Mennyi idős kortól engedtétek ott aludni a gyermeketeket a nagyszülőknél?
A kérdésem az lenne, hogy mennyi idős korától engedtétek ott aludni a gyermeketeket a nagyszülőknél? (A kérdés azért ebben a kategóriában van, mert férjem szüleiről van szó, és pár hasznos gondolatot várok, mert szerintem saját szülőkkel teljesen máshogy viszonyul az ember. Most nem elfogultságra gondolok hanem stílus, szóhasználat stb..)
Röviden annyi hogy anyósomék elakarják vinni a 6 hónapos kisfiunkat magukhoz egy napra és éjszakára, vagy pedig egy egész napra legalább. Természetesen nincs tiltva senkitől, rokonok jönnek, mi is megyünk mindenki vigyázott már rá pár órát, nem félős, én sem tartom üvegbúrában. De úgy gondolom hogy egy ennyi idős gyereket másik városba vinni ilyen hosszú időre nem jó ötlet. Anyósomék szoktak jönni,hetente akár 2x is, tehát elég gyakran láthatják. Természetesen nagyobb korában ott aludhatok mindegyik nagyszülőnél..mielőtt még szó éri a ház elejét. Szóval ki mennyi időt tart reálisnak? Minden véleményt szívesen fogadok mert ezt mindenki maga dönti el, csak kíváncsi vagyok.
5 éves volt a nagy amikor először a szüleimnél aludt és úgy volt egy hét,de az lett a vége,hogy 2 hétig maradt,mert annyira tele programozták magukat :) ..azóta minden nyáron 2-2,5 hétig ott van. 280km-re laknak a szüleim,így ilyen 1 éjszaka nem jó opció.
A második gyerekem most volt 5 éves,ő még nem aludt ott,de ő durván anyás :)
Az első gyerek már 8 éves múlt.
Összesen 1 éjszakát töltött anyósnál 2 gyerek, amikor a harmadik született és este fél 12kor amikor párom indult volna értük a kórházból ,már bealudtak,így nem lettek felébresztve. Anyós 10km-re lakik,nekem eszembe nem jutott soha,hogy valamelyik ott aludjon,de anyós se mondta soha.
Majdnem 2 éves volt. És nagyon fokozatosan csináltuk, először én ott elaltattam cicin, előtte elmondtam neki, h nagyinál fog ébredni, és utána nemsoká jövünk érte.
6 hónaposan még nagyon kicsi, az anyja-apja mellett a helye, sőt inkább az otthonában, mint máshol. Ilyen piciknek az állandóság a megnyugtató, és a rendszeresség. Sok baba nem is "tűri" a sokáig máshol levést.
És ha megfogadsz egy jótanácsot, már most álljatok a sarkatokra, mert később még nehezebb lesz. Ahogy írod, elég erőszakosak. A hozzátáplásnál biztos lehetsz benne, hogy olyat fog neki adni, amit még te nem szeretnél.
Szóval légy határozott!
Nekem jó a viszonyom anyóssal, de 6 hónaposan nem engedtem volna éjszakára, de a saját anyámhoz se, hiszen még szoptattam, és még ha át is alussza az éjszakát egy ekkora baba, azért este és reggel akkor is kell neki a tej. Nyilván ha nagyon muszáj, akkor lefejve is megoldható, de szerintem ez nem a nagyon muszáj kategória.
15 hónaposan volt először nagyszülőnél éjszakára, de az én anyámnál. Anyós még nem meri magánál altatni, amit nem különösebben értek, felnevelt két gyereket, szóval tudja, mi a dörgés, de mindegy, ő dolga. Nappal szívesen vigyáz rá.
Egyébként meg én totál nem értem, amikor a nagyszülő köti az ebet a karóhoz, hogy ő akarja vinni magához az unokát éjszakára. Minek? Nappal miért nem jó? Mi a fenét akar vele éjjel csinálni, amikor úgyis alszik? Az más, ha szívesen vigyáz rá, és a szülők meg elmennének otthonról, de csak úgy, minden ok nélkül nem értem, mi ebben a buli, pláne egy csecsemő esetében. Kétlem, hogy egy baba kérné, hogy ott alhasson, ez ilyenkor csak és kizárólag a nagyszülőről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!