Hogyan győzhetnénk meg barátnőm anyját, hogy megengedje az odaköltözést?
23F vagyok, egyedül élek egy albérletben. Barátnőmnek felvetettem, hogy ideköltözhetne a kolesz helyett suliidőben, sok-sok előnye lenne ( most nem fogom mindet felsorolni, de pl. higénikusabb és nyugodtabb tanulás szempontjából is ). Mindketten nagyon ezt szeretnénk.
A kérdés, hogy hogyan lehetne meggyőzően érvelni amellett az anyjának, hogy ideköltözhessen hozzám?
#9-es, egy agy társkapcsolati kérdés, nem matek!
"komoly havi kiadást jelent. Plusz ugye a rezsi, a kaja, a ruhák, stb"
vagy, ha neked sokba lesz a gyerek, kirakod?
Kérdező, neked csak a barátnődet kell meggyőznöd arról, hogy ö felnőtt ember, a saját döntése, hogy hol lakik, nem az anyucikájáé. Ennyi.
A szülőknek a nagykorú, tovább tanuló gyerekkel kapcsolatos tartási kötelességét meg semennyiben sem érinti, hogy a lány hol, kivel lakik.
Nekem volt már ilyen korú lányom, fiam.
Engedném, ha meg mégse jön össze nem durciznék.
A gyereknevelés lényege, hogy a gyerek tapasztaljon minél többet, 5 évesen azt, hogy egyedül megy a kisboltba (akkor is a frász jött rám), 18 évesen meg, hogy próbálgassa párkapcsolatot.
A kudarc lehetősége mindegyikben benne van.
(és mielőtt valaki leoltana: nem engedtem, hogy konnektorba nyúlkáljon, és nem állítom ki a sarokra se - azokat nem kell cáfolni).
Anyukájával most egy koszfészekben laknak e szerint?
A lányra se vet ez jó fényt.
#16, és mi van akkor, ha az illető fiúnak is az a jó, ha párkapcsolatban nem egyedül kell élnie pusztán azért, mert a barátnője anyjának úgymond "elvei vannak"?
Szerencsére mondjuk az én párom simán hozzám költözött 18 évesen és 4 hónaposan:), rögtön érettségi után... és nem kezdett el "puszta szeretetből és jót akarásból" szénné szívatni... ahogy anyósék se szóltak bele a döntésébe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!