Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit csináljak, ha ez engem zavar?

Mit csináljak, ha ez engem zavar?

Figyelt kérdés
Anyósékhoz hetente egyszer átmegyünk a gyerekkel. Apósomnak sajnos még mielőtt megismertem a párom volt agyvérzése. Menni csak bottal tud, a fél oldala sérült és a beszédközpontját érintette ez a baleset, csak 2 szót tanult meg az évek során. Érteni ért mindent úgy látszik. Az a problémám, hogy anyós elég csúnyán beszél vele és ez engem eléggé zavar, érzékeny vagyok az ilyenekre. Ha próbálna valamiben segíteni, akkor anyós megjegyzi "persze, majd pont te fogod megcsinálni". Meg ilyeneket mond mindig, ha esetleg útban van neki, hogy "te is mindig jó helyen vagy" meg "neked is most kell ám bejönnöd". Ha valami próbálna mondani, akkor "te ne akard megmondani.." stb. Szóval így beszél vele előttünk és gondolom akkor is, hami nem vagyunk ott. Tudom, hogy nekem ehhez semmi közöm, nincs beleszólásom, meg hogy ennyi év ápolás anyósomat is megviselhette, de akkor is már nagyon megviselő átmenni hozzájuk. Páromnak már jeleztem ezt, ő azt mondta, régen sokszor szólt az anyjának emiatt, de akkor csak az anyja neki is visszaszólt valamit és nem változott semmi, úgyhogy most már elengedi a füle mellett. Mit csináljak ha ez engem zavar?
2017. jan. 17. 19:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Akkor viszont anyósodról hasonló a véleményem, mint neked.

Kérdés, mit tegyél.

Talán opportunistának tűnök, de én nem tennék semmit. A férjed tudomásul veszi, hogy apját cseszegeti az anyja, akkor más mit mondhat? Mondjuk ez elég ellenszenves dolog a férjedtől is.

Esetleg férjednek mondhatod, hogy nem szívesen mész hozzájuk, mert utálod hallgatni, ahogyan anyósod beszél apósoddal.

2017. jan. 17. 22:12
 12/15 anonim ***** válasza:
15%

"de szerintem akkor se kellene így beszélnie egy beteg emberrel."

Ok, akkor próbáld ki. Ne heti 1 órára vendégként, hanem költözz oda 3 hónapra, aztán meglátjuk, milyen kis aranyos, mosolygós tündérke tudsz maradni.

2017. jan. 17. 23:41
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Mi ellenszenves? Ezeket sose értettem, szólt neki egyszer nem jött be.
2017. jan. 18. 00:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Nagypapámnak azt se tudtuk mi baja volt pontosan,80éves elmúlt hàtra esett làba fekélyes volt ....bevittük a kórhàzba, azt mondták öreg leépűlt...na de egy hónap alatt 5-10évet?? Falujàban polgàrmester volt ....gondolhatjàtok milyen szellemi kapacitàsa volt 70éves kora utàn is.

Na szóval leépűlt , otthonàtól 60kmre kellett volna bőrgyógyàszatra vinni kötésre esélytelen volt. Kaptak gyorstalpalós (egy)hàzi àpolot heti 2szer làtogatta őket nagyanyàmmal 45éve voltak hàzasok. Veszekedtek vagyis zsörtölődtek sokat de 5perc múlva béke volt. Na szóval rossz làb rossz derék miatt nem ért ki wcre nagyapàm na meg az esés után nehezen beszélt nem megfelelő szavakat hasznàlt de làtszott rajta , hogy képben van sőt voltak tiszta órài is. Tehetetlenséghez jött a szégyen pelenkàját levette, nem akart bottal jàrni azt ette ami meghajtotta, amikor összekapta az erejét elindúlt a régi szőlőjébe vagy mikor hovà céllal indúlt el tudta is hova tart de lefagyott a làba akart menni de nem mozdúlt meg a làba....2-3 órát reggelizett etetni nem hagyta magàt(inye elsorvadt fogai kiperegtek fogorvoshoz nem lehetett vinni...nagyanyàm meg pörgős teszek veszek hàziasszony volt itt elkapta az idegesség, hogy nem halad tőle, akkor a balesetes ruhàkat mosni...akkor útban volt de ha nem volt szem előtt akkor elindúlt nagyapám vilàggà...attól való félelem nagyim idegeit felőrölte ő is kiabàlt vele és ami meglepőbb àllatimàdó létére a macskàkat kezdte el bűntetni..bezàrta őket faládába először kellett neki kiskutya aztàn vigyük el...

2017. jan. 18. 18:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Iszonyu teher, amit az anyósod cipel és letehetetlen teher... apósod betegsége az anyósod életét is tönkretette. Igen, beszélhetne vele kedvesebben is, dehát úgy látszik, csak ennyire futja... hány évesek?
2017. jan. 18. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!