Hogyan lehetne elérni?
Szóval szeretnénk "fészket rakni" a barátnőmmel, szóval minimum vásárolni egy saját telket valahol. A probléma az, hogy az én anyám sok tartozást halmozott fel, és ezért kidobott, a barátnőmnél meg nem lakhatok, lakhatunk. Tehát marad az albérlet. De ez embertelen és viszi is a pénzt.
Hogyan lehetne meggyőzni az "anyóst", hogy adja fel a félelmeit és engedje meg, hogy mindketten nála lakjunk, mert bár múltkor próbáltam megbeszélni, az lett a vége, hogy eltiltottak a lánytól. Persze ezt a lány nem vette komolyan és én sem, de azóta sem mertem odatolni a képem és a lány se sokat beszél rólam. Ez így nem jó, főleg akor nem ha jövőt tervezünk.
Szerintem az anyósnál is minimum 30ezret kellene fizetni az ellátásra, plusz a reszi rátok esö részét is. Ott sem lenne olcsóbb, söt adott esetben még több is.
Mennyi idösek vagytok? Mert az sem mindegy, meg hogy dolgoztok-e egyáltalán?
Ki kéne nőni ebből a "legyen nekem is saját fészkem" magyar baromságból. Barátkozz meg a gondolattal, hogy nem kötelező mindenkinek 20 évesen saját lakás / ház, sőt, nyugaton szinte mindenki kiválóan megvan egész életében úgy, hogy nincs sajátja.
Másrészről hosszútávon sokkal olcsóbb az albérlet - nem tekintve a többi pozitívumát, mint pl.: hogy mobilis vagy munkaügyben illetve a fenntartás költségei nem téged terhelnek.
Végezetül pedig ha havi 30K gondot okoz, akkor rajtad az nem segítene, hogyha az anyósnál lakhatnál. Rezsit ott is kéne fizetned, ha nem vagy pofátlan. Egy rendes telek meg több millió forint, azt nem harmincezresével kell összerakni...
Majd elvégzed az egyetemet, lesz egy rendes állásod és akkor megoldod, ha még mindig sajátot akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!