Meddig lehet ezt így bírni? Belefogok rokkani úgyérzem.
Anyosoméknál lakunk, mostmár 4 éve.
Alapvetően jól kijövünk,de roppant akaratos az anyosom, és olyan egyszerüek mint a fapapucs.
Eredetileg külön vásárolnánk mindent, így lett megbeszélve.
De úgy alakult, hogy szinte mi tartjuk el őket.
A villanyszámlát mi fizetjük ( más rezsi nincs, tanyán lakunk és fúrt kut van )
Az havi átlagba 12000 ft.
Párommal disznókat tartunk, 3-4 havonta vágunk és ez mellett a kismalacokat eladjuk.
Na most ezt a húst eszik ők is, de a takarmányba egy forintot nem adnak bele.Havonta 1x megyünk nagybevásárlásra, ilyenkor vesszük meg a mosoport, őblitot, olajat, a kislányunknak a pelust stb (15 hós )
Ez úgy havi 30000 ft.
De ők egy forintot nem adnak bele soha, holott ők is azzal mosnak, azzal az olajjal főznek stb.
Ezen felül heti 2-3szor megyek vásárolni a mindennapi főzéshez.
Tésztákat, fűszereket, felvágotatt stb.
Ha anyosom épp úgy dönt hogy sütni akar valamit, leirja mit hozzak de egy forintot nem rak bele.
2 hetente egyszer vesznek egy zsák kukoricát a tyúkjainak, amiből vágni nem lehet, inkább vég elgyengülésben döglenek meg.
Kikéri magának a dolgokat mert hetente 1x vesz egy csomag delikátot meg kb 5 db mandarint.
Aposom azzal védekezik, hogy ő mennyit költ dohányra meg hüvelyre...de az az ővéké, mi vesszük magunknak, naponta 2 kenyeret hoz de az eggyiket mindig kifizetem.
Ma végleg elvesztettem a türelmem és mondtam nekik, hogy mostantól legyen tényleges külön háztartás, és kérjük a villanyszámla felét is.Mert így anyagilag birni nem lehet....
Azóta duzzog mind a kettő,rájuk nézni se szabad.
Szeretnénk költözni, pakoljuk is a pénzt félre, de egyre nehezebben megy, igy h 5 embert kell eltartanunk.
Hozzá teszem, az ő kettöjük fizetése kb 320 ezer forint, a milyénk a gyeddel együtt olyan 260...
Szerintetek mit csináljak???? Legkésöbb ősszel elmegyünk, de addig belebolondulok :(
Koszonom mindenkinek a majd külön éltek megtudjátok kommenteket.
Azóta elköltöztünk, és sokkal könnyebb anyagilag.
Most a másik gyerekükre száltak rá 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!