Hogyan győzhetnénk meg barátnőm anyját, hogy megengedje az odaköltözést?
23F vagyok, egyedül élek egy albérletben. Barátnőmnek felvetettem, hogy ideköltözhetne a kolesz helyett suliidőben, sok-sok előnye lenne ( most nem fogom mindet felsorolni, de pl. higénikusabb és nyugodtabb tanulás szempontjából is ). Mindketten nagyon ezt szeretnénk.
A kérdés, hogy hogyan lehetne meggyőzően érvelni amellett az anyjának, hogy ideköltözhessen hozzám?
23 éves fejjel neked van kedved a barátnőd anyját győzködni arról hogy költözzön hozzád?
Hát ha nekem ennyi gondom lrnne az életbe .....
Nyilván én állnám a költségeket, tőlük nem várok el semmilyen anyagi támogatást.
Ő 18L.
nagyon gavallér vagy, ha te állnád a költségeit.. :D
akkor mondjuk nyithatnál így:
-anyuka, nincs lakbér, rezsi, mi kell még??
de komolyra fordítva a szót, tudni kellene h mióta vagytok együtt, mert ha 3 hónap mulva szétmentek akkor roppant kellemetlen lenne a helyzet. És ne gyere azzal, hogy "úgyse", mert minden benne van a pakliban.
Gondolom annyi csupán a probléma anyukával, hogy már nem romantikus kiskamasz, és látja a dolog árnyoldalát is.
Pl. hogy elég gáz úgy odaköltözni a nyakadra, hogy majd te négy-öt-hat évig eltartod. Ha meg be kell szállni a rezsibe, a kajába, akkor lehet, hogy az jóval többre jön ki, mint amennyibe egy kolesz kerül.
Ebben az esetben vagy a nagylány megy el dolgozni, ami ugye tanulás szempontjából nem előnyös, vagy ő nyúlhat a zsebébe, amit nem biztos, hogy finanszírozni tud.
Másrészt 23 évesen te egyébként átlátod, hogy mennyibe kerül egy "gyereket" taníttatni?
Nekem most a két általános iskolás benne lesz cirka 100 ezerben. Tornacucc, tolltartó, hátizsák, füzetek, tankönyvek, ilyen szakkör, olyan tagsági, tisztasági csomag a sulinak (10 wc papír, 1 csomag fénymásoló papír, stb.). És akkor nem néztem még át a ruhatárukat, és nem kaptak bérletet.
Ha a gimit fejezi be a leányzó, az se azt jelenti, hogy jövő ilyenkor már dolgozik és beszáll a rezsibe. De ha továbbtanulásról van szó, akkor kösd fel gatyádat, mert komoly havi kiadást jelent. Plusz ugye a rezsi, a kaja, a ruhák, stb.
Én sem támogatnám, hogy a lányom úgy költözzön össze bárkivel, hogy nincs saját jövedelme, és nem tud beszállni semmibe. Egyrészt cikinek érezném, hogy "odamegy a nyakadra ingyenélőnek", másrészt eléggé kiszolgáltatott helyzet. Úgy is, hogy hozzám bármikor hazajöhet. Másrészt ha ennyire önálló és felnőtt akar lenni, akkor legyen, de ahhoz hozzá tartozik, hogy eltartja saját magát.
Szerintem ezt egyébként gondoljátok végig még egyszer. Nem olyan, mint amikor nálad van heti háromszor, és napi egyszer letusol, meg eszik egy szendvicset, vagy főz nektek valamit. Sokkal, de sokkal többe fog kerülni.
Maradjon a kolesz, ha van kedve, ott van nálad, ott is alhat, tanulhat nyugodt körülmények között, és majd ha lesz keresete, és nem szorul rá senkire anyagilag, akkor költözzön össze a pasijával.
nekem az jön a kérdés alapján,hogy ezt az odaköltözést egyedül te szeretnéd.
hidd el nekem,hogyha a barátnőd is szeretne hozzád költözni, akkor fogná a cuccát és átköltözne. a szüleivel pedig megbeszélné értelmesen,hogy így döntött, fogadják el.
valószínű a barátnőd nem akar odaköltözni még.amit megértek. legalább a középsulit végezze el. egyetem mellett már normális,hogyha összeköltöztök,ott általában tud is mellette dolgozgatni.
de most még szerintem korai. most lesz 12.-es? mert akkor még rengeteg költség lesz a suli terén..osztálypénz,szalagtűző,ballagás, tanárok ajándéka stb.. ha hozzád költözik ezeket is fizetnéd helyette? kijönnétek anyagilag? ha most elköltözik és a szülei megvonják tőle az eddigi zsebpénzt,akkor te adsz majd neki? hogyha kell neki egy ruha vagy kozmetikum,vagy telefonra töltés vagy bérlet akkor kifizeted neki? nem lesz gond?
én ezért is várnék,hogy legalább valamilyen részmunkaidős állása legyen,hogy legalább a saját költségeit tudja fizetni. de ti tudjátok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!