Jogos a felháborodásuk?
Első babánkat várjuk a férjemmel. Mindent, de tényleg mindent elmondunk a nagyszülőknek (mind a kettőnk részéről). Tudják, hogy babát várok, milyen nemű lesz, képeket, videókat küldünk stb. Viszont a nevét nem akarjuk elmondani, mert azt csak a születése után szeretnénk. Már ettől balhéznak a férjem szülei.
Most, hogy közeledik a szülés időpontja mondtam, hogy amikor a szülőszobán leszünk akkor senkinek nem fogunk szólni, csak amikor megszületett. Szeretnénk hármasban átélni (nyilván az eü-s dolgozók ott lesznek).
Szinte fel vannak ezen háborodva, hogy meg akarom őket fosztani ettől az élménytől és izgalomtól. Szerintetek jogosan piszkálnak emiatt?
Ez úgy habverés ahogy van.
Mit kell ezeken hisztizni?
Nehogy azt hidd már, hogy ott fognak toporogni mikor vajúdsz.
Nem jogos. Sokan nem mondják el a kicsi nevét előre, tesómék sem, és ott egértették a nagyszülők, bár kíváncsiak voltak.
Hogy a kiírt időpontot sem tudhatják, én kicsit túlzásnak érzem, én simán közöltem a családommal, hogy kórházba ne jöjjenek be, nem szeretnék ott látogatókat, szülés alatt pedig fölösleges ott lenni, úgysem találkozhatnak senkivel. Megértették, nem volt belőle gond. De te tudod, lehet, a te családod nem értené meg, ha így döntöttél.
Szóval ne hagyd, hogy piszkáljanak, mert a végső döntés a tiéd a picivel kapcsolatban, bármi is az, és ezt sok nagyszülő nehezen tudja csak felfogni - el kell kezdeni időben.
Legyetek csak teljes nyugiba a pároddal.
Ha megvan a babátok akkor a pároddal egyeztetve úgy is SMS-ezik a családnak.
Addig meg nyugi van.
Mire oda érnek, lehet már 1/2 napos lesz a babátok.
Sajna vannak ilyenek. Emlekszem, mikor en szultem utoljara, akkor volt kint a varoban egy leeno nagymama. Ott arenazott, hogy mi az, hogy o nem mehet be a lanyahoz, mikor ott szenved szegeny. Bezzeg a fickoja ott lehet. Megis mire fol? Teljesen ki volt kelve magabol.
A doki akkor jott ki, mikor en erkeztem a mentovel. Szepen kozolte vele, hogy vagy csendben varakozik, vagy el lehet poroszkalni.
Nagyon gaz volt.
" így lesz és ez nem képezheti vita tárgyát. " -Ennyi.
Ez egy családi ügy, ők meg majd értesülnek róla.
Még jó, hogy a szülőszobába be nem mennek.
Ha a menyem lennél, tudomásul venném, legföljebb magamban mosolyognék rajtad.
De így, kívülállóként, nem csinálok titkot belőle, szerintem hisztis p...a vagy.
Névadás: ezt még inkább megértem. Megérteném azt is, ha nem mondanátok el a baba nemét, vagy direkt kérnétek az orvost, hogy ő se mondja el nektek.
Végül is, ha megszületik, akkor úgyis tudni fogja mindenki a nevét is, nemét is.
De ezt a szülés időpontja című mizériát tényleg nem értem. Először is hadd világosítsalak fel, hogyha nem programozott császárral szülsz, akkor ti sem tudjátok előre, hogy mikor lesz a szülés. Akkor tudjátok meg, amikor jönnek a jelek és indultok be a kórházba. És ott még 5-10-20 óra is eltelhet, mire meglesz.
Nem értem, mi azzal a problémád, ha a rokonaid (nemcsak a szülők, hanem a testvéreitek is) izgulnak, várják a fejleményeket. Esetleg a szüleitek bent a kórházban. A szülőszobára értelemszerűen úgysem mehetnek be. Tehát amit akarsz, hogy hármasban éljétek át a szülés élményét, az mindenképp biztosítva lesz. Ha apás szülés lesz, akkor eleve a férjed fogja kivinni nekik megmutatni. Miért akarod megfosztani őket a várakozás izgalmától, és attól, hogy már egy órásan lássák a picit? Normális szülő örül, ha gyerekét örömmel fogadják a nagyszülei. Te már a születése pillanatában ki akarod rekeszteni a leendő nagyszülők életéből a gyerekedet.
Szóval én a férjed szülei helyében nem morognék, eszedhez érteném a dolgot. De az biztos, hogy amikor megtudom, hogy megszületett, nem rohannék azonnal a kórházba, hanem szépen a napi teendőim közé sokadiknak beilleszteném a látogatást, ill. ha programom van, véletlenül sem borítanám fel emiatt, még akkor sem, ha emiatt nem tudok aznap bemenni. Bemennék nyugodt szívvel másnap, vagy amikor ráérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!