Ciki lenne a barátom szüleihez költözni?
Távkapcsolatban vagyok a barátommal, és már egyikőnk se bírja annyira ezt, így arra gondoltunk, hogy összeköltözünk. Ő egyetemre jár én most fogok elkezdeni dolgozni.
De amíg összegyűjtünk némi pénzt arra gondoltunk, hogy mi lenne ha oda költöznék egy időre + fizetnék a családi kasszába 40-50ezer ft-ot.
Ha fizetnék és úgy lennék ott illetve segítenék mindenben amiben csak lehet szerintetek nem lenne gáz odaköltözni?
Kicsit kellemetlenül érezném magam először, hogy csak úgy oda megyek ha pozitívan fogadják a dolgot még úgy is.
Ne költözz oda szerintem. Nagyon kiszolgáltatott helyzetben lennél.És valljuk be ez nem igazi összeköltözés, mindig ott lennének anyósék, nem tudnátok igazán kettesben lenni , magatok urai lenni.
Szerintem ezt a havi 40-50 ezret inkább tegyétek félre(éves szinten 600 ezer jönne össze)és majd ha külön költöztök,akkor baromi jól fog jönni!
Legyetek azon, hogy minél hamarabb össze tudjatok költözni a saját lábatokon.
Hidd el, megbánnád, nem igazán jó úgy összeköltözni, ahogy írtad.
Ha most kezdesz el dolgozi,akkor a barátod is keressen valami diákmelót a suli mellé és próbáljátok meg.
A garzonok és a kevésbé frekventált helyen lévő lakások albérleti díja olcsóbb szokott lenni.
Erre nincs általános válasz.
Függ tőletek. Pl minden anyós utálatos lenne egy trehány, hisztis csajjal, aki odaköltözik.
Függ anyóséktól. Egy alapból rosszindulatú, flúgos anyós/após megkeseríti az életet.
Függ a lakástól. Nem mindegy, hogy akkor két szoba + 1 konyha, 1 fürdőben fogtok élni négyen, vagy van külön lakrész. Hozzánk pl nem költöztünk volna, egy van mindenből a hálószobát kivéve. A pároméknál az emeleten van 2 szoba + nappali, külön fürdő, meg volt hely a konyhának is, csak kellett venni szekrényt, sütőt, hűtőt, meg a szokásos konyhai dolgokat (amik majd tökéletesek lesznek a saját házunkba később), és gondolkozunk, hogy külön bejáratot is csinálunk. Így tökéletes, csak akkor találkozunk a szüleivel, ha akarunk, meg ők is akarják.
Nálunk működött. A párom nővére is ugyanígy a barátja szüleihez költözött, ott csinálgatják az emeletet maguknak.
Vannak viszont, akiknél vagy az emberek mentalitása, vagy a lakás lehetetlenné teszi a békés együttélést. Akkor se "ciki", csak nem működik.
amig nincs neki is biztos megélhetése nem lehet
ha ki akartok mozdulni a barátod részét is neked kel fizetned
ha pizzát rendel neked is be kel szállni mindegy menyit költötél már a hónapban
most könyen dobálozól 40 50 ezerel de ha ki kell adnod a kezedből már soknak fogod érezni
folyamatos hiszti lesz hogy a pénzen felül hozatok kaját, wc papirt...
az ilyn dolgok megölik a kapcsolatot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!