Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tegyem szóvá nekik...

Hogyan tegyem szóvá nekik sértődés nélkül a személyes higiéniájukra vonatkozó problémámat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A következő gond merült fel a napokban. Lakásunk felújítása alatt átmenetileg a férjem szüleinél lakunk. Amióta a kislányom elkezdett kúszni-mászni, sokat vagyunk a nappaliban, ahonnan nyílik a wc. Kiderült, hogy anyósék nem mosnak kezet a wc használata után (persze nem leskelődtem, de a lehúzást követően azonnal nyílik az ajtó, ebből következtetve írom). Nem akarok bunkó lenni, de undorodom attól, hogy olyan kézzel fogják meg a lányomat, és nem tudom, hogy hozzam ezt finoman a tudtukra. Gondolom, hogy ha 60 évig ezt így csinálták, nem tudok ezen változtatni, de ez így nagyon nem jó. Kérem, akinek van valami ötlete, ne tartsa magában!

Segítő válaszaitokat előre is köszönöm!

2016. dec. 9. 12:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
*** Na, én a helyedben ezzel a szöveggel oldanám meg a problémát.
2016. dec. 9. 13:32
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#8, én is ettől tartok :(

Sajnos a költözés nem megoldás, mert amúgy is gyakori vendégek voltak nálunk amióta megvan az unoka, eltiltani pedig nem szeretném tőlük.

Próbáltam célozgatni, amikor etetés előtt megmosom a pici kezeit, és ott van valamelyik éririntett, mindig "mesélek neki a kézmosás fontosságáról" meg hasonló finom utalások naponta sokszor elhangoznak, de nem veszik magukra. Amúgy nem mondanám őket koszos, vagy önmagukra, környezetükre igénytelen embereknek, ezt leszámítva ilyen téren rendben vannak, meg is lepett, hogy nekik a kézmosás kimarad.

2016. dec. 9. 13:36
 13/17 A kérdező kommentje:

#10, köszönöm, ez egyébként nagyon jó ötlet lenne, de szerintük az orvos és a védőnő is hülye, mert sok kérdésben nem egyezik a véleményük, és természetes, hogy nem az orvos tudja jobban...

De azért mindenképpen megemlítem ma néhányszor, hátha.

2016. dec. 9. 13:39
 14/17 anonim ***** válasza:
96%
Mond nekik azt is, "hogy nem lehet kockáztatni anyuka, valami vissza marad esetleg és később jön ki, veszélyes ez az egész nagyon, mossanak csak szépen kezet".
2016. dec. 9. 13:46
 15/17 anonim ***** válasza:
97%

Az is lehet,hogy elvégzik a dolgukat,kezet mosnak és csak utána húzzák le a wc-t. Bár így sem a leghigiénikusabb.

Annyit tudsz tenni,amit a többiek írtak,hogy kihangsúlyozva kiteszel egy adag fertőtlenítős szappant és mondod,hogy használják,mert most van a vírusos időszak, nem akarod,hogy bárkinek baja legyen.

2016. dec. 9. 14:53
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyám is ilyen, hiába szólsz, nem fog változni. Számtalanszor szóltam neki, hogy mosson kezet wc-zés után, és úgy ordibál ilyenkor, mint egy pszichopata, hogy én hú de milyen igényes lettem. És olyan kézzel főz...
2016. dec. 9. 15:00
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg azt is említheted, hogy calici járvány van, veszek fertőtlenítő kézmosót, legyenek szívesek azt használni.
2016. dec. 9. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!