Milyen a jó anyós?
Leginkább a menyeket kérdezném, hogy szerintük mi az amit kéne és mi az amit nem csinálni az anyósnak?
Mindenképpen pozitív és negatív tulajdonságokat is írjatok.
Ne legyen személyeskedés és a saját anyós szídása.
pozitív:
- felnőttként kezeli a gyerekét és a párját/feleségét
- elfogadja, hogy mások a szokásaik és a fontossági sorrendjük
- max. elmeséli ő hogy csinálta, de nem gondolja, hogy másképpen nem jó (főleg gyereknevelés)
negatív:
- a fentiek ellentéte
- kritizáló
- okoskodó
- túlságosan bele akar folyni a gyerek életébe
Most hirtelen ennyi...
Kukkolom az anyósomat,
Ahogy várja a tavaszt.
Egyszercsak a távcső alatt
Meghúzom a ravaszt....
Ebben benne van minden... ;)
Minden elfogultság nélkül mondom, hogy az én anyám jó anyósa a páromnak. Bár az enyém is ilyen lenne.
Imádja a páromat, 100%-ig elfogadja és családtagként tekint rá. A dolgainkba sosem szól bele, akkor sem, ha neki más a véleménye, maximum elmondja, ha megkérem. Sosem jön hívatlanul, sem váratlanul, mindig nagyon figyel erre. Plusz egyfolytában segít, hoz valamit, de még pénzt is ad, pedig nem áll túl jól, de állandóan csak segíteni akar, mindenhez hozzájárulni. Az unokáját imádja, velünk mindig egyeztet, hogy mit szabad neki, és mit nem, nyugodtan rá merem bízni. Ezek miatt a párom is nagyon szereti őt, tökéletes a kapcsolatuk. Ő maga mondta nemrég, hogy sok pasi csak álmodhat ilyen anyósról, annyira meghatotta vele.
Az enyém akkor lenne jó anyós ha:
-nem szólna bele a dolgokba
-nem járna a nyakunkra
-nem dohányozna állandóan főleg a gyerek mellett nem
-nem próbálna kioktatni mi a jó az én gyerekemnek
Egyetlen szó: tisztelet.
A jó anyós tiszteli a gyerekét, annak házastársát, az ő privát életüket és az abban felállított szabályaikat, határokat. Ennyi és nem több.
Az én anyósom akkor lenne jó anyós, ha:
- aranyos lenne és nem szipirtyó
- nem füstölné tele a lakást, miközben nagyságosasszonykent sétál a lakásban a cigarettájával.
- nem tapogatna ossze mindent a koszos kezével, kb naponta egyszer mos kezet, mert undorodik a víztől
- nem lenne villany, mosógép, porszívó, tv lekapcsolási mániája, mert nem tudja elviselni a zajt.
- tisztelné a fia párját és értékelné, hogy mennyi mindent megteszünk érte, amire ő már nem képes, magyarul ki van nyalva a segge.
Nem sorolom tovább, azt hiszem én jól kifogtam :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!