Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért irritál ennyire?

Miért irritál ennyire?

Figyelt kérdés
A párom apukáját valamiért nagyon nem szeretem. Magam se tudom megfogalmazni miért csak szimplán olyan ellenszenvet vált ki belőlem,hogy az hihetetlen.A szülei a páromnak elváltak az anyukáját imádom de az apukájától a falra tudnék mászni. Talán azért mert egyáltalán nem érdemli meg azt szerintem,hogy apának hívja a két fia az első házasságából.Azért gondolom így mivel csak akkor keresi őket,hogyha egy évben egyszer haza jönnek az új családjával kint élnek de az itthon maradt gyerekeit csak arra használja fel,hogy villoghasson velük.Ezalatt azt értem,hogy nagyon szereti mutogatni az összes gyerekét közösségi oldalon ha együtt vannak amikor kegyeskednek egy évbe egyszer haza tolni a feneküket.Közben meg az alapvető dolgokat se tudja a fiairól kb csak a nevüket és,hogy hol születtek.Több infót nagyon nem tud róluk de mégis dicsekszik velük. A szeretetüket próbálja megvásárolni de annyira nem tudja az ízlésüket,hogy a saját megunt ruháit adja ajándékba nekik és ezt el is mondja. Engem azért idegesít ennyire mert látom,hogy a barátomat bántja még akkor is ha nem mondja ki. A második házasságából a gyerekeinek mindent megad a két fiát meg nagy ívben letolja csak akkor kellenek,hogyha pózolni kell a közösségire. Tudom,hogy nem az én családom és nem az én dolgom de annyira fáj,hogy a barátomat ennyire semmibe veszi az apja és csak kihasználja,hogy írogassák neki milyen jó apa közben meg azt se kérdezi meg tőle,hogy van csak amikor eljön évente egyszer.A párom azt mondta,hogy ő már megszokta,hogy ilyen az apja és már annyira nem zavarja,hogy a három másik gyereke az apjának a szeme fényei. Mégis úgy látom rajta,hogy megviseli csak bent tartja mert nagyon nem tud vele mit kezdeni. Most is az apjánál van mert kegyeskedett elhívni az évi egyszeri talira a fiait de már látom magam előtt,hogy teli lesz a facebook és kapja a kép alá az aláírások de jó apa mert ez kell az önbecsülésének. Próbálom úgy felfogni,hogy nem az én dolgom nem az én családom de annyira fontos nekem a barátom,hogy fáj nézni ahogy az apja bánik vele.Ő már elmondta nekem,hogy csak a tesói miatt megy el ezekre a találkozókra ha nem nem menne el akkor az apjáéktól kitelik,hogy ellene beszélik a három kicsit. Nem akarok ezen a témán kattogni de úgy érzem lépnem kell még akkor se ha nem az én szerettem de nem hagyhatom,hogy továbbra is ez menjen. Mit csináljak hagyjam vagy,hogy vethetnék véget ennek az utálatnak?
2017. ápr. 29. 22:36
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Megértem, de ha én bele képzelném magam ebbe a helyzetbe, biztosan nem hiányozna egy esetleges családi viszály, aminek a közepén találnám magam. Ha a barátod majd úgy érzi lépni kell, akkor állj mellette, de addig szerintem nem csinálj semmit. Szomorú, hogy ilyen az apja, de tovább kell lépni és élni az életet a lehető legboldogabban, a "kedves" papa meg úgyis visszakapja az élettől a megfelelő helyen, a megfelelő időben. A három tesója sem marad örökké kicsi, gondolom egy idő után rájönnek majd, hogy milyen az apjuk.
2017. ápr. 29. 22:54
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Hát szerintem nem kérdés, hogy miért irritál. Engem apósom azért irritál, mert úgy lélegzik folyamatosan, mint a Verebes, mielőtt rohadt okosat akart mondani a Heti Hetesben (és mond is olyan okosságokat ő is...). Ami tényleg elég nevetséges, de azért neked szerintem nem nagyon kell megkérdezni, hogy a tiéd mégis miért irritál téged. Az lenne a csoda, ha nem zavarna.
2017. ápr. 29. 23:00
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Megértem a helyzetedet, az én apósom egy településen lakik a párommal, mégis csak akkor keresi ha kell valami, ráadásul gondjai vannak az alkohollal is. Látom a páromon h ez mennyire bántja és h egy kicsit az én apámmal akarja pótolni a sajátját, ilyenkor annyira sajnálom, de mi nem tehetünk értük annál többet h mellettük állunk.
2017. ápr. 30. 07:14
 4/7 anonim ***** válasza:
39%

Értem én, hogy nem szimpatizálsz a barátod apjával, DE! ...

A szülők elváltak és az apa tartósan külföldön él, van ilyen, nem is egy.

Amikor hazajön, találkozik a gyerekeivel.

Ha a barátodnak igénye lenne rá, akkor ő is mehetne az apjához, vagy időnként félúton találkoznának és eltöltenének egy hétvégét kettesben, apa és fia.

Egy felnőtt ember (a barátod) már maga is felelős a kapcsolatai alakulásáért.

Hidd el, sokkal rosszabb szülők is vannak, te ne bonyolódj bele a történetükbe!

2017. ápr. 30. 12:54
 5/7 anonim ***** válasza:
59%

Kiegészíteném a 4-est annyival, hogy ne cukkold a barátodat az apja ellen, ne zavard fel az állóvizet, ha náluk eddig ez így tudott működni, akkor hagyd őket, ne kotnyeleskedj bele!

Elvileg ebben a történetben mindenki felnőtt, majd eldöntik, hogy nekik mi a megfelelő, csak ne avatkozz bele!

2017. ápr. 30. 12:59
 6/7 anonim ***** válasza:
21%

Megértem az undorodat, undorító ember, de nem kell semmit tenned, mert a párod is ugyanígy látja:

"Ő már elmondta nekem,hogy csak a tesói miatt megy el ezekre a találkozókra" - az helyes dolog, ha van az emberben önfegyelem, és céltudatosság.

2017. máj. 3. 10:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Mikor vezeti be már végre a GYK, hogy egy kérdés maximum 500 karakter lehet?
2017. máj. 4. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!