Meddig lehet ezt így bírni? Belefogok rokkani úgyérzem.
Anyosoméknál lakunk, mostmár 4 éve.
Alapvetően jól kijövünk,de roppant akaratos az anyosom, és olyan egyszerüek mint a fapapucs.
Eredetileg külön vásárolnánk mindent, így lett megbeszélve.
De úgy alakult, hogy szinte mi tartjuk el őket.
A villanyszámlát mi fizetjük ( más rezsi nincs, tanyán lakunk és fúrt kut van )
Az havi átlagba 12000 ft.
Párommal disznókat tartunk, 3-4 havonta vágunk és ez mellett a kismalacokat eladjuk.
Na most ezt a húst eszik ők is, de a takarmányba egy forintot nem adnak bele.Havonta 1x megyünk nagybevásárlásra, ilyenkor vesszük meg a mosoport, őblitot, olajat, a kislányunknak a pelust stb (15 hós )
Ez úgy havi 30000 ft.
De ők egy forintot nem adnak bele soha, holott ők is azzal mosnak, azzal az olajjal főznek stb.
Ezen felül heti 2-3szor megyek vásárolni a mindennapi főzéshez.
Tésztákat, fűszereket, felvágotatt stb.
Ha anyosom épp úgy dönt hogy sütni akar valamit, leirja mit hozzak de egy forintot nem rak bele.
2 hetente egyszer vesznek egy zsák kukoricát a tyúkjainak, amiből vágni nem lehet, inkább vég elgyengülésben döglenek meg.
Kikéri magának a dolgokat mert hetente 1x vesz egy csomag delikátot meg kb 5 db mandarint.
Aposom azzal védekezik, hogy ő mennyit költ dohányra meg hüvelyre...de az az ővéké, mi vesszük magunknak, naponta 2 kenyeret hoz de az eggyiket mindig kifizetem.
Ma végleg elvesztettem a türelmem és mondtam nekik, hogy mostantól legyen tényleges külön háztartás, és kérjük a villanyszámla felét is.Mert így anyagilag birni nem lehet....
Azóta duzzog mind a kettő,rájuk nézni se szabad.
Szeretnénk költözni, pakoljuk is a pénzt félre, de egyre nehezebben megy, igy h 5 embert kell eltartanunk.
Hozzá teszem, az ő kettöjük fizetése kb 320 ezer forint, a milyénk a gyeddel együtt olyan 260...
Szerintetek mit csináljak???? Legkésöbb ősszel elmegyünk, de addig belebolondulok :(
Az a baj, hogy szeretném úgy csinálni hogy mindenkinek jó legyen.... én már 100x feladtam volna mindent és elmentem volna innen.
De a párom azt mondja mindig h ne hadjuk h más hülyesége lerombolja azt amit eddig kemény munkával elértünk,csak itt kerültem a két szék közt a pad alá.
260ezret kap tisztán az apósod egy fatelepi sofőrködéssel?
Ez igen!
Máris megyek oda jelentkezni.:)
Nos, mielőtt belebolondulnál, néhány gondolat!
Gyakorlatilag ti hárman INGYEN laktok az apósodék házában.
A 12000 villany, az rezsi, az másutt is lenne, különösen akkor, ha a mélyhűtőkben csak a ti húsaitok vannak.
Egy évben 4x vágtok disznót, tehát megvan az egész éves húsfogyasztásotok és még el is tudtok adni, a kismalacokon kívül is.
Tehát ebből hasznotok van!
A disznókat az apósék INGYEN óljában tartjátok.
Após, anyós biztos közreműködnek a disznóvágásokba, ami komoly pénz, ha fogadnotok kell.
Nyilván ennyi hús mellett nem szorultok az anyós tyúkjainak a húsára, amik a tojásokért vannak tartva.
A sütiket nagy valószínűséggel a ti kedvetekért süti, a saját tojásaiból.
Nem hiszem, hogy ennyi hús mellett sajnálnotok kellene 2 tál ételt amit megesznek.
Különösen azért nem, mert ha elköltöztök, majd meglátod mennyit kell kifizetned a bérletért és azokért a dolgokért, amiket eddig a szülők ingyen megcsináltak nektek.
Te nem 5 embert tartasz el, legfeljebb 5-nek adsz ebédet, ebből 3-an ti vagytok.
Rendes ember még a napszámosainak is ad ebédet, nemhogy azoknak, akiknek a fedele alatt él szívességből.
Egyet ertek az utolso 2vel (nem is ertem miert lettek lepontozva). A legtobb kerdes ebben a temakorben arrol szol hogy anyosek milyen szemetek hogy mi a nyakukon elunk evek ota. Kifizetitek a villanyszamlat, amit nagy valoszinuseggel ti jobban hasznaltok mint anyosek- telefonok, tv, internet, szamitogep - Bar lehet anyosek is modernek es van kulon tablet meg szamitogep amit ti fizettek. Te 3 emberre mosol ami aramot fogyaszt (gondolom a mosogep a tied) ok meg 2re.
Nem is mondok tobbet, inkabb csak azt kivanom, hogyha felno a gyereked, o is koltozzon majd be hozzatok a csaladjaval es vagja a fejedhez majd a vejed ugyan ezeket:)
Ha oda koltoztel es nem fizetsz lakbert (de igazabol akkor is ha fizetsz, hiszen az o hazuk), nem nagyon ugralhatsz. Vagy megszojod, vagy el lehet koltozni. Nem is ertem az ilyen embereket...
Ha hozzám beköltözik majd a lányom, valoszinű a vejem nem fog semmit a fejemhez vágni, mert nem várom majd el tőle h a bugyimat is ő vegye meg 😉
És igen anno én vettem a mosogépet mert az se volt.
Kérdező, velem addig lehetnél, ameddig nem kezdenél a szüleim tányérjába leselkedni, utána húzhatnál el melegebb éghajlatra a mosógépeddel a hátadon.
És nem azért, mert "anyuci-apuci pici fia" vagyok, hanem mert utálom a zsugori, pitiáner, kicsinyes embereket.
Vedd már észre magad, ingyen laktok, ingyen gyarapodtok az apósék jóvoltából (és óljaiból) az a MINIMUM, érted? a minimum, hogy amikor magatoknak tálaltok, akkor nekik is.
Legyetek csak külön, majd megtudod, hogy mi mennyibe kerül!
Nem csak havi egyszeri 30ezerbe, - mint nálatok a "nagybevásárlás" - ráadásul abból a 30-ból ti hárman veszitek ki a részeteket!
Én a helyedben a föld alá süllyednék szégyenemben!
Jó akkor vonatkoztassunk el attól, hogy enni adok nekik ,azon a havi 10ezer forinton felül amit a HELYHASZNÁLATÉRT fizetünk.
Akkor ne vegyük figyelembe a havi bevásárlást se.
Akárki akármit mondd, az nem normális, hogy ekkora keresetük mellett egy kilo 220 ftos cukrot se vesznek, és elvárják azt hogy a ruháikat is én vegyem.
És azzal a dumával, hogy majd ha külön laktok majd megtudjátok, az a probléma hogy ennél kevesebb keresettel, jobban küjöttünk mint így.
Azért költöztünk ide, mert azt mondták így nekünk is és nekik is könnyebb.
Csak hát évröl évre rosszabb a helyzet, az elején sose volt vita a pénz miatt, felesben vettűnk mindent ,és így ők is és mi is tudtunk félre tenni.
Akkor végképp nem értlek kérdező!
Ha ez neked ennyire ráfizetéses, akkor miért nem költöztök el?
Szeretsz szenvedni, vagy valamiért mégis megéri?
Azt azért nem hiszem, hogy a fatelepi sofőr és közmunkás anyósnak 320ezer a fizetése, de ez a történet szempontjából nem is érdekes. (legfeljebb a te igazmondásodra mutat rá)
A mondás így szól "Egyszerű, mint a faék"
(Faék: az ősember első eszköze, amivel könnyített az életén)
Csak, hogy okosodjál és ne legyél olyan egyszerű, mint egy fapapucs! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!