Ti hogyan kezelnétek egy igénytelen, "anti-higiéniás" anyós/após kombót?
Rettenetesen nagy retek van náluk, moslék a konyhaasztal alatt félig cefre állapotban szinte már fortyog magában, koszosak az evőeszközök az edények a poharak, mert felültessen vannak elmosva.
Akkor a wc-ről és fürdőről már nem is merek mondani semmit...
A lényeg hogy ha megyünk hozzájuk már nem tudom mit találjak ki arra, hogy a gyerekek miért ne egyenek az ételből, vagy miért ne igyanak üdítőt.
Az evőeszközökön rászáradt kaja maradékok vannak, a tányérokon szintén, a poharakon meg nem lehet átlátni mert a zsírtól meg ki tudja még mitől teljesen homályosak.
Nem vagyok egy tisztaság mániás de félek hogy az 5 és 7 éves gyerek egyszer elkap valamit, ami ebben a közegben nem is lenne olyan nehéz.
Hogyan lehetne kezelni egy ilyen helyzetet úgy, hogy senkit ne érjen sérelem?
Párom (amúgy én vagyok a férfi) is tisztában vele hogy ez így nem mehet tovább mert már kínos, hogy mindig otthonról hozunk innit a gyerekeknek.
Meg mielőtt megyünk inkább bekajálnak otthon, hogy ott max csak sütit egyenek vagy 1-1 szelet rántott húst kenyérrel.
Egyébként jó emberek, nincs velük semmi gond csak rettentően igénytelenek lettek az elmúlt években.
Most lenne majd az első nyár, hogy 1 hétre mennének nyaralni a gyerekek, de addig valahogy le kéne tisztázni ezt a dolgot...mert így biztos nem hagyjuk majd ott őket, de hogyan?
Persze , elbeszelgetni, lehet is az ilyenekkel es hoz is erdeményt a tapintatos diszkret beszed .
Lenne sertödes , semmi ertelme . Nem kell odamenni
# 2 Nagyon intelligens és érzékeny megoldás egyszerűen nem odamenni. Idős emberekről és kisgyerekekről van szó, ez érzékeny téma. Hogy magyarázod el egy öt éves gyereknek hogy azért nem jártok mostantól a nagymamához mert igénytelen?
Ez nem megoldás, ezt meg kell beszélni.
Gondolom a párod sem halt bele a körülményekbe, egészséges felnőtt lett belőle. Elismerem hogy gusztustalan, nálunk is ez volt amikor még otthon laktam, borzasztóan fel tudott húzni amikor hallottam hogy a mosogatás (de a kézmosás is) annyiból áll, hogy 2 másodpercre megnyitják a csapot, aláteszik az edényt, csap elzár, edény a helyére aztán jöhet a következő. Undorító, én meguntam egy idő után és eldobható evőeszközöket használtam. Ennek ellenére azt mondom, hogy nem kell túlfélteni a gyerekeket, mert ezekhez a baktériumokhoz hozzászokott már a szervezetük, semmi bajuk nem lesz tőle.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, beszélhetsz velül szépen, csúnyán, hangosan, ezerszer is akár, nem fognak megváltozni. Valószínűleg nem újkeletű ez a dolog náluk, ne is reménykedj, hogy a több évtizedes szokásaikat megváltoztatják pár látogatás miatt.
Nekem elég volt simán a terhesség, hogy a vége felé megbénuljak. Ha a családom nem takarít abban a pár hétben, akkor minket is van elnyel a kosz.
Ezzel azt akarom mondani, hogy a kosz nem jó, de tehetsz ellene. Menj oda és takaríts ki. Mármint ti közösen. A gyerekek is már nagyok, ők is be tudnak segíteni. Sőt, ha mennék nyáron, akkor nyugodtan besegíthetnek ugyanúgy, nem lesz semmi bajuk egy kis házimunkától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!