Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Meddig lehet ezt így bírni?...

Meddig lehet ezt így bírni? Belefogok rokkani úgyérzem.

Figyelt kérdés

Anyosoméknál lakunk, mostmár 4 éve.

Alapvetően jól kijövünk,de roppant akaratos az anyosom, és olyan egyszerüek mint a fapapucs.

Eredetileg külön vásárolnánk mindent, így lett megbeszélve.

De úgy alakult, hogy szinte mi tartjuk el őket.

A villanyszámlát mi fizetjük ( más rezsi nincs, tanyán lakunk és fúrt kut van )

Az havi átlagba 12000 ft.

Párommal disznókat tartunk, 3-4 havonta vágunk és ez mellett a kismalacokat eladjuk.

Na most ezt a húst eszik ők is, de a takarmányba egy forintot nem adnak bele.Havonta 1x megyünk nagybevásárlásra, ilyenkor vesszük meg a mosoport, őblitot, olajat, a kislányunknak a pelust stb (15 hós )

Ez úgy havi 30000 ft.

De ők egy forintot nem adnak bele soha, holott ők is azzal mosnak, azzal az olajjal főznek stb.

Ezen felül heti 2-3szor megyek vásárolni a mindennapi főzéshez.

Tésztákat, fűszereket, felvágotatt stb.

Ha anyosom épp úgy dönt hogy sütni akar valamit, leirja mit hozzak de egy forintot nem rak bele.

2 hetente egyszer vesznek egy zsák kukoricát a tyúkjainak, amiből vágni nem lehet, inkább vég elgyengülésben döglenek meg.

Kikéri magának a dolgokat mert hetente 1x vesz egy csomag delikátot meg kb 5 db mandarint.

Aposom azzal védekezik, hogy ő mennyit költ dohányra meg hüvelyre...de az az ővéké, mi vesszük magunknak, naponta 2 kenyeret hoz de az eggyiket mindig kifizetem.

Ma végleg elvesztettem a türelmem és mondtam nekik, hogy mostantól legyen tényleges külön háztartás, és kérjük a villanyszámla felét is.Mert így anyagilag birni nem lehet....

Azóta duzzog mind a kettő,rájuk nézni se szabad.

Szeretnénk költözni, pakoljuk is a pénzt félre, de egyre nehezebben megy, igy h 5 embert kell eltartanunk.

Hozzá teszem, az ő kettöjük fizetése kb 320 ezer forint, a milyénk a gyeddel együtt olyan 260...

Szerintetek mit csináljak???? Legkésöbb ősszel elmegyünk, de addig belebolondulok :(

2017. jan. 7. 14:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
36%
Hat ha semmibol nem akarsz engedni es neked megfelel ez az eletmod, akkor sajnos turnotok kell....
2017. jan. 7. 15:49
 12/22 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy szeretném úgy csinálni hogy mindenkinek jó legyen.... én már 100x feladtam volna mindent és elmentem volna innen.

De a párom azt mondja mindig h ne hadjuk h más hülyesége lerombolja azt amit eddig kemény munkával elértünk,csak itt kerültem a két szék közt a pad alá.

2017. jan. 7. 16:05
 13/22 anonim ***** válasza:
63%

260ezret kap tisztán az apósod egy fatelepi sofőrködéssel?

Ez igen!

Máris megyek oda jelentkezni.:)

Nos, mielőtt belebolondulnál, néhány gondolat!

Gyakorlatilag ti hárman INGYEN laktok az apósodék házában.

A 12000 villany, az rezsi, az másutt is lenne, különösen akkor, ha a mélyhűtőkben csak a ti húsaitok vannak.

Egy évben 4x vágtok disznót, tehát megvan az egész éves húsfogyasztásotok és még el is tudtok adni, a kismalacokon kívül is.

Tehát ebből hasznotok van!

A disznókat az apósék INGYEN óljában tartjátok.

Após, anyós biztos közreműködnek a disznóvágásokba, ami komoly pénz, ha fogadnotok kell.

Nyilván ennyi hús mellett nem szorultok az anyós tyúkjainak a húsára, amik a tojásokért vannak tartva.

A sütiket nagy valószínűséggel a ti kedvetekért süti, a saját tojásaiból.

Nem hiszem, hogy ennyi hús mellett sajnálnotok kellene 2 tál ételt amit megesznek.

Különösen azért nem, mert ha elköltöztök, majd meglátod mennyit kell kifizetned a bérletért és azokért a dolgokért, amiket eddig a szülők ingyen megcsináltak nektek.

Te nem 5 embert tartasz el, legfeljebb 5-nek adsz ebédet, ebből 3-an ti vagytok.

Rendes ember még a napszámosainak is ad ebédet, nemhogy azoknak, akiknek a fedele alatt él szívességből.

2017. jan. 7. 16:07
 14/22 anonim ***** válasza:
16%
miénk
2017. jan. 7. 18:46
 15/22 anonim ***** válasza:
16%

Egyet ertek az utolso 2vel (nem is ertem miert lettek lepontozva). A legtobb kerdes ebben a temakorben arrol szol hogy anyosek milyen szemetek hogy mi a nyakukon elunk evek ota. Kifizetitek a villanyszamlat, amit nagy valoszinuseggel ti jobban hasznaltok mint anyosek- telefonok, tv, internet, szamitogep - Bar lehet anyosek is modernek es van kulon tablet meg szamitogep amit ti fizettek. Te 3 emberre mosol ami aramot fogyaszt (gondolom a mosogep a tied) ok meg 2re.

Nem is mondok tobbet, inkabb csak azt kivanom, hogyha felno a gyereked, o is koltozzon majd be hozzatok a csaladjaval es vagja a fejedhez majd a vejed ugyan ezeket:)

Ha oda koltoztel es nem fizetsz lakbert (de igazabol akkor is ha fizetsz, hiszen az o hazuk), nem nagyon ugralhatsz. Vagy megszojod, vagy el lehet koltozni. Nem is ertem az ilyen embereket...

2017. jan. 7. 21:29
 16/22 A kérdező kommentje:

Ha hozzám beköltözik majd a lányom, valoszinű a vejem nem fog semmit a fejemhez vágni, mert nem várom majd el tőle h a bugyimat is ő vegye meg 😉

És igen anno én vettem a mosogépet mert az se volt.

2017. jan. 7. 22:39
 17/22 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, velem addig lehetnél, ameddig nem kezdenél a szüleim tányérjába leselkedni, utána húzhatnál el melegebb éghajlatra a mosógépeddel a hátadon.

És nem azért, mert "anyuci-apuci pici fia" vagyok, hanem mert utálom a zsugori, pitiáner, kicsinyes embereket.

Vedd már észre magad, ingyen laktok, ingyen gyarapodtok az apósék jóvoltából (és óljaiból) az a MINIMUM, érted? a minimum, hogy amikor magatoknak tálaltok, akkor nekik is.

Legyetek csak külön, majd megtudod, hogy mi mennyibe kerül!

Nem csak havi egyszeri 30ezerbe, - mint nálatok a "nagybevásárlás" - ráadásul abból a 30-ból ti hárman veszitek ki a részeteket!

Én a helyedben a föld alá süllyednék szégyenemben!

2017. jan. 8. 15:54
 18/22 A kérdező kommentje:

Jó akkor vonatkoztassunk el attól, hogy enni adok nekik ,azon a havi 10ezer forinton felül amit a HELYHASZNÁLATÉRT fizetünk.

Akkor ne vegyük figyelembe a havi bevásárlást se.

Akárki akármit mondd, az nem normális, hogy ekkora keresetük mellett egy kilo 220 ftos cukrot se vesznek, és elvárják azt hogy a ruháikat is én vegyem.

És azzal a dumával, hogy majd ha külön laktok majd megtudjátok, az a probléma hogy ennél kevesebb keresettel, jobban küjöttünk mint így.

Azért költöztünk ide, mert azt mondták így nekünk is és nekik is könnyebb.

Csak hát évröl évre rosszabb a helyzet, az elején sose volt vita a pénz miatt, felesben vettűnk mindent ,és így ők is és mi is tudtunk félre tenni.

2017. jan. 8. 21:02
 19/22 anonim ***** válasza:
60%

Akkor végképp nem értlek kérdező!

Ha ez neked ennyire ráfizetéses, akkor miért nem költöztök el?

Szeretsz szenvedni, vagy valamiért mégis megéri?

Azt azért nem hiszem, hogy a fatelepi sofőr és közmunkás anyósnak 320ezer a fizetése, de ez a történet szempontjából nem is érdekes. (legfeljebb a te igazmondásodra mutat rá)

2017. jan. 9. 10:02
 20/22 anonim ***** válasza:
49%

A mondás így szól "Egyszerű, mint a faék"

(Faék: az ősember első eszköze, amivel könnyített az életén)

Csak, hogy okosodjál és ne legyél olyan egyszerű, mint egy fapapucs! :D

2017. jan. 9. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!