Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudom elérni hogy...

Hogyan tudom elérni hogy feleségem önállóbb és talpraesettebb legyen?

Figyelt kérdés

Amióta összeházasodtunk, úgy érzem feleségem nem tudott teljesen elszakadni otthonról.

Mivel barátnői nincsenek, az édesanyja az egyetlen akivel mindent megtud beszélni. Anyósomat szeretem, tündéri asszony viszont úgy érzem hülye gyerekként kezeli a páromat, ő pedig fingani se mer nélküle.

Naponta többször is beszélnek, és feleségem állítja hogy nem oszt meg vele minden részletet (elhiszem) akkor is zavar hogy egy nyitott könyv az életünk anyósomék előtt.

Hogyan tudnám békességben megbeszélni vele, hogy kevesebbet beszéljen az édesanyjával (ilyet kérni szerintem olyan morbid..)?

2017. jan. 13. 14:46
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
63%
Én azt mondom, ez legyen a legnagyobb gond az életedben/közöttetek. :)
2017. jan. 13. 16:51
 22/58 anonim ***** válasza:
93%

Nyilván azért hívogatja a feleséged az anyját és kéri a tanácsait, mert irányításra szorul és ezt az anyja is tudja, ahogy már te is tudod.

Én is megkérdezhetném tőled, hogy ilyen természettel és az általad biztos látott előzményekkel miért vetted el?

De nem kérdezem.

Viszont ellátnálak egy jó tanáccsal!

Ne akard megváltoztatni és "átgyúrni" a feleséged és a saját képmásodra formálni, mert az ilyen próbálkozások szokták tönkretenni a házasságokat.

Fogadd el olyannak amilyen, nem most lett ilyen, elvégre te ilyenként választottad!

2017. jan. 13. 16:55
 23/58 anonim ***** válasza:
6%
De miért nincsenek barátnői???
2017. jan. 13. 17:06
 24/58 A kérdező kommentje:

Isten ments hogy megváltoztassam, olyannak szeretem amilyen azért vettem el feleségül.

Nekem is vannak rossz tulajdonságaim ami neki nem tetszik, így van ez mindenhol.

Abban a hitben voltam viszont hogy egy bizonyos idő után nem lesz ennyire szüksége az édesanyjára hanem mindent közösen tudunk megoldani segítség nélkül. Szerintem ez nem önzőség, épp ellenkezőleg.

A "hogy cseszted el, miért vetted el" tipusú válaszadók kíméljenek. Nem az érdekel mi miért történt hanem hogyan tudjuk a jelenlegi gondot megoldani.

(Mindenki eddigi kommentjét köszönöm)

2017. jan. 13. 17:15
 25/58 A kérdező kommentje:

Vannak barátnői, viszont velük kevesebbet találkozik, beszélget mint az édesanyjával.

És más tanácsokat fogadsz el a barátaidtól/barátnőidtől mint az édesanyádtól.

A barátoknak azért nincs akkora ráhatásuk egy barát házastársi kapcsolatára mint az illető szüleinek.

2017. jan. 13. 17:18
 26/58 anonim ***** válasza:
97%

Már azt is lehet látni, hogy ki az aki, a szüleivel együtt élve is önállóbb és ki az aki nem. Szóval ez sem válasz, hogy azt remélted, hogy... Nem így van.

Már akkor is egyértelmű volt, hogy ő ilyen, csak akkor nem okozott ez gondot, mert még nem éltetek együtt.

De mondom beszéljétek meg, ha akkor is ilyen marad, akkor meg fogadd el és ne problémázz rajta.

2017. jan. 13. 17:26
 27/58 anonim ***** válasza:
96%

Hát... szerintem is meg akarod változtatni. Ami nem szép dolog. Ezzel együtt vetted feleségül, tudtad, hogy ilyen. És igen, remélted, hogy majd a közös döntések megváltoztatják, de nem így lett. Ez van, ezt el kell fogadni.

Vannak ilyen emberek, kész, nincsen velük semmi baj. És vannak olyan emberek is, akik pedig egyáltalán nem kérnek tanácsot semmihez, nem beszélnek meg semmit senkivel, hanem csak a saját fejük után mennek. Kész, ezzel sincsen semmi baj, el kell fogadni.

Neked meg nem a házasság után kéne "reklamálni".

2017. jan. 13. 17:29
 28/58 anonim ***** válasza:
96%

"Félreértés ne essék, nincs bizalomhiány köztem és párom közt emiatt, nem nélkülöz engem a kérdéseiben, minden döntést közösen hozunk meg, csak én furcsának tartom hogy egy felnőtt ember sok mindent megbeszél az édesanyjával és tanácsot vár tőle. "

"Abban a hitben voltam viszont hogy egy bizonyos idő után nem lesz ennyire szüksége az édesanyjára hanem mindent közösen tudunk megoldani segítség nélkül."

Megbeszélitek a dolgaitokat, és ti ketten hoztok bennük döntéseket. Nem ez a lényeg? Az, hogy előtte tanácsot kér, hát istenem...valószínűleg nem lesz erre egész életében lehetősége. Amíg TI ketten konszenzusra tudtok jutni, addig nincs gáz.

Egyébként nem értem, miért nagyobb baj, h a tündéri édesanyjával konzultál, mint ha egy csapat idegen nővel tenné.:-)

2017. jan. 13. 17:37
 29/58 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy írtatok, sok olyan tanács van amin igen, el kell gondolkoznom.

Utolsó kommentre: Nem reklamálok, pusztán kíváncsi voltam arra hogy ha járt valaki hasonló cipőben, mi volt a tapasztalata.

A házasság olyan mint a kiskert. Ha gondozod és gyomlálod gyönyörködni tudsz benne.

Mi erre törekszünk, de vannak itt már nálunk tapasztaltabb emberek is, akik már "átestek" ezen.

Mégegyszer köszönöm! :)

2017. jan. 13. 17:42
 30/58 anonim ***** válasza:
20%

KÍSÉRTETIESEN HASONLÍT ERRE A KÉRDÉSRE:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..

2017. jan. 13. 17:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!