Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Milyen a jó anyós?

Milyen a jó anyós?

Figyelt kérdés

Leginkább a menyeket kérdezném, hogy szerintük mi az amit kéne és mi az amit nem csinálni az anyósnak?

Mindenképpen pozitív és negatív tulajdonságokat is írjatok.

Ne legyen személyeskedés és a saját anyós szídása.

pozitív:

- felnőttként kezeli a gyerekét és a párját/feleségét

- elfogadja, hogy mások a szokásaik és a fontossági sorrendjük

- max. elmeséli ő hogy csinálta, de nem gondolja, hogy másképpen nem jó (főleg gyereknevelés)

negatív:

- a fentiek ellentéte

- kritizáló

- okoskodó

- túlságosan bele akar folyni a gyerek életébe

Most hirtelen ennyi...

2017. jún. 19. 16:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%

Milyen a jó anyós?

-porhanyós 😈😈

2017. jún. 19. 16:19
 2/17 anonim ***** válasza:
89%

Az ideális az, ha passzol a személyisége a menyhez és barátnők tudnak lenni... de ha nem, akkor:

- nem dumál bele kéretlenül semmibe, max. ha láthatóan nagyon rossz döntést hoztak (és nem, az nem számít bele, hogy "én máshogy csináltam anno, és jól sült el, tehát aki máshogy csinálja, mint én, automatikusan rosszul csinálja), intelligensen kezeli az ellentéteket és a másképp való gondolkodást

- nem fúrja a kapcsolatot a háttérből

- nem ugráltatja, sajátítja ki a gyerekét

- felnőttként kezeli a gyerekét és annak a párját, nem életképtelen senkikként, akik semmit nem tudnak megcsinálni (akkor sem, ha rengeteg dolgot, amit ő tud, nem)

- nem erőlteti rá a saját életszemléletét, vallási nézeteit stb. a párra

- nem kivételez a gyerekei és az unokái között

- mindig előzetesen megbeszélt időpontban látogat és nem mond vissza megígért vendégséget, gyerekfelvigyázást utolsó utáni pillanatban (ez nyilván fordítva, a menyékre is igaz!)

- nem próbálja meg a párt megkopasztani

2017. jún. 19. 16:20
 3/17 anonim ***** válasza:
24%
Megboldogult...
2017. jún. 19. 16:29
 4/17 anonim ***** válasza:
69%

Mint a sör. Hidegen, az asztalon, kibontva.

Egyébként meg kb. az, amit te is leírtál. Az sem baj, ha ellentétes a véleménye, de közölje normálisan, ne vágja a pofákat.

2017. jún. 19. 16:40
 5/17 anonim ***** válasza:
81%
Ezek teljesen jók amiket leírtál. Én is ilyen anyósra vágyom. Mármint a pozitív tulajdonságokkal. Talán örülnék neki ha hasonló lenne a személyiségünk és tudnék rá számítani, akár recepteket kérdezgetni, meg olyanokat amikben én kezdő vagyok. De ehhez már nagy szerencse kell. Sajnos az én anyósom pont az ellenkezője ráadásul hisztis is, és az após meg benyal neki.
2017. jún. 19. 16:44
 6/17 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek a #2-es válaszolóval, kiegészítve ezekkel:

-nem engedi meg az unokáknak ha nála vannak, amit tudja, hogy a szülők nem engednének

-nem beszéli ki a menyet a háta mögött

2017. jún. 19. 16:50
 7/17 anonim ***** válasza:
86%
Nekem elég annyi, hogy intelligens és szereti a gyerekét és az unokáit, a többi ebből következik. A fene se akar az anyós barátnője lenni, a menyeimé sem akarok majd lenni, van saját társaságom.😀 Mindenféle nézetkülönbséget el tudunk intézni, kölcsönösen becsüljük egymást, ennyi bőven elég az anyós-meny kapcsolatban.
2017. jún. 19. 16:58
 8/17 anonim ***** válasza:
59%
Az enyem nem szol bele semmibe, mert kb leszar minket. Teljesen kozonyos, 2 mondatot nem tudunk valtani, mert mindent letud 1 szavas valaszokkal. Tett a gyerekeire kiskorukban, ill most is, gyanitom az unokakat sem fogja tutujgatni. Igy momdhatom h a pozitivuma -a nem szol (bele) semmibe -a negativuma is.
2017. jún. 19. 17:14
 9/17 anonim ***** válasza:
68%

"pozitív:

- felnőttként kezeli a gyerekét és a párját/feleségét

- elfogadja, hogy mások a szokásaik és a fontossági sorrendjük

- max. elmeséli ő hogy csinálta, de nem gondolja, hogy másképpen nem jó (főleg gyereknevelés"

Bár nem anyós, de barátom édesanyja ilyen.

2017. jún. 19. 17:54
 10/17 anonim ***** válasza:
38%

-Milyen a jó anyós??

- halott

Hahahahaheheheheihihi😈

2017. jún. 19. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!