Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van anyósa és apósa annak,...

Van anyósa és apósa annak, aki nem házas?

Figyelt kérdés
Tehát a barátom/barátnőm anyja akkor is az anyósom, ha még csak járunk? Vagy ha el vagyok jegyezve, akkor a jegyesem anyja már az anyósom? Vagy csak akkor hívják anyósnak, ha már megtörtént a házasság? Csak mert nekem olyan fura, hogy max. 1-2 éve együtt lévő párocskák már anyósnak meg apósnak hívják egymás szüleit. Én úgy tudtam, anyósa és apósa annak van, aki házas. Én tudom rosszul? Mikortól szokás anyósnak meg apósnak nevezni a szülőket?
2017. dec. 7. 02:14
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
30: ebben az esetben viszont egy idegent baromira nem fog érdekelni, hogy kit viszel a kórházba vagy ki hagyta ott a táskát, úgyhogy egyáltalán meg sem kell említeni a párod édesanyját semmilyen formában. Elég annyit mondani, a kórházba mész vagy a táskát keresed, és ennyi. Egyszerű is, gyors is, és még csak nem is használsz egy szót sem helytelenül.
2017. dec. 9. 18:53
 32/36 anonim ***** válasza:
14%
És az nem kínos nektek, mikor addig emlegetitek az anyósotokat, amíg valaki kérdez valamit az esküvőről, és akkor be kell vallani, hogy jaaaa, hát esküvő az nem volt, nektek nincs férjetek, nektek csak anyósotok lett hiretelen? Nevetséges ez a kínlódás, hogy megmagyarázzátok a hazugságotokat. És továbbra sem világos, hogy ha ennyire szeretnétek a társatok szüleit anyós-apósnak, ennyire szeretnétek a külvilág előtt feleségnek tűnni, akkor miért nem kéritek meg a párotokat, hogy szép csendben írja már alá azt a papírt? Féltek, hogy a szemetekbe röhögne?
2017. dec. 10. 19:07
 33/36 anonim ***** válasza:
88%

#32.

Hidd el, látatlaban is, hogy boldog párkapcsolatban élnek azok is, akik nem házasok, és nincs szó arról, amit te itt negatívan vizionálsz, mégpedig hogy valamelyik fél igenis akar esküvőt, csak a másik meg nem, és megy a szenvedés. Nem megy, legalábbis nem feltétlenül.

És érdekes módon nekem még sose volt problémám abból, hogy apósnak-anyósnak hívom őket, a kollégáim meg az ismerősök tudják, hogy nem vagyok házas, és egyáltalán nem érzem kínosnak, ha valakinek mégis meg kell mondani, hogy nem vagyunk házasok, ez megint csak a te fejedben kínos. Ezen miért kellene szégyenkeznem? Na mindegy.

Szóval a környezetemben senkit nem zavar, hogy hívom őket. Légy olyan, mint a környezetemben élők. Téged se zavarjon.

2017. dec. 11. 10:33
 34/36 anonim ***** válasza:
0%
Ciki ezert hazudik mindenki
2017. dec. 11. 14:02
 35/36 anonim ***** válasza:
100%
#32 Én nem szeretnék feleségnek tűnni, mert úgy hangzik, mintha ötvenéves lennék, már bocs :) csak nem szeretek kilométer hosszú szavakat mondani, amikor van rövidebb is. Arról nem tehetünk, hogy te nem tudsz mással felvágni, mint azzal, hogy feleség vagy...
2017. dec. 11. 14:14
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

#34. Ott ciki, ahol még az megy, hogy "megkőő' házosodnyi, mert a fálunéjjjpe megszójjja nekije, hogy csak úúúgy vádásán együttéééének", de "modernebb" felfogású helyeken már senki sem akad ki ilyesmin.

És nem hazudjuk, hogy após-anyós, csak így hívjuk őket, röviden.

2017. dec. 11. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!