Mert én vagyok az idősebb! Mit reagálnátok?
Röviden. 30 évesek vagyunk, házasok és van már 1 kisgyerek. Dolgozunk és saját lakásban lakunk.
Csak azért írtam, hogy nem rajtuk élősködünk.
Most (is) volt egy nézetkülönbség közöttünk. Szó szót követett és amikor érződött, hogy nekünk van igazunk és nem az ő akaratuk fog teljesülni, az após ezt a mondatot mondta. "Mert én vagyok az idősebb."
Teljesen lefagytunk. Akkor a téma lezárult, de nem akarjuk, hogy azt higgyék azért, mert ők "nyertek".
Mit kellene reagálni? Természetesen kiállunk Továbbra is a saját elképzelésünk mellett.
A 10. hozzászóló igen jókat írt, én simán megkérdezném az enyén sokkolt agyammal, hogy "na és?". Persze megfelelő hüledező és enyhén lenéző arckifejezéssel, nem vagyok kedves ember, ha hülyeségeket mondanak nekem s bele akarnak szólni a dolgaimba.
Vannak ilyen emberek, sajna. Én szeretem lereagálni, kell, hogy valaki helyretegye s lássa, nem tisztelem a butaságait, de végülis majdnem mindegy, mert a gondolkodását úgysem fogod megváltoztatni s akkor sincs semmi, ha mást hisz az önmagadért való kiállásról, mint ami van, ha sosem engedsz.
Köszönöm Mindenkinek.
#10 nagyon jókat írtál.
#9 pont azért fagytunk le, mert nem hittünk a fülünknek, hogy ilyet mondott.
Amúgy nem mondanám tanulatlannak, bár tény sokszor nagyon régimódi a gondolkodásuk.
"Akkor a téma lezárult, de nem akarjuk, hogy azt higgyék azért, mert ők "nyertek"."
Én inkább ezen a mondaton akadtam fenn.
Felnőtt 30+ éves emberek miért nem képesek egy témát elengedni, tovább lépni rajta?
Miért kell családon belül farkat méregetni?
Miért kell hatalmi harc?
Miért kell folyton totál felesleges vitákat generálni csak azért hogy megmutathassátok, ti győztetek?
Nem kell neki "behódolni" de azt is feleslegesnek tartom hogy fennakadsz egy helyzeten és azon pörögsz érlelve magadban a gyűlöletet és várni a pillanatot hogy mikor keverhetitek tovább a szart.
Én sem értem miért kell leállni vitázni ilyen emberekkel. Legközelebb, ha látjátok, hogy nincs értelme, zárjátok azzal, hogy jó, éritek az álláspontot, majd még gondolkodok rajta. És persze majd nem úgy döntötök :) nem mindenki viseli el, ha ellent mondanak neki, így ez elkerülhető.
Vagy ha mindenképp beleegyezés kell, akkor mondd, hogy persze, úgy lesz, és aztán mégsem. Ha rájön, hogy átvertétek csak jegyezzétek meg finoman, hogy meggondoltátok magatok. Egy idő után le fognak állni ezzel, mert eredménytelen lesz.
Egy beszélgetés közben említettük meg.
Nem gondoltuk volna, hogy egyáltalán reakciót érdemel.
Azóta ők hozzák fel.
A nyertek azért lett idézőjelben mert éreztem nem az a legjobb szó rá.
#18 nem megvitatni akartuk, csak mondtuk.
Mint ahogy elmondod valakinek mit fogsz hétvégén főzni. Erre mondanám hogy de szerintem ne tyúkhúsleves legyen, hanem marha, mert én szerintem az jobb lenne. Én azt jobban szeretem. Minden alkalommal felhozom, hogy akkor marhahúsból készül a leves, ügye? És ha te nemet mondasz, akkor hivatkozom arra, hogy én vagyok az idősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!