Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Akinek az anyósa az első...

Akinek az anyósa az első gyermeknél is beleszólt mindenbe, a másodiknál /többediknél is ugyanezt tette?

Figyelt kérdés
A helyzet az hogy anyósom eléggé szeret intézkedni és szereti ha úgy vannak a dolgok ahogy ő akarja. Már a terhességem alatt is mindenbe bele akart szólni. Amit ő csinál az sajnos túlmutat a segítségnyújtáson. Úgy gondolja hogy a férjemmel túl fiatalok vagyunk. (25 és 30 évesek.) Ha én a-t mondok ő csak azért is b-t. Teljesen hülyének néz. Ha szólunk érte egyik fülén be, másikon ki. Ha pedig keményebben rászólunk megy elpanaszkodja az egész családnak hogy mi tiltjuk az unokájától, duzzog 2 hétig, utána pedig mintha mi sem történt volna. A párommal viszont szeretnénk kistesót. Nyilván másodszorra tapasztaltabb leszek és rögtön elejét veszem azoknak a dolgoknak amiket elsőre elrontottam. Aki járt hasonló cipőben, van rá esély hogy a második gyereknél talán végre rájön hogy inkább szerető nagyiként kéne viselkedni nem pedig úgy mintha ő akarna az anyukája lenni. (Nem lakunk velünk, saját házunk van, nem tiltottam tőle soha. A félreértések elkerülése végett.)
2018. jún. 3. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Nem fog visszavenni a tempóból. Öreg kutya nem tanul már újat, tudod. Ti tudtok változtatni, hogy minimálisra veszitek vissza vele a kapcsolatot.
2018. jún. 3. 09:39
 2/10 Alexa890610 ***** válasza:
95%

Nemtudok érdemben hozzászólni, mert nekem csak 1 gyerek van, de az én "anyósom" is inkább anyuka szeretett volna lenni nagymama helyett.

Már ő visszavett magából, de ehhez az kellett hogy eltávolodjak tőle.

Már csak unokázni jár heti 1x.

Én már nem vagyok kb semmilyen viszonyban vele.

Pár szó az időjárásról vagy a gyerekről és ennyi.

Nekem így jó, én így vagyok nyugodt.

Ha lenne második babánk, biztos vagyok benne, hogy már nem próbálkozna be az okoskodásával.

A te esetedben viszont a nyakamat rátenném, hogy továbbra is kioktató marad az anyósom.

Ez azért van így, mert nem állsz a sarkadra.

2018. jún. 3. 09:48
 3/10 Alexa890610 ***** válasza:
90%
* anyósod
2018. jún. 3. 09:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy az én hibám is. A helyzet az hogy nálunk (a férjem részéről) elég sűrűn vannak családi események, úgy hogy a találkozásokat nem igen tudjuk csökkenteni. Viszont tudok hogy sokszor én vagyok a téma amikor épp nem vagyunk ott, mert a húga meg adja alá a lovat.
2018. jún. 3. 09:57
 5/10 anonim ***** válasza:
93%
A férj menjen egyedül. De mindig! Aztán rájön, hogy hol a hiba a képen.
2018. jún. 3. 10:00
 6/10 anonim ***** válasza:
86%
Ez kva egyszerű. Nem vagy köteles beengedni a házadba és nem vagy köteles ilyen emberrel egy társaságban lenni. Simán kizárhatod, csak az a baj veletek, hogy meg akartok felelni az egész famíliának és képtelenek vagytok a saját családotokra koncentrálni inkább. Én tuti rövidre zártam már volna ezt a dolgot. Ahol bsztatnak oda nem megyek, ennyi.
2018. jún. 3. 11:04
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

És?

Akkor menjen a férjed egyedül... ha nem képes leállítani az anyját :)

2018. jún. 3. 14:23
 8/10 anonim ***** válasza:
71%
Egyik barátomék is hasonló helyzetben vannak csak ott a feleségének az anyja ilyen. Mivel szerinte nagyon fiatalok (F27 N24) ezért segíteni akar mindenben is. Mesélte párhete odáig jutottak, hogy a drága "anyuka" felvezette mennyivel egyszerűbb lenne mindenkinek ha ő most oda költözne és segítene felnevelni a gyereket. Mondták neki, hogy nem szükséges, ne erőltesse meg magát. Mikor 2-3 nap múlva már megakarta velük beszélni mikor tudnák áthozni "néhány holmiját" köztük a bútorokat is az otthonosság kedvéért, akkor ültek le vele megbeszélni hol a határ. Szerintem ti is üljetek le és egyszerűen tisztázzátok le a szabályokat az anyósoddal.
2018. jún. 3. 14:25
 9/10 anonim ***** válasza:
25%
Nem anyós, hanem egyik rokonom ilyen. Világ életemben és már előtte is ilyen volt. Szerintem egész kicsi korától ilyen lehetett vagy későbbtől. Amíg nem kezdett el műtétekre járni, addig mindenkit lehurrogott, ha kellett, ha nem. Ezek után jött egy pár műtét és elkezdett jó pofizni mindenkivel, gondolom, hogy azért, mert jó benyomással akart volna elhunyni. Én szerencsére kerültem, miután megmondtam neki a magamét. Valahogyan rá kellene világítanotok, hogy ha ezt így folytatja, majd nem láthatja sem az unokáját, sem téged, kérdező! Akármilyen kibeszélés és családi esemény van, legföljebb csak a férjed menjen el ezekre az eseményekre!
2018. jún. 3. 16:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Valóban az lehet a megoldás, ha a ferjed egyedül menne a családjához, ezekre a családi eseményekre. Aztán ha szóvá teszik, meg kell magyarázni, hogy ez így is marad mindaddig, amíg "anyuka" nem változtat a viselkedésén.
2018. jún. 3. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!