Ez most olyan nagy bűn lenne?
Így lesz a karácsonyból utálatos dolog..
Menjetek nyugodtan üdülni.
Ez nagyon ismerős. Mi olyan 10 évvel ezelőtt untuk meg, hogy a karácsony semmi másból nem áll, csak abból, hogy csak mi ide-oda utazunk a rokonokhoz. Amikor újra dolgozni kellett, fáradtabbak voltunk mint karácsony előtt. Mi egyik évben jeleztük, hogy idén nem megyünk senkihez, jöjjenek ők hozzánk. Senki nem jött, mindenki jött ezer kifogással, a legjobb az, hogy " de már kész a karácsonyi menü" mindezt októberben..:)
Mi végül nem mentünk senkihez. Otthon édes kettesben élveztük a pihenést. Anyósom egészen a következő év karácsonyáig vérig volt sértődve. Nekem konkrétan megmondta, hogy soha ne tegyem a lábam a házába. Tiszteletben tartottam a kérését, azóta sem voltam nála. De azóta sem ünnepeljük együtt a karácsonyt. A többi rokonokhoz megyünk de csak úgy, hogy előre szólunk, hogy idén karácsonykor tudunk menni (vagy nem tudunk menni) ők meg megmondják melyik nap. De minden évben már nem megyünk.
Jó tanács: Menjetek, élvezzétek a síelést, és az ünnepeket. A rokonokkal meg nem kell foglalkozni. Lesznek akik elfogadják, hogy nem mindig lesztek ott. Anyós meg vagy megbékél, vagy nem. De neked csak könnyebb lesz a döntés később..
Azt kérdezed, hogy ez most olyan nagy bűn lenne? Szerintem ez nem bűn kérdése, hanem teljesen másról van szó.
Te egy megerősítést keresel az itteni hozzászólóktól, abban , hogy jól döntöttél. Az én véleményem , hogy a Karácsony az ne a síelésről szóljon ! A Karácsony az egy évben a szentestét is beleszámítva 3 nap. Síelni, ellehet menni az ünnepek után is. Szerintem a családi békére kellene koncentrálni , mert nincs szebb annál mint amikor az egész család (famillia)békében és szeretetben együtt tud lenni és örülni egymásnak.
Ha tehetném én is ezerszer inkább mennék síelni, mint utazni 13 órát haza, hogy 5 napig a családunk okosságait hallgassuk, főleg, hogy általában 3-4 óra után már nincs téma, csak ülünk vagy az elkövetkező napokban tévézünk.
Teljesen felesleges ezért kiadni egy csomó pénzt, meg egy rakat energia.
Mert ugye őket hiába hívjuk - állnánk a jegyüket, az a 200 frank nekünk nem összeg -, se párom, se az én családom "nem ér rá".
Ja, karácsonykor sem. Nekem már most elegem van az egészből.
Nalunk Szenteste en szuleimnel vagyunk, 25-en anyoseknal. Este meg otthon mindharom nap. Szoval aki okos, az szepen beosztja es belatja, hogy kettesben Karacsonyozas is baromira belefer 3 napba!
De nekunk konnyu, mert mi szeretjuk a csaladi egyuttletet, a kettesben simike-romantika-vacsija-dugika meg nem a Karacsony hanem az ev osszes tobbi napjabol barmelyik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!