Itt a húsvét és a család, hogyan tovább?
Kérdésem az lenne, hogy nemrégiben férjem félrelépett anyós,após meg engem hibáztatott én pedig ezért elküldtem őket a fenébe. No de:
itt a húsvét és a pszichológus/párterapeutánk is azt tanácsolja hogy nem érdemes teljesen elzárkózni, felül kell emelkedni és át kéne menni anyósékhoz.
De ezzel nem azt üzenem majd nekik, hogy mindegy hogy aláztok meg el van nézve? És szerintetek mit kéne tennem, miképp lehetne veszekedés nélkül levezetni az idei húsvétot?
Előre is köszönöm a válaszokat:)
Ha együtt maradsz a férjeddel, akkor úgy is muszáj lesz találkozni a családjával is. Az nem igazán megoldható, hogy őket ezentúl kizárjátok az életetekből.
Szóval, ha a férjednek megbocsájtasz, akkor a szüleivel is rendezni kell a helyzetet.
Szerintem biztosan örülnek, hogy együtt maradtatok és nem ez lesz a téma Húsvétkor.
Én a helyedben nem mennék.
Ha párod szülei nehezítik a kapcsolat helyre hozását, akkor először is ezt párodnak a szüleivel meg kell beszélnie, ehhez a te jelenléted fölösleges. Majd miután a szülei megváltoztatták a hozzáállásukat, akkor lehet találkozni.
És egy privát vélemény: Ha bármelyik rokonommal rossz viszonyban lennék és rendezni akarnám a dolgokat, semmiképp sem ünnephez (húsvét, karácsony, névnap, születésnap) kötném az első találkozást. Hanem minden mástól függetlenül egy teljesen alkalom nélküli találkozást hoznék össze, ahol vagy sikerül rendezni a konfliktust, vagy nem, de nem kockáztatnék, hogy rossz hangulatban zajlódjon le, vagy pláne veszekedésbe torkolljon egy ünnepi találkozás.
A pszichológus egyébként szerintem is rosszul látja a dolgokat: teljes elzárkózás az lenne, ha együtt maradnátok a férjeddel, eltelne több év, és még akkor is kínosan kerülnéd a szüleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!