ezek szerint azok a készletek teljesen jók hozzá.Már én is szemeztem velük. :)
2018. júl. 15. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!