Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy viseljem el a párom anyját?

Hogy viseljem el a párom anyját?

Figyelt kérdés

Másfél évig albérletben voltunk, de úgy adódott, hogy el kellett onnan költöznünk. Én a sulit még csak most fejezem be, tehát nincs munkám. Diákmunkákkal próbáltam segíteni, de az érettségi miatt ez elmaradt. Így, hogy itthon vagyok a párom anyja rám sóz minden feladatot, amivel nem is lenne baj ha nem úgy beszélne velem mintha a csicskája lennék (pl.: még épp az ágyban fekszem hajnalok hajnalán ő már irritáló hanggal emelt hanggal jön be, hogy: csináld már meg ezt meg azt vagy menj már el a postára és hozd már el a csomagot) se egy szép szó se egy légyszíves nincsen semmi, csak parancsol. Épp mosogattam vacsora után erre elkezd üvölteni, hogy az asztalt töröljük le mert hányás ahogy kinéz, én már akkor nem bírtam és csak annyit mondtam, hogy le lesz takarítva de előbb elmosogatnék (alapból letöröltem volna beszólás nélkül). Anyám meghívott wellnessezni és a párommal beszéltük hogy majd beszélek anyámmal hogy kell-e vigyünk valamit. Anyós már messziről leste, hogy mi a téma természetesen a hozzászólás nem maradhatott el, hogy eszünkbe ne jusson bármit is fizetni.

Meg azt mondja itthon vagyok egész nap takarítsak már össze ameddig hazaérnek és hiába mondom, hogy nem vagyok itthon, azt mondja hogy akkor csináljak időt magamnak mert jön az unokája és legyen tiszta a lakás (most 2 hónapja vagyunk itt és augusztusban megyünk át a másik albérletbe, de már attól is előre félek, hogy kéretlenül fog beleszólni mindenbe). Én 20 éves vagyok a párom 24.

2018. jún. 7. 07:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy diákmunkával segítettem az érettségi előtt. Érettségi előtt 2-3 héttel hagytam abba a diákmunkát és a kaját amit eszünk abba én is beleadtam és amit apukám küldött abból odaadtam egy tízest. Az anyjának ez volt a kívánsága hogy havonta 20-at adjunk. Én főzök mivel az anyja és apja a munkahelyükön esznek.

Itt szó nem volt arról hogy a párom anyja nem tűr el. Neki ilyen a stílusa amióta ismerem. Tisztában vagyok az árakkal másfél évig külön voltunk én vásároltam be minden nap, hogy tudjunk mit enni. Itt nem a feladatokról van szó hanem a stílusról.

Akkor anyámról annyit hogy megengedte, hogy a párom odajöjjön hozzánk, a párom szó nélkül segített beleadott. Anyám viszont folyamatosan este 10kor kérte meg hogy menjen érte a munkába. Mindig ment is 10-ből 9-szer, egyik este hulla fáradt volt mert sofőr és egész nap vezet, azt mondta hogy ha nem haragszik meg kivételesen nem menne most érte. Anyám elkezdett morgolódni mikor addig folyamatosan (még egyszer fölöslegesen el is vittük valami gyógykezelésre a szomszéd városba majd mikor hazaértünk hívott hogy nem is aznap kellett volna menjen szóval menjünk már vissza érte). Másnap ugyan úgy elvittük.

Aztán történt egy olyan, hogy anyám négyszemközt akart velem beszélni én meg nem akartam mert tudtam ha ő ezt mondja abból üvöltözés lesz ha nem több. Aztán hazamentem a párommal anyám megsértődött hogy nem egyedül mentem. Elzavart otthonról és, hogy kitilt a házból minket, de olyan stílusban.. az ember a kutyájával nem beszél így. Másnap hazamentünk hogy elhozzuk a ruháinkat. Anyám nem volt otthon, épp orvoshoz ment, bátyám leadta a drótot anyámnak anyám kb 5 perc múlva ránk rúgta az ajtót engem a hajamtól fogva rángatott végig a lakáson üvöltözött és vagy 10 percig tépett. Bátyám nekiesett a páromnak majd kiment a kocsihoz anyám utasítására, kiszedte az autóból a táskákat kiszórta a földre a ruhákat hogy én a sajátjaimat el nem vihetem és én el nem megyek otthonról anyám rám zárta a lakást és tovább tépett a hajamtól fogva. Páromnak sírva könyörögtem hogy hívja ki a rendőröket mert más reményt nem láttam, hogy lenyugodna. Ki is jöttek a rendőrök és csak annyit mondtak hogy nem tudnak mit tenni ez nem az ő hatáskörük, ha akarunk menjünk be a rendőrségre és tegyünk egymás ellen feljelentést. Tenném hozzá anyám úgy tett mintha semmi se történt volna mintha csak a kezemre csapott volna rá, hogy ejnye-bejnye.

Van okom félni azt hiszem és van okom nem hazamenni. A tiszteletköröket megteszem mindig, de már a kapcsolatunk se olyan mint előtte, pedig előtte is volt már hasonló balhé.

2018. jún. 7. 12:09
 12/14 anonim ***** válasza:
50%

Ó te szegény üldözött, ketten a világ ellen. Így már kicsit megint más a történet, tehát először anyád nyakára mentetek élősködni, most meg az "anyóst" boldogítod. Tehát összegezve: nem jössz ki se az anyáddal, se a testvéreddel, se az aktuális pasid anyjával, de mindenki hibás, csak te nem.

Ha annyira megtépett volna, vagy kárt tesz benned, nem nyitnád rá többet az ajtót, nem még wellness meg kutyafüle. Ha csak a töredéke igaz ennek a támadásnak, akkor semmi önbecsülésed meg tartásod nincs, hogy ennek ellenére a pénzére nem mondasz nemet.

20 évesen, ha már kell melléd minden este a fix pöcörő az ágyba, már nem diákmunkázni kéne, hanem el lehet menni pl. a gyártósorra dolgozni, normális fizetésért. De ugyebár ha a munka büdös, nincs mit tenni.

2018. jún. 7. 13:26
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

még épp az ágyban fekszem hajnalok hajnalán ő már irritáló hanggal emelt hanggal jön be, hogy: csináld már meg ezt meg azt vagy menj már el a postára és hozd már el a csomagot)

Hát ha a posta már nyitva van nem lehet annyira hajnalok hajnala, mivel a posta általában 8kor nyit.

2018. jún. 7. 17:00
 14/14 anonim ***** válasza:
80%
Nekem apám volt hasonló mint az anyád. Viszont ha elhívna wellnessezni, körberöhögném. A kapcsolatot sem tartom vele. Kicsit hihetetlen számomra, hogy egy hajtépés után te még eljársz vele szórakozni...
2018. jún. 8. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!