Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Érdemes ezt végigcsinálni...

Érdemes ezt végigcsinálni egyáltalán?

Figyelt kérdés

Kérdésem nem is igazán kérdés csak gondoltam leírom mindazt ami velem történt, hogy ez legyen tanulság mindenki számára.

Férjem családja több évig mutatta nekem a szépet, de mindig éreztem, hogy nem tartozom közéjük. Bár mindig kaptam ajándékot és mosolyogtak, de folyton viccelődtek a súlyommal, kinézetemmel, munkámmal. Persze mondván hogy ők mindenkivel ilyenek. Én mindezt elfogadtam igaz már szinte gyomor görccsel mentem át, de úgy voltam jó nem imádnak de legalább nem is utálnak és az a fontos, hogy a párom boldog legyen.

Ám nemrégiben kiderült, hogy férjem félrelépett, közben kiderült hogy ennek összetett okai voltak és én végül megbocsájtottam.

Ami ezután jött viszont jobban szíve ütött:

Férjem családja engem hibáztatott amiért ez történt mondván miért nem figyeltem jobban a fiúkra és különben is nem tettem eleget. Ezért bocsánatkérést azóta sem kaptam. Plusz még én lettem leszólva hogy nem is akartam közéjük tartozni soha.

Rájöttem tök feleslegesen öltem abba a családba 7 évnyi szeretetet, ajándékot, kedvességet.

Édesanyám is annak idején így járt. Csak azért tűrt, mert mégiscsak kell nekem nagyszülő aztán hiába tette ezt, mert a nagyszüleim így is megutáltatták magukat.

Így ezt azért írom, hogy akik úgy érzik jobb tűrni, mert ez így van rendjén vagy szimplán azt hiszitek majd a tűrés megtérül azoknak üzenem ez NEM így van!! Ha nem vagytok megbecsülve, akkor hagyjátok is a fenébe, mielőtt több évetek megy pocsékba.

Akinek viszont nincs ilyen gondja az pedig becsülje meg az anyósát/apósát amiért nem ilyen jutott ki neki.

Volt már valaki hasonló helyzetben?

2017. máj. 18. 13:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, egyáltalán honnan tudták meg a férjed szülei a problémátokat? Az ember nem a szüleivel, meg nem is az anyósával szokta megbeszélni a szexuális életét...
2017. máj. 18. 13:55
 2/21 anonim ***** válasza:
15%

Érdemes lenne meggondolnod, hogy esetleg van abban igazság, amit mondanak. Ha annyira tiszteled a párod, hogy nem akarsz neki tetszeni, vonzzó nő maradni számára, hanem hízol, mint a disznó, ne csodálkozz, hogy máshol keresi a boldogságot, akármennyire is szeret.

Nem elég csak hátra dőlni, hogy te vagy a nő, örüljenek, hogy megkaptak téged és onnantól boldogan éltek, míg meg nem haltok, fel kéne fogni, hogy más a mese meg más az élet. Ez nem egy romantikus hállivúdi szirup.

2017. máj. 18. 14:12
 3/21 anonim ***** válasza:
23%
Talán anyukád is rosszul csinált valamit és ugyanazt a hibát követted el te is, amit tovább adott neked nevelésképp anyukád. Hm?
2017. máj. 18. 14:13
 4/21 anonim ***** válasza:
88%

Most jön az, hogy a férjed úgy érzi, igaza volt a szüleinek, és valóban a te hibád volt a félrelépés, és ezt te is így látod, mert egyrészt ezért nem küldted el a szüleit a halál ret.kes fa.szára, másrészt meg is bocsájtottál neki. Legközelebb, ha lesz egy kis hullámvölgy, farokfelvágva rohan majd máshoz vigasztalásért, akinek előadja, hogy milyen szemét a felesége, ő tehet mindenről, szegény férj meg csak egy kis boldogságra vágyik.

Bármilyen tétben le merem fogadni!

Tudod, miért? Mert hét éve tűri a férjed, hogy téged pocskondiázzanak, és egyszer sem mondta azt, hogy rendben, itt volt elég, gyere drágám, hazamegyünk, és amíg nem fogadják el a feleségemet, addig nem akarom látni a "kedves családomat". A lelke mélyén tökéletesen egyetért azzal, hogy nem vagy hozzáillő, és talál nálad jobbat is. Sőt, már keresi is, lásd: megcsalás.

Van még kérdés?

2017. máj. 18. 14:24
 5/21 A kérdező kommentje:

háát egy pár dolog nem igaz:

-pletyka által tudták meg a szülők

- nem elengedtem magam és én odatettem magam minden téren

- Aztán a férjem többször kérte hol kedvesen, hol szigorúan hogy fejezzék ezt be, ez működött is 1-2 hónapig (azóta is minden alkalommal közli hogy nincs igazuk,de mint a falra hányt borsó)

amiben valahol látom hogy van igazság:

- én se tudom hogy helyesen tettem e azt, hogy megbocsátottam, de mély depresszióban szenvedett csak ezt nem mutatta ki felém és mivel én is átestem már ilyenen tudom, hogy olyankor az ember nem szokta feltétlen a legjobb utat választani (hozzáteszem hogy közöltem vele csak ezt az 1 esélyt kapta, második esélye nem lesz)

- Igen az nekem is fáj hogy bár szóban mindig leszólja a szüleit mindezek miatt,de azért átjár továbbra is hozzájuk, mert belé nevelték hogy a szülődet tisztelni kell és kész.Tudom hogy e téren ez nem klappol:(

- és igen anyám valahol hibázott,de egyszerűen nem akart rossz családi légkört, ezért az nem érdekelte őt szeretik e vagy sem amíg "jó" nagyszülők voltak

2017. máj. 18. 14:36
 6/21 anonim ***** válasza:
57%
Akkor pedig kedves kérdező, a következő lépés, hogy fogod a cuccaid, összepakolod ki és nagyobb táskákba, elköltözöl, beadod a válópert és új életbe kezdesz, amiben eslye van egy boldogabb, normálisabb párkapcsolatnak is. (persze, csak ha nem a tiéd a házatok)
2017. máj. 18. 14:39
 7/21 A kérdező kommentje:

nekem nem ilyen egyszerű, persze van önérzetem,de még mindig szeretem. Több esélyt persze nem fog kapni annyira nem vagyok ostoba,de ha minden házasságban minden problémára az az első reakció hogy válunk, akkor nem is volt ott igazán szeretet.

Egyszer mindenki hibázhat nekem ez az elképzelésem, ahogy anyósék is egyszer hibázhattak (előtte csak viccelődve cukkoltak így nem is tűnt fel hogy szapulnak vagy ilyen az alaptermészetük,de most már tudom milyenek) és most már nem is akarom őket többet látni.

De megértem ha valakinek nagyobb a büszkesége és elválik, hisz muszájból együtt maradni sem érdemes.

2017. máj. 18. 16:11
 8/21 anonim ***** válasza:
82%

Nem, a "tűrés" nem térül meg SOHA. Az nem családi béke, ami valaki megalázásán alapul. Te rossz mintát láttál otthon, és követted azt, pedig megtehetted volna, hogy kilépsz.

Te pedig hülye voltál (bocs, de ez van). NEM alázkodunk meg, mert aki lábtörlőként viselkedik, az ne csodálkozzon, ha annak is nézik, s úgy bánnak vele.

Nem néha kellett volna szólni, hanem következetesen és MINDIG, ha megalázó volt a helyzet. Előbb-utóbb megtanulták volna, hiszen voltak részeredmények.

"Az a fontos, hogy a pasid boldog legyen?"

1, Milyen ember az, aki boldog, ha az orra előtt alázzák és frusztrálják a társát?

2, Miért kellett neked ezt tűrni?

3, Ki mondta azt neked, hogy ennyire meg kell alázkodnod egy férfi vélt vagy valós igényei miatt?

Alapvető problémáid vannak önbizalmi, párkapcsolati, önérvényesítési, családi téren egyaránt. A jó hír, hogy kőkemény munkával mindezt le lehet küzdeni, meg lehet gyógyítani. BENNED.

Olyan nincs, hogy majd ugyanígy viselkedsz, és ha mázlid van, talán majd nem fordul mindez elő. Neked kell kijelölni a határaidat, a párkapcsolatban elfogadható viselkedést, az elvárásaidat és az családokkal kapcsolatos szabályokat.

2017. máj. 18. 18:17
 9/21 anonim ***** válasza:
70%

Előző vagyok.

Kérdező: a férjed nem egyszer hibázott, amikor megcsalt.

A férjed folyamatosan részt vett a megalázásodban, amikor hagyta, hogy úgy bánjanak veled, ahogy. Amikor nem törődött vele, hogy neked folyamatos gyomorgörcsöd van. Amikor beleállt a játszmába, hogy te alázod magad, hogy ő "boldog legyen". És akkor is, amikor képes volt így boldognak lenni.

Mélyebben gyökerezik a baj, mint te azt most képzeled.

2017. máj. 18. 18:20
 10/21 anonim ***** válasza:
69%
Most ne futamodj meg. Igenis állj ki magadért, szólj vissza anyóséknak. A "nem akarom őket látni" csak lehetőséget ad rá, hogy a hátad mögött szapuljanak. Vagy együtt mentek át, vagy egyikőtök se. Teperjen csak most a férjed, ne légy kihasználható jó bolond. Ha ezt az árat nem adja meg a békülésért, akkor ő nem szeret. Jobb ha nem magyarázod be magadnak, ahogy anyukád is tette, hogy a féloldalas szeretet is jobb a semminél. Nem az!
2017. máj. 18. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!