Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet kezdeni egy olyan...

Mit lehet kezdeni egy olyan anyóssal, aki ilyen szöveggel utasítja el az új dolgokat?

Figyelt kérdés
Ha valami tudományosan alá van támasztva, vagy hasonló az sem érdekli. Én igyekszek vele kommunikálni, ezért ha valamibe beleköt, vagy erőltet valamit, akkor szépen elmondom neki, hogy mi miért van, mit okoz, mióta tudják stb. stb. De hiába mondom el neki értelmesen, hogy mit miért csinálunk/nem csinálunk, adunk/nem adunk, veszünk/nem veszünk, legutóbb lerendezte annyival, hogy minden hülyeség, amiben fejlődik a tudomány, mert régen azt mondták a margarin jó, most meg kitalálták, hogy mégis a vaj a jó, úgyhogy jobb lenne, ha nem hinnék az orvosoknak, meg a kutatásoknak, mert úgyse igaz semmi hát látom a margarin...
2017. okt. 28. 14:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
68%

Nem igazán értem, (de tényleg nem, mert soha nem csináltam ilyet) hogy miért lenne olcsóbb Kínából rendelni a cumisüveget (vagy bármit) postaköltséggel, futárral, csomó járulékos költséggel, mint lemenni a sarki boltba, gyógyszertárba és venni egyet?

... és most nem is gondolok olyan tényezőkre, hogy esetleg mérgező vagy tudja fene...

2017. okt. 28. 16:28
 12/24 anonim ***** válasza:
65%
Én is bólogatok. Persze, adtam a 3 hónaposnak cukros tejbegrízt. Igen, krumplipürét is kapott már. Hogyne, hagyom üvölteni, nehogy megszokja, hogy felkapkodom. Ja, hogy most is rám van kötve...igen, de csak addig, amíg beszélgetünk, különben nem halljuk egymást az ordítástól. Azèrt amikor azt javasolta, hogy adjunk nyugtatót a 2 éves gyereknek, arra felcsattantam, hogy hogy képzeli. Arra azért készülj fel, hogy minket is ki fognak oktatni a gyerekeink, hogy miért csináltuk szarul, ahogy csináltuk. Abban igaza van anyósodnak, hogy ma ezt mondja a tudomány, ma azt. Pl.kezdik pedzegetni, hogy a 6 hónapig kizárólag anyatej mégsem jó buli. Későn találkozik a gyerek új ízekkel, így nehezebben fogadja el őket.
2017. okt. 28. 16:40
 13/24 anonim ***** válasza:
38%

Ilyen margarinos vitánk nekünk is volt. :D

Ő mindenhez azt használ, meg mutogatta, hogy milyen egészséges a delma vaj ízű fosa, erre mondtam neki, hogy mi otthon régen is vajat használtunk és én most is használok. Ennyi. Bólogattam, szia, oké. Rá kell hagyni.

2017. okt. 28. 17:11
 14/24 anonim ***** válasza:
73%
Szia! Az én anyósom pont ilyen mint a tiéd. Agresszor, erőszakos és folyamatosan belémáll a hülyeségeivel. Pl. Neki akkor jó illatú a gyerek ha a ruhája émejítően be van öblítőzve, és mivel én nem így mosom mert útálom ha a gyerek full illatfelhő, csak egy kupaknyit teszek a ruháira, kitalálta hogy a gyereknek nincs babaillata és én nem jól fürdetem meg nem jól mosok stb. De ez csak csepp a tengerben. Én sem tudom még jól kezelni. Szóval kösd fel a gatyát. Én el szoktam neki mondani hogy nem úgy gondolom és kész, ha nem érti meg akkor leszarom a fejét és egy jódarabig nem beszélek vele, ha felbosszant.
2017. okt. 28. 18:33
 15/24 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk ez van,én így csinálom,náluk meg az és ennyi... én nem vagyok hajlandó magyarázkodni és győzködni őt, pláne,hogy nincs is ember aki megtudná bármiről is győzni... mielőtt még bele lendülne én már lezártnak tekintem a témát.
2017. okt. 28. 18:54
 16/24 A kérdező kommentje:
11# vannak olyan oldalak, ahol bármit rendelhetsz kínából fillérekért és még postaköltség sincs, mert ingyen küldik. Ha valamit 300 forintért veszel meg, azt is elpostázzák ingyen. Hát mi lehet az, hogy megéri nekik? Nem azt mondom, egy faliképet vagy ilyesmit meg lehet venni, na de olyasmit, amiket anyósom kitalál? Hát én nem ennék belőle, nem még a gyereket abból etessem.
2017. okt. 28. 19:39
 17/24 anonim ***** válasza:
28%

(11)

Köszönöm!:)

Nem tudtam.

2017. okt. 28. 19:50
 18/24 anonim ***** válasza:
39%

Először is mint legnagyobb érv, hogy azok a kínai gyárak legtöbbször rabszolgaként foglalkoztatják a női vagy gyermek munkaerőt, ahonnan anyósod ajánlja, hogy rendelj. Tök mindegy milyen termék, megmondhatod neki, hogy mivel nem támogatod az ilyesfajta kereskedelmet, nyilván 1 Ft-ot sem vagy hajlandó adni nekik, hiszen az "támogatná" ezt az iparágat. Pont. Ezen nincs mit többet magyarázni.

A másik, hogy rá kell hagyni a konkrét szituációkat. Odajön, hogy megnézi vaj vagy margarin van a kenyéren? Megmondod margarin...kit érdekel mi van rajta, nagy eséllyel ő is egy szemüveges gyengébben látó ember, konyhában úgysincs mindig villany kapcsolva evéshez....azt hiszed látja egy vajas kiflin, hogy margarin vagy vaj?

Legyen egy szar bontott margarin a hűtőben, aztán még ha benéz ,akkor látja, hogy tartasz. De nyilván egy másik polcon ott a vaj, és te azzal kented meg a kiflit.

Kit érdekel??? hazudj, ha kell, miden anyóst ugyanúgy gyerekként kell kezelni, hazudni össze-vissza, elferdíteni infókat, hogy meglegyen a béke, tisztára, mint a gyereknevelés, nincs ezzel gond. Ezzel mindenki küzd.

Balzsamecetet raksz a salátára, mert az ehető? És sima ecetet csak vízkő takarításra használsz, pedig anyós mondja, hogy azt enni is lehet meg amúgy is olcsóbb? Kit érdekel? Mondd azt, hogy igen persze sima ecet meg szójaszósz van a salátán. Azt hiszed majd észreveszi...?

Azt mondja jó a Tesco tej is a gyereknek? Kit érdekel, hát mondja. Te attól még adhatsz neki házi tejet a piacról vagy mandulatejet. Fehér mind. Senki nem veszi észre mi van a gyerek poharában.

Nem tudom mit kell itt szívbajoskodni...bólogass neki, rendezd le annyival, hogy : igen. Aztán cselekedj máshogy. Felnőtt saját akaratú nő vagy, és semmi közöd az anyóshoz. Neked ő senki, egy idegen. Majd ha a vérszerinti gyereked panaszkodik, hogy hogy eteted,az már számít. De egy anyós....hagyjuk már.

Hogy honnan van a cumisüveg? Olyan nehéz ezt az egy szót kimondani, hogy : Kínából? Kit érdekel honnan van, mondd neki azt és megnyugszik. Úgyse tudja azok hogy néznek ki, és a BPA mentesek hogy néznek ki és milyen a márkája. a gyerek egyszer úgyis elhagyja a cumisüveget. ez tulajdonképpen egy múló probléma lesz.

Ez ne keserítse meg az életed. Nem érdemled meg. Hülyeség.

2017. okt. 30. 20:19
 19/24 anonim ***** válasza:
51%
Az uj dolog az, hogy mindenki Kinabol rendel mindent. Anyosod ezt nem utasitja el. Megveheted a boltban is, azt is Kinabol hozzak, de ragasztanak ra mas matricakat is. Ugyanakkor igazad van a cumisuveggel kapcsolatban. A tudosok mar mindent bebizonyitottak, illetve mindennek az ellenkezojet is. Ez sem uj dolog. Margarint sosem vettem, szerintem nagyon rossz, mindig vajat hasznaltam. Akkor a te anyosod meg mindig jobb, mint az en anyukam, aki a citrom 1000 szeres kemoterapia cuccokat kuldozget... :D Igaza van anyosodnak is, de miert kell neki magyarazkodnod? Ti vajat (vagy margarint) esztek es kesz. Ezt szeretitek, es kesz. Nem kell ot kioktatni, magyarazkodni neki, hiszen te is sotetben tapogatozol, akarcsak anyosod. Fogadd el, hogy o mast gondol mint te, illetve o is fogadja azt el, hogy mast csinaltok.
2017. okt. 31. 00:22
 20/24 anonim ***** válasza:
88%

Nekem párom mostohaanyja ilyen. Olyan hülyeségeket beszél, hogy néha nem is értem, miből gondolja, de megmagyarázni nem lehet neki, mert csak győzköd a jobbnál jobb érveivel. Írok pár példát.

Szerinte a műanyag jobban szellőzik, mint a fa. Párom asztalos (tisztában van a fával) ezért megpróbálta elmagyarázni, hogy a műanyag nem engedi át a vizet, tehát levegőt se, erre elkezdett veszekedni, hogy "szájal a gyerek" meg, hogy mi vagyunk a hülyék.

Ő az ezoterikus dolgokban hisz, mert egy csomó mindent meg tud magyarázni, amit az orvostudomány nem. Tanult ilyen kézrátételes gyógyítást is, amivel párom apjának a lábát próbálta kezelni sikertelenül. Szerinte azért nem működött, mert nézte közbe a TV-t. (Mire orvoshoz ment vele annyira súlyos lett, hogy rá se bírt állni és így kihagyta párom ballagását.)

A gyógynövényes "szarok" hatástalan hülyeségek. Nem gyógyul meg tőle senki. (De az ő varázskezétől minden gond elszáll. :D )

A gyereket 9 hónapos koráig nem szabad kivinni az anyja aurájából, mert agresszív lesz. A zenélő babaforgótól is az lesz.

Az állatokat (kutya, macska) nem szabad beengedni, ha hideg van, mert akkor ha bemelegszik nem növeszt téli bundát és utána megfagy, ha kimegy. (Itt mondtam neki, hogy barátnőmnek csak bent van a macskája mégis minden télen sörényt növeszt, de megmagyarázta, hogy azt csak megszokásból csinálja.)

Aprópénzt nem szabad szétszórva tartani az asztalon, mert akkor rohad és büdös. (Ugyan ez érvényes bármire, ami kicsi és nem sorba van pakolva.)

A bolhát nem lehet véglegesen kiirtani az állatokból, mert az rajtuk terem.

Mikor meséltük neki, hogy párom epilepsziás rohamot kapott ő látatlanba megmagyarázta, hogy az nem az volt, hanem olyan mélyen aludt, hogy nem kelt fel hányni és hülyeség rögtön orvoshoz rohanni vele, mert ez csak egy vírus. Mindezt röhögve, mintha egy tüsszentés miatt akartam volna mentőt hívni. (Nem az volt. Most gyógyszert szed rá, de még mindig kérdezgeti, hogy elmúlt e már.)

Azért volt olyan meleg párom szobájába, mert ketten voltunk benne, ami már két db 36 fokos test és ez felfűti a szobát. (Nem is azért, mert nyár volt.)

Sorolhatnám napestig, szerencsére külön élünk, így nem részesülünk napi szinten a bölcsességeiben. Mást nem lehet vele csinálni, csak ráhagyni, had higgye, hogy igaza van. Megmagyarázni úgyse lehet neki ész érvekkel, mert csak feleselésnek veszi. Te is hagyd rá aztán csináld, ahogy jónak látod. Szerencsére nekünk nem erőszakos, nem akarja ránk erőltetni a nézeteit, de azért elég fárasztó. Hab a tortán, hogy van két 30+ éves fia, akiket gyakorlatilag még mindig ő lát el, isteníti őket, ők a mérce otthon, páromat meg ki nem állhatja és szidja állandóan. (Egyszer kiszedte párom kezéből a kávéfőzőt, mert az ő fia se tud kávét főzni, ezért párom se higgye, hogy akkor neki majd sikerül. Költözésnél ugyan ez. Az ő fia nem boldogul 30 évesen, akkor nekünk miért menne?) Személyes dolgokba nem szabad beavatni és akkor nem tud mibe belekötni. (Bár az ilyen úgyis talál valamit, amit megmagyarázhat.)

2017. okt. 31. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!