Hivatalosan hogy működik ez egy temetésnél?
Párom bátyja múltkor tett egy olyan megjegyzést, hogy lassan gyűjtögethet az édesapjuk temetésére. Annak idején az édesanyjuk temetését a bátyja állta és annak a felét, plusz egy kis kölcsönt, 25ezrével fizetjük vissza neki kamatmentesen. Ez szerintem egy célzás volt, hogy nem akar beszállni majd a temetésbe, de ha annak idején eljátszották ezt az "én anyám a te apád" játékot akor most "az én apám a te apád is" játék következik független attól, hogy évek óta nem beszélnek? Ill páromat az érdekli még, hogyha az édesapja biztosításánál ő a kedvezményezett akkor a báty nem részesedik a pénzből? Továbbá, hogy ami édesapja kártyáján, ha a temetés után marad pénz akkor az jogosan kit illet? Azért kérdezgetünk mert anno mikor a szülők házát eladták, páromra hárult minden mínusz, testvérének meg a plusz és jó lenne jogilag tisztában lenni a dolgokkal.
Előre is köszönjük!
Örökség egyenlő részben jár mindkét testvérnek, ez vonatkozik a banki pénzre is, mert utána is néznek. Szóval óvatosan mert még meg is büntethetnek, ha jogtalanul vennéd fel.
Én nagymamám 30-kán halt meg, a nyugdíj folyósítóhoz nem jutott el időben a hír, anyu felvette a következő havi nyugdíját mert azt hitte az még jár, és kamatostól kellett neki visszafizetni.
De tesója ugyanúgy jogos arra, hogy fizesse a temetés felét ahogy anno követelte páromtól az anyjuk temetésének felét?
Én nem akarok semmit se felvenni csak van egy gyk profilom és párom mondta, kérdezzük meg itt, hogy tájékozottabbak legyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!