Anyósom pokollá teszi az életünket. Mit tudnék tenni?
Páromnak van egy 8 éves fia az előző kapcsolatából. A volt asszonnyal se egyszerű a helyzet, de az igazi problémát az anyósom jelenti. Mikor összejöttünk a párommal viszonylag jóban voltam vele, aztán hullámvölgybe került a kapcsolatunk, szét is költöztünk egy időte, de sikerült megoldani a problémáinkat, amik egyébként nem voltak egetrengetőek, csak az amúgyis stresszes időszakban rosszul kezeltük. Mióta kibékültünk anyósom ott tesz keresztbe ahol tud, engem járat le mindenkinek. A sztorijoz hozzátartozik, hogy mindig dolgoztam, nem eltartattam magam, de veszélyeztetett terhes lettem, ezért táppénzen vagyok. A szüleimet és a testvéreimet zaklatja, hogy én eltartatom magam, nagyon csúnyán lehúzom a fiát, kihasználom és átverem. A párom többször próbálta már leállítani, annak az eredménye az lett hogy kitiltott a házukból, nem mintha jártam volna hozzájuk. A szüleim is kiosztották már, hogy szálljon le a családunkról, mert mi se bántjuk őket. Erre elkezdte a barátainkat is hívogatni. A párom gyermekének anyját mindig útálta, most hirtelen nagy barátnők lettek. Nekem ehhez nincs közöm és nem is érdekel, csak azt szeretném hogy hagyjanak békén. Én is megkértem már hogy hagyja békén a családom, de neki állt feljebb, hogy én milyen jogon mondom meg hogy kivel beszéljet.
Őszintén tudom, hogy nem kellene magamra vennem, de sokat stresszelek emiatt és mivel egyébként is veszélyeztetett terhes vagyok így aggódom hogy baja lehet a babánknak.
tedd tönkre jobban az ő életét, mint ő a tieteket
ha kismama vagy, akkor jobban hisznek is neked az emberek
járasd le óvatosan, mesélj róla mindenkinek
amúgyis érdeklődni fognak az emberek a baba miatt, könnyen bele tudsz szőni a mondanivalódba 1-2 mondatot róla
kérd meg ugyanerre a családod tagjait is,akikkel bizalmas a viszonyod
tegyél róla, hogy a szemét kiszúrd azzal, hogy a fia milyen kedves veled és milye n boldogok vagytok
kérjél tőle dolgokat,aztán hordd el mindennek, hogy még erre sem képes
www.acsaladodnealljonveleszoba.hu
Nem olyan nehéz.
Számát le kell tiltani, ha kopog nem kell beengedni.
Azzal meg h kinek mit mond, meg ki mit gondol...ne foglslkozz!!
Ne már! Honnan tudja a szipirtyó meg a barátok számait is?
Micsoda tutyimutyi társaság vesz téged körbe, hogy hagyták idáig fajulni a dolgokat?
Ez egy idióta.
Tiltsa le minden zaklatott, az összes elérhetőségen.
Vagy jelentsék fel.
Te pedig nyugodj meg, tudatosan dolgozz ezen, mert a stressz nem megengedhető egy kismamának.
Egyszerű. Ha házasok vagytok, akkor a jpg szerint vagyonközösségben vagytok, tehát úgy "húzod le" a fiát, ahogy a fia engedi.
Ha viszont egyedülállók vagytok, akkor anyagilag az eredeti családotokhoz tartoztok, és meg kell neki mondani, hogy az eredeti családod pótolja ki a megélhetésedet a táppénz mellé, nem a fia, nyugodjon meg.
Teljesen megértelek. Az én anyósom is ilyen. Mindenkinek aki valahonnan ismerős panaszkodik.
Nem tudsz mit csinálni. És nehéz azt mondani, hogy ne foglalkozz vele, mert mégis csak lejárat. És ha még nem is hiszik 100% el neki, akkor is méregetni kezdenek, hogy igazat mondott-e.
Mi lassan 5 éve nem találtunk ellenszert. Nem kap tőlünk információkat, akkor kitalál valamit. Ha mosolygok az a baja és kigúnyolom, ha éppen nem, akkor savanyú vagyok. Ha kirándulunk akkor szórjuk a pénzt, ha nem akkor uncsi vagyok és velem semmit nem csinál a Férjem. Ha a Férjem mond ellent, akkor tuti én találtam ki. Sorolhatnám....
Szóval próbáld meg kívülről azt mutatni, hogy meg se hallod. Az ilyenek pont azt várják, hogy valami reakciót váltsanak ki és folytathassák.
Sok türelmet és babavárást Nektek!
Nálunk páromat is elhordta minden sz@rnak nem csak engem páromat is. Ő részükről szóba se állt velünk a család én részemről nem érdekelt senkit mit magyaráz. Akkor vesztettük el 8.hónapba a kisfiunkat. (Ami biztos az én családom részéről történt ahol mindenki él és virul véletlen se az övéről akinek két gyereke és férje is meghslt betegségben) egy hónap se telt el szülés után már azt mondta ne foglalkozzak én már azzal csináljuk amit kért. Na ezzel betelt a pohár szépen én is akiknek ő mocskolódott h miket mondott azok után nem hallottam hogy pletykálna rólunk. Egyszer jött hogy mit goldol róla a falu ő nem is ugy gondolta én meg ezt mondta vagy nem ezt mondta?!
1.5 évig nem is beszéltünk vele aztán mikor 6.hónapos terhes voltam ismét akkor jött nyalizni h lányaként szeret,de ilyen után már tudja ki bizik meg benne. Lehet a gyerek születése után ott is megy majd a jópofi hogy a gyerek életének része lehessen majd. Ne figyelj rá nehéz de meg kell próbálni a pici érdekében.
Tapasztalatbol mondom:
Le kell tojni nagy ivben. Nem el veletek, akkor nincs gond. Ha a rokonokat, baratokat zaklatja, majd ok azt lerendezik.
Nem kell foglalkozni vele. A leges legnagyobb fegyver a kozombosseg!!!! Hidd el, nagyon hatasos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!