Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek menjünk látogatóba?

Szerintetek menjünk látogatóba?

Figyelt kérdés
A kisfiam februárban született. Anyósomék 1 hónap után jöttek el megnézni úgy, hogy betegek voltak. Pont akkor értek ide mikor elaludt a baba. Ez nekem több órámba telt és örültem, hogy végre alszik. Kértem őket, hogy had pihenjen, nem soká úgy is fel kelmagától, addig beszélgessünk a konyhában. Erre apósom csak addig piszkálta míg fel nem ébredt. Kértem, hogy ha babázni akar, akkor mosson kezet. Nem volt hajlandó. Az is hozzá tartozik a sztorihoz, hogy apósom ittasan érkezett. Mi nem tartunk itthon alkoholt, ezért többször lement a boltba felesért. Tehát egy idő után részegen parádézott nálunk. A párom majd el süllyedt szégyenében, de nem szólt rá. Aztán mikor fel akarta venni az após a babámat nem engedtem. Erre sírni kezdett. Ezután felénk se nézték, de folyton mondják, hogy mi menjünk. Én nem szeretnék, mert csak busszal tudnánk menni, ami ritkán jár és félek, hogy nem tudok eljönni a gyerekkel, ha az após megint le issza magát. A párom menni akar, mert milyen az, hogy nem látják az unokát. Na de ők nem is jönnek! Pedig egyszerűbb egy felnőttnek buszozni, mint egy babával. Mit tegyek?
2017. jún. 26. 11:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen melegben amúgy sem jó a kicsinek utazgatni szerintem
2017. jún. 26. 11:39
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne menjetek, majd csak ha nagyobb lesz. Én egy éves kor előtt biztos nem vinném busszal sehova. Egy autónk van, a pàrom dolgozik szinte minden nap, így mi se tudunk menni nagyiéknál csak ha itthon van. Nincs belőle probléma, jönnek Anyukámék hetente többször. Anyósomék az utcában laknak szóval azt megoldjuk egyszerűen. Egyébként még ha minden rendben lenne velük akkor se vinném busszal, nemhogy azok után amiket leírtál. Neked adok igazat! Mondd el a párodnak, hogy hívja el a szüleit ha annyira unokàzni akarnának. Ne haragudj, de azért nem hiszem, hogy annyira érdekelné őket a babátok.
2017. jún. 26. 11:47
 3/13 anonim ***** válasza:
67%

Esetleg ha egy rövid, max. 30 perces busz útról van szó, megfontolnám, ennél nagyobb távra biztos nem indulnék el a babával senkihez se.

Nem tudtok autót kölcsönkérni?

Párod miért nem szólt rájuk a viselkedésük miatt?

2017. jún. 26. 11:47
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben nem vinném, de a te döntésed. Megmondom őszintén, hogy már csak azért sem erőltetném a dolgot mert iszik az öreg. Nálam az alkohol és dohánybűz kizárja annak lehetőségét, hogy vigyem őt. A szagokra is érzékeny még és a számára idegen nagyszülőket is inkább a gyerek otthonában kellene ismertetni. Otthon én is bátrabban szólok a vendégre, mintha mi vagyunk vendégségben.Nálunk ebben a korban mindig elsírta magát, ha nem mindennapos látogató jött. Személy szerint én még klímás kocsiba sem ültetem be a gyereket szóval a nagyszülőknek mondtam is, hogy nem tudom mikor megyünk legközelebb, mert 30-40 fokban nem autózok vele, hacsak nem életbevágó.
2017. jún. 26. 12:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
ilyen nagyszülőkhöz nem engedném a gyereket! mégis mit képzelnek? majd ha megtanulnak épeszű emberek módjára viselkedni, akkor majd igen, bár erre nem sok esélyt látok. A párommal meg alaposan elbeszélgetnék.
2017. jún. 26. 12:08
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem vinném én sem. Nàlunk is lesz majd baj ha elköltözünk. Anyós oda nem tud majd jönni csak ha hozzuk. Hozzá meg nem fogom vinni a gyereket mert benb dohànyzik a lakàsba. Azt csinál a sajàt házában amit akar de ne höbörögjön majd ha nem megyünk hozzà
2017. jún. 26. 12:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem mennék, mert ha busszal csapdába estek az elég szar. Amúgy kocsival annyiból lenne jó, hogy ha valami nem tetszik, felálltok és eljöttök, nem úgy, mint nálatok, hogy akkor ki kéne tenni őket, de hát a párod ilyen mulya, akkor hogy...

Nem tudom anyósod milyen, én az enyémekből tudok kiindulni, após nálunk is megissza a magáét, meg büdös is, anyósom viszont teljesen normális szerencsétlen, de ő már 40+ éve szenved a férje mellett és egyszerűen beletörődött és úgy birkózik meg vele, hogy kb. nem vesz tudomást a dologról, nem beszél róla, nem szól rá stb. Mintha nem is létezne az egész. Nekem ez érthetetlen, mert a mi családunkban is volt olyan idősebb családtag (pl. nagypapám), aki időnkét beivott, de nagymamám olyankor épp csak neki nem ment, ordibált meg minden, hogy mit képzel, hogy ivott. Aztán ehhez képest, hogy valaki meg úgy tesz, mintha mi sem történt volna, holott nem is csak nagy ritkán fordul elő. Na mindegy, nyilván nem véletlen alakul ez így és dolgozza fel valaki így a dolgot. Én épp ezért sajnálnám anyósomat, hogy kimarad, ezért ha esetleg vagytok ti is olyan viszonyban, és ő normális, akkor privátban neki mondhatod, hogy ne haragudjon, de neked a kézmosás, alkoholmentesség fontos, ha babát nézni jön valaki, de ha nem lehet apóssal mit kezdeni, akkor jöjjön egyedül. Vagy ha annyira olyan, hogy ezt nem lehet neki mondani, akkor kifejezetten úgy hívd el, hogy vele meg a babával programot csinálni vagy hasonlók, hogy mindenképp úgy jöjjön ki, hogy após nem kell hozzá és csak útban lenne, vagy olyan dolog legyen, amiről tudod, hogy após előbb ugrana a kútba, mint hogy részt vegyen benne...

Én így csináltam, bár eleinte nagyon tiltakoztam mindkettejük ellen, meg utáltam őket, de aztán rájöttem, hogy voltaképpen anyósommal nincs is baj szerencsétlennel, csak évtizedek alatt beletörődött, hogy apóssal semmire se jut és inkább nem akar szembesülni a problémával kizárja teljesen, máshogy nem tud vele megbirkózni. Aztán úgy lettem vele, hogy emiatt nem akarom még én is büntetni őt, és kitaláltam ezt, hogy így megoldjuk, hogy ő unokázik, de apóst meg nem kell elviselni. Szépen kialakult ez így, a gyereket hozzájuk persze nem visszük. Anyósom sose mondta, mert tényleg említeni se lehet, meg úgy kell tenni, mintha nem létezne a dolog, de szerintem nagyon hálás érte, hogy ezt észrevettem és kigondoltam hogy oldjuk meg, hogy ő ne legyen ezért kizárva.

2017. jún. 26. 13:36
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Na de ők nem is jönnek!"

Részegen ne is jöjjenek!

De ha jól értem, anyósoddal nem volt gond. Ő is meg van sértődve, ő egyedül nem jönne el?

Szerintem se menjetek el hozzájuk, ha nem tudtok lelépni após részegsége esetén.

Após gondoljon, amit akar, ilyen ember ne akarjon unokázni.

Anyós meg értse meg, hogy egyedül szívesen látjátok, de ha ő ahhoz tartja magát, hogy ahova a férjét nem hívják, oda ő se megy, akkor sorry, ez az ő döntése, hogy nem látja az unokáját. Esetleg, ha após nincs otthon valami miatt, akkor menjetek el hozzájuk.

Egyébként, ha elmennétek, és apóssal találkoznátok, ugyanúgy vita lehetne bármiből, úgyhogy csak romolna a viszony.

És természetesen a babának is nyugalomra van szüksége, nem feszültségre.

2017. jún. 26. 13:40
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

" A párom majd el süllyedt szégyenében, de nem szólt rá. " -* akkor szerintem neked se magyarázzon!

legyél kemény, TE vagy a felesős a babáért, egy ilyen alkesz környezetbe elrángatni buszon, ki tudja mi vár ott rátok - a frászt!

2017. jún. 26. 15:06
 10/13 A kérdező kommentje:
Az anyósom vérig sértve érezte magát, amiért nem engedtem apósomnak odaadni a kisfiam. Nem is beszélünk. A páromnak mindig mondom, hogy én nem akarok menni. Csak neki még is a szülei, ezért elfogult. Őt megviseli, hogy nem érdekli a szüleit az unoka. Csak nem tudom minek mondogatják, hogy menjünk? Egyébként dohányoznak is... Én mind kettőt nagyon ellenzem.
2017. jún. 26. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!