Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Van anyósa és apósa annak,...

Van anyósa és apósa annak, aki nem házas?

Figyelt kérdés
Tehát a barátom/barátnőm anyja akkor is az anyósom, ha még csak járunk? Vagy ha el vagyok jegyezve, akkor a jegyesem anyja már az anyósom? Vagy csak akkor hívják anyósnak, ha már megtörtént a házasság? Csak mert nekem olyan fura, hogy max. 1-2 éve együtt lévő párocskák már anyósnak meg apósnak hívják egymás szüleit. Én úgy tudtam, anyósa és apósa annak van, aki házas. Én tudom rosszul? Mikortól szokás anyósnak meg apósnak nevezni a szülőket?
2017. dec. 7. 02:14
1 2 3 4
 21/36 anonim válasza:
77%

Szerintem igen van anyósod apósod HA úgy érzed, hogy a társadat komolyan veszed, tehát nem csak pár hónapra, hétre tervezted vele hanem Ő a nagy Ő. Szerintem csak ebben az esetben hiteles bárki szájából. Házasság meg olyan dolog hogy a mai világba már teljesen felesleges. Nem kell messzire menni, most nagyon divat a celeb világban hogy feldúrják az életüket és nyílvánosságra hoznak ezt azt. Ha olvasod akkor van aki egy héttel a házasság után lelép egy másik p nci ért vagy f zért. Elkötelezettség volt mert annyira tiszteled a másikat? csak házasságban lehet szerelmesnek lenni? Haggyuk már.

A 13 al részben egyet értek, bizonyos szinten, ha Ő a nagy Ő és a mai napig szereted akkor joggal írtad te is az apóst.

2017. dec. 7. 13:13
 22/36 anonim ***** válasza:
82%

" ha ennyire vágytok a rendezett életre, akkor miért nem írjátok alá azt a “csak papírt”? Nem tudjátok rávenni a nagy szerelmeteket?"

Aki csak élettársi kapcsolatban él, annak nem rendezett az élete? ?????? Dehogynem. És még csak nem is arról lehet szó legtöbb esetben, hogy "hááát, én házasodnék, de a Józsi hallani se akar róla". Hanem egy egészséges párkapcsolatban ketten döntenek úgy, hogy nem kell ez a esküvősdi dolog.

2017. dec. 7. 14:07
 23/36 anonim ***** válasza:
22%

“Hanem egy egészséges párkapcsolatban ketten döntenek úgy, hogy nem kell ez a esküvősdi dolog.”

Ebben az esetben viszont nincs anyósod, csak Józsi anyja, akihez neked jogilag semmi közöd nincs, tehát ne hazudj arról, hogy rokoni kapcsolatban vagytok.

2017. dec. 7. 15:32
 24/36 anonim ***** válasza:
26%
Nincs.
2017. dec. 7. 17:08
 25/36 anonim ***** válasza:
95%

Hivatalosan nincs.

A gyakorlatban meg vagy divatból, vagy az egyszerűség kedvéért sokan használják a kifejezést.

Mi lassan három éve vagyunk együtt, párom szüleit szemtől szemben nem nevezem anyósnak/apósnak - bár anyuka már a menyeként emleget... :) De ha random helyen arról van szó, hogy utazunk hozzájuk pl., akkor az egyszerűség kedvéért simán mondom, hogy anyósékhoz megyünk. Vagy a sógornőmhöz babalátogatóba, pedig ő se az, csak a kedvesem nővére. De macerás mindig magyarázkodni a családi viszonyokról, így kevéssé ismerős körben (pl. kollegák előtt), van hogy egyszerűsítek.

Szemtől szemben nem hívom őket így, természetesen.

2017. dec. 7. 23:44
 26/36 anonim ***** válasza:
81%

Az anyós, após szó jóval rövidebb, mint a "párom édesanyja/édesapja", a köznyelv meg már csak olyan, hogy egyszerűsít. Kétféle embernek nem szokott tetszeni, ha komoly kapcsolatban élők (tehát nem tinik két hetes kapcsolatban) anyósnak/apósnak hívják a párjuk szüleit és sógornak a testvérét:

- Az egyik típus az, aki konzervatív nyelvtannáci és nem tetszik neki, hogy a szavak jelentése az évek során változik. Ebbe, töredelmesen bevallom, hogy sokszor én is beletartozom, pl. a mai napig utálom, hogy a barát/barátnő nemcsak barátságra, hanem párkapcsolatra is utal (körülményes a férfi barátaimról mindig elmondani, hogy nem ÚGY a barátom), de el kell fogadni, hogy a nyelv alakul, a szavak jelentése változik.

- A másik típus az, aki öt évig sírta tele a gyakorikérdéseket, hogy "mikorveszmáreeeeel" és sikerült kiharcolnia a gyűrűt, azóta ezt tekinti élete nagy eredményének. Neki személyes sértés, ha az ő kivívott státuszára utaló szavakat használni merik az alantas élettársi kapcsolatban élők is, akik közül ő kemény munkával felküzdötte magát; már azt is nehezére esik elfogadnia, ha valaki nem irigyli őt a teljesítményéért. Na ezt simán meg kell mosolyogni és kész :)

2017. dec. 7. 23:58
 27/36 anonim ***** válasza:
66%

#26 a lepontozás ellenére ott a pont. :) Pacsi.

Amúgy meg nem tudom, miért fáj az másoknak, hogy ki kit hogyan hív.

2017. dec. 8. 12:21
 28/36 anonim ***** válasza:
81%

Mert ekkora barmok az emberek kedves 27es.

Sokkal könnyebben elfogadod, felejted a saját hibáidat, hiányosságaidat, ha van más, akiket ezzel-azzal folyton b@$ztathatsz a környezetedben. Ide vágólag példa:

Egy csaj annyira kibírhatatlan, hogy volt már vagy 20 csávója, egyik se bírta mellette 1-2 hónapnál tovább, majd talál egy irányítható palimadarat, aki fél év után elveszi, gyűrű, felhajtás stb, majd nagy pofával beleáll egy olyan párba, akik már tizenéve együtt vannak, de nem házasok, hogy így házasság, úgy házasság, őneki már van férje "bibibí" 😂 ...

És őrül magának, holott inkább szánalmas.

A házasságra is igaz, ahogy a gyerekvállalásra, vagy bármire, hogy ne a társadalmi, rokoni elvárások miatt tedd, hanem mert úgy érzed, hogy neked kell. Ennyi

2017. dec. 8. 13:53
 29/36 A kérdező kommentje:

"Amúgy meg nem tudom, miért fáj az másoknak, hogy ki kit hogyan hív."

Félreérthető, ha valamit pontatlanul nevezel meg. Nekem az sem logikus, ha azért anyósozik valaki, mert az rövidebb és egyszerűbb, mint a "barátom anyukája". Szerintem sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy "a barátom anyukája", mint végigmenni azon a párbeszéden, hogy "-...az anyósom. -nem is tudtam, hogy házas vagy. -nem vagyok házas, úgy értettem, hogy a barátom anyukája."

2017. dec. 8. 17:53
 30/36 anonim ***** válasza:
77%

#29 Általában ha olyan emberekkel beszélsz, akik nem tudják a családi állapotodat, akkor azok nem is olyan közeli ismerősök, hogy érdekelné őket.

- Nem vette észre, hogy hetvennel megy?

- Elnézést, biztos úr, anyósomat viszem kórházba.

- Nahát, nem is tudtam, hogy házas.

- Nem találtak egy fehér táskát a buszon? Anyósom felejtette ott.

- Nahát, maga házas?

Ugye, milyen vicces lenne?

2017. dec. 8. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!