Anyós mindenbe beleszól, tippek?
Még külön élünk a párommal, de minden este munka után együtt vagyunk, hamarosan össze fogunk költözni. Elég jó viszonyban vagyok anyósommal, de az a tipikus falusi, nagyszájú fajta. Egy fia van (párom), őt állandóan ellenőrzi (pl. ha nagy ritkán elmegyünk valahova pár órára, addig is írkál neki messengeren vagy fel is hívja), mindenbe beleszól, sokszor a pénzéhez is csak úgy hozzányúl (múltkor is mondta hogy ő rakott el félre a fizetéséből)
Amin most kiakadtam, hogy már hetek óta mondom a páromnak, hogy menjünk el ajándékokat venni. Meg is beszéltük az időpontot. Ma reggel ahogy indultam volna haza, még beszéltem kicsit anyóssal, és mondta, hogy ő megmondta a fiának hogy ekkor meg akkor elmennek ajándékot venni. Persze ez ugyan az az időpont, amit mi megbeszéltünk. Kérdeztem a páromat, hogy valamit nem felejtett el? Nem is emlékezett rá. Amikor elmondtam, akkor mondta, hogy majd utána bemegyünk ketten is. Szerintem az már felesleges, mert akinek ajándékot akartam venni, azok főleg az ő rokonai, és nekik majd anyós kitalál valamit. (Múltkor is ez volt, a keresztlányának kellett ajándékot venni. Ő nem ért rá, én mentem el anyóssal. Én szívesen keresgéltem volna neki valami szép ruhát vagy cukiságot, de anyós lekapta az első ruhát ami a kislány mérete volt, hogy "majd a kisfiam ezt adja neki", és ennyivel el volt intézve.)
Szerintetek jogosan vagyok mérges rá? Ilyenkor mindig azt érzem, hogy nem is tervezi velem a jövőjét, neki jó az, hogy anyuci mindent megold helyette.
"Csak kicsit függetleníteni szeretném".
Ez jó volna, azonban ezt csak akkor tudod megtenni, ha a párod ebben partner. Egyelőre nem úgy néz ki a leírásodból, hogy ebben partner. Neki ez az anyuci kiszolgálása, intézkedése eléggé fekszik, úgy látom.
ne haragudj,hogy ezt mondom, de a párod egy nagyra nőtt gyerek akit egy cseppet sem zavar,hogy az anyja is gyerekként kezeli.
sőt, jobbat mondok, nagy valószínűséggel az összeköltözés után sem fog változni.
ha fontos neked és vele akarsz maradni,akkor mindenképpen ülj le és beszéljétek meg értelmesen ezt a helyzetet. mondd el neki,hogy mi zavar . ha megpróbál változtatni és egészséges mértékben kizárni a mamát az életetekből,akkor még van remény.
de ha nem is érti,hogy mi a baj,akkor szerintem hagyd a fenébe .
az ilyenekre gondolok,hogy amikor kettesben vagytok végig az anyjának válaszol messengeren,telefonálgat vele meg kvázi az ő szava az első, amit a mama mond az úgy helyes és úgy lesz..
ez baromira nem normális. tényleg próbáld vele megértetni ezt.
mert ha nem teszel semmit magától nem fog megoldódni. ugyanúgy fog menni minden összeköltözés után is, a mama szava az első,nem a tiéd. de ha nem is tesz különbséget, legalább egyenértékűnek kéne lenni annak amit te kérsz és amit az anyja kér.
gondolok itt arra,hogyha ti már lebeszéltetek egy programot és az anyja kéri,hogy mondja le,akkor ne tegye. fordított esetben is. mert most jelenleg a mamát helyezi előtérbe..
egyébként én nem kínlódnék vele,keresnék olyat aki már levált az anyjáról. de te tudod,hogy mennyire éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!