Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan győzhetnénk meg barátnő...

Hogyan győzhetnénk meg barátnőm anyját, hogy megengedje az odaköltözést?

Figyelt kérdés

23F vagyok, egyedül élek egy albérletben. Barátnőmnek felvetettem, hogy ideköltözhetne a kolesz helyett suliidőben, sok-sok előnye lenne ( most nem fogom mindet felsorolni, de pl. higénikusabb és nyugodtabb tanulás szempontjából is ). Mindketten nagyon ezt szeretnénk.

A kérdés, hogy hogyan lehetne meggyőzően érvelni amellett az anyjának, hogy ideköltözhessen hozzám?

2016. aug. 4. 22:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
33%
És ha szétmentek 2 hónap múlva? Mert simán benne van a pakliban, sosem lehet tudni. Akkor szerinted a szülők honnan kerítenek helyet a koleszban a lányuknak, vagy esetlegesen albérletet hipp-hopp? Ők valószínűleg ilyenekre is gondolnak, valamint ha esetlegesen elveszíted a munkád, akkor miből fogtok élni, és rezsit fizetni? Ja, hogy akkor anyuka meg apuka nyúlhatna a pénztárcájába,és lehet, hogy nem tehetik meg, hogy havi 30-40 ezreket kiadjanak rezsire, plusz állják a lányuk étkezését, tankönyveit stb. A kolesz ennél jóval olcsóbb megoldás. Előre látónak kell lenni, ezek a dolgok nem úgy működnek, hogy odaköltözök és kész, főleg ameddig nincs önálló keresete és nem dolgozik. Na meg lehet, hogy a szülőknek is kellemetlen, hogy odaköltözik a lányuk úgy hozzád, hogy nem tud normálisan beleadni a lakás fenntartásába stb. Más is él/élt évekig kollégiumba, ki lehet bírni. Ha meg tanulni szeretne és ott nem tud, akkor még mindig át tud hozzád menni délután 1-1 órára, vagy este. Na meg időközönként így is ott tud aludni nálad, meg hétvégén. Szerintem beszéljétek át még egyszer az egészet, minden lehetőséggel.
2016. aug. 5. 10:58
 12/19 fru_ ***** válasza:
71%

#9-es, egy agy társkapcsolati kérdés, nem matek!

"komoly havi kiadást jelent. Plusz ugye a rezsi, a kaja, a ruhák, stb"

vagy, ha neked sokba lesz a gyerek, kirakod?

2016. aug. 5. 13:57
 13/19 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, neked csak a barátnődet kell meggyőznöd arról, hogy ö felnőtt ember, a saját döntése, hogy hol lakik, nem az anyucikájáé. Ennyi.

A szülőknek a nagykorú, tovább tanuló gyerekkel kapcsolatos tartási kötelességét meg semennyiben sem érinti, hogy a lány hol, kivel lakik.

2016. aug. 5. 14:25
 14/19 anonim ***** válasza:
53%
#9 " Gondolom annyi csupán a probléma anyukával, hogy már nem romantikus kiskamasz, és látja a dolog árnyoldalát is." - hát, ahogy én elnézem, az anyukával "csupán" az a probléma,hogy azt hiszi, a saját beteg értékrendjét ráerőszakolhatja a lányára a továbbtanulás finanszírozásáért cserébe... pedig nem, az "amíg az én kenyerem eszed..."-mocsok csak néhány cezaromániás szülő beteg agyában létezik, nem a valóságban.
2016. aug. 5. 14:29
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt már ilyen korú lányom, fiam.

Engedném, ha meg mégse jön össze nem durciznék.

A gyereknevelés lényege, hogy a gyerek tapasztaljon minél többet, 5 évesen azt, hogy egyedül megy a kisboltba (akkor is a frász jött rám), 18 évesen meg, hogy próbálgassa párkapcsolatot.

A kudarc lehetősége mindegyikben benne van.

(és mielőtt valaki leoltana: nem engedtem, hogy konnektorba nyúlkáljon, és nem állítom ki a sarokra se - azokat nem kell cáfolni).

Anyukájával most egy koszfészekben laknak e szerint?

A lányra se vet ez jó fényt.

2016. aug. 5. 14:57
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Én örülnék, ha a lányom nem a nyakára költözne valakinek, hanem akkor költözne össze a párjával, amikor már pénzt keres (akár diákmunkával) és be tud szállni legalább a rezsibe. Persze ha 18 évesen még nem jönne rá, hogy nem ingyenélőt akartam nevelni belőle, akkor hiába próbálnám.
2016. aug. 5. 23:25
 17/19 anonim ***** válasza:
44%

#16, és mi van akkor, ha az illető fiúnak is az a jó, ha párkapcsolatban nem egyedül kell élnie pusztán azért, mert a barátnője anyjának úgymond "elvei vannak"?

Szerencsére mondjuk az én párom simán hozzám költözött 18 évesen és 4 hónaposan:), rögtön érettségi után... és nem kezdett el "puszta szeretetből és jót akarásból" szénné szívatni... ahogy anyósék se szóltak bele a döntésébe...

2016. aug. 6. 02:57
 18/19 A kérdező kommentje:
Immáron itt lakik velem, köszönöm a biztatást :)
2016. szept. 4. 17:23
 19/19 fru_ ***** válasza:
FRANKÓ! :)
2016. szept. 4. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!