Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hivatalosan hogy működik ez...

Hivatalosan hogy működik ez egy temetésnél?

Figyelt kérdés

Párom bátyja múltkor tett egy olyan megjegyzést, hogy lassan gyűjtögethet az édesapjuk temetésére. Annak idején az édesanyjuk temetését a bátyja állta és annak a felét, plusz egy kis kölcsönt, 25ezrével fizetjük vissza neki kamatmentesen. Ez szerintem egy célzás volt, hogy nem akar beszállni majd a temetésbe, de ha annak idején eljátszották ezt az "én anyám a te apád" játékot akor most "az én apám a te apád is" játék következik független attól, hogy évek óta nem beszélnek? Ill páromat az érdekli még, hogyha az édesapja biztosításánál ő a kedvezményezett akkor a báty nem részesedik a pénzből? Továbbá, hogy ami édesapja kártyáján, ha a temetés után marad pénz akkor az jogosan kit illet? Azért kérdezgetünk mert anno mikor a szülők házát eladták, páromra hárult minden mínusz, testvérének meg a plusz és jó lenne jogilag tisztában lenni a dolgokkal.

Előre is köszönjük!

2017. jan. 20. 12:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Miért nem egy ügyvédet kérdezel? Itt nem leszel okosabb.

A NAV adósságról le lehet mondani, és akkor nincs öröklés, a biztosítás meg más eset.

2017. jan. 21. 11:37
 22/23 anonim ***** válasza:
"mi is követelhetjük a mostani temetés árának a felét a bátytól?" Ha eddig jól értettem, az édesapa még él, milyen temetést akarsz kifizettetni???
2017. jan. 21. 15:25
 23/23 anonim ***** válasza:
57%
Bár a kérdező erről semmit nem irt, vszinű hogy az apuka vmi szociális otthonban tölti a végnapjait, a gyerekei az örökségére és a biztositó pénzére várnak, a NAV meg a tartozás megfizetésére...
2017. jan. 22. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!