Őrültség lenne megvenni a házat?
Az anyósom az egész esküvőnket saját tervei szerint alakította, hiába veszekedtünk vele, hogy a mi napunk, még mi voltunk a rosszak, hogy nem vesszük figyelembe a jótanácsait, hiszen csak segíteni szeretne. Ebből okulva eldöntöttük, hogy semmi másba sem lehet beleszólása.
A történethez hozzá tartozik, hogy én költöztem hozzájuk, mert páromnak akkor jobban fizető állása volt, de csak minimálbéres munkát tudtam magamnak találni (ezen a környéken még ez is nagy szerencse, mindenki más közmunkás). Azon voltunk, hogy el tudjunk költözni. Ami most hónap elején aktuális lett volna, mert a párom munkahelye megszűnt, viszont olyan végzettsége is van, amivel elég jól lehetne keresni egy nagyvárosban, de sajnos nem mehetünk, mert akkor ki marad itt, hogy fűtse anyósék két házát, amíg Győrben dolgoznak.
Egy pirinyó faluban lakunk, ahol nincs munkalehetőség (ezért szinte mindenki külföldre ment ki dolgozni). A városban (15 km-re van) kevés lehetőség van (két gyár, szalag munka 12 órában). Két megyeszékhely között lakunk félúton, így nagy eséllyel ingáznunk kellene.
Ezek után párom szülei felajánlották, hogy a másik házukat (tőlük a harmadik ház) eladják nekünk 6,5 millióért, havi törlesztéssel. Ehhez persze akkor vigyáznunk kellene az övékre. Párom nagyon gondolkozik, rajta mert még az ódivatú berendezést is benne hagynák.
Az unokatestvérem szülei is felajánlották berendezetten a hatalmas házuk egyik külön bejáratú szintjét (3 szoba, nappali, fürdő, WC, konyha), a rezsi arányos hányadáért (kb. 40 ezer)bérleti díj nélkül. Egy megyeszékhelytől 10 percnyire.
Ezeket figyelembe véve szerintem nem kellene megvennünk, de a páromnak ez jelentene anyagi biztonságot.
Nem tudom, mit tegyek, mert ez a széthúzás felőrli a kapcsolatunkat.
#10, értem... és amikor a férj van otthon GYES-en a gyerek(ek)kel, akkor meg nyilván a feleségnek kell eltartani a családot, és eszerint keresni munkát... :)
(azért válóok, mert az ember simán talál olyan társat is, aki nem spermadonornak és eltartóbaleknak nézi, hanem egyenrangú társnak)
Anyagi biztonságot jelentene a férjednek egy ház egy olyan faluban, ahol nincs munkalehetőség? Inkább röghöz kötné feleslegesen.
Ha nincs jól fizető munkátok, miből tudnátok törleszteni?
Mindenképpen azt javasolnám, hogy ne vegyetek házat ilyen helyen, hanem menjetek a munka után a nagyvárosba vagy annak vonzáskörzetébe, akár külföldre.
Anyósodék meg vagy eladják a házukat, vagy kiadják, hogy legyen aki fűti, vagy igazából azt csinálnak vele, amit akarnak.
Nektek nem kötelességetek fűteni, gondozni a házukat.
Először is: ahogyan többen írták, ha nincs munka, akkor ostobaság ott házat venni magatoknak. Momentán egyébként miből törlesztenétek, ha párod állása megszűnt, te meg minimálbéren vagy?
Másrészt: aki a saját gyerekének és párjának pénzért eladná a házát, na azt gondolatban szembe is köpném! Ha nem félted a jó viszonyt (ami szerintem már inkább iszony :D), akkor mosolyogva elmondhatod párod szüleinek, hogy minek költenétek rá 6,5 M Ft-ot, ha a haláluk után úgyis a párodé lesz?
őrültség lenne, mert bebetonozzátok magatokat.
Nehéz kérdés, mert most is úgy éltek, hogy anyósékat szolgáljátok. Már megbocsáss, de mi az, hogy azért nem megy el egy jól fizető munkahelyre a férjed, mert őrizni kell, meg fűteni anyósék házát? Hát őrizzék, meg fűtsék ők, vannak ketten, ha meg nem megy, akkor is fognak tudni megoldást találni, és nem a másik életét kell azzal tönkrevágni, hogy elzárják így a munkalehetőségektől. A férjed valószínű nem mer/akar ellenmondani, különben menne a munka után. Nektek miből lesz házatok, életetek? Törleszteni se tudnátok, meg egyébként minek? Nem rátok szándékozzák hagyni? Ha jól értem, kiadva most sincs, így hasznot nem hajt, csak költségeket termel.
Egyébként meg: ha már befektetek, és házvásárlásra adom a fejem, akkor először is is jól fizető munka kellene mindkettőtöknek. Utána olyan ház, olyan helyen, ami megfelel az igényeknek és a lehetőségeknek, másrészt, ha döglött helyről van szó, akkor oda nem érdemes hosszú távon berendezkedni, ha van olyan hely is, ami közelebb van a határhoz,vagy csak van munkalehetőség. A legnagyobb őrültség lenne abba a házba tervzeni a jövőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!