Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom nem fogadja el a...

Anyósom nem fogadja el a fiamat miattam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A férjemmel van két lányunk egy 4 és egy 2 éves,mind a ketten lábujjtól fejbúbig tiszta apjuk.Az anyósom nagyon szereti Őket.

Engem nem szeretett sohasem,ezt nagyon jól tudom.Szerinte én csak egy kellék vagyok,hogy kihordjam az unokákat,de másra nem vagyok jó.

Nagyon fiatal korunk óta együtt élünk a férjemmel és én mindig mindent elláttam amit kellett.Nem voltam és nem is akartam eltartott lenni.Egy időben nagyon próbáltam az anyósom kedvében járni,olyanokat főztem amit Ő szeret,beszélgetést kezdeményeztem,vittem autóval ahova csak kívánta,de ez sem ért semmit.Én elfogadtam ezt a helyzetet.

Amikor vártuk az első lányomat akkor nagyon megörült,fogdosta a hasam (ami nagyon idegesített,de nem szóltam),egészséges dolgokat etetett velem(nem szó szoros értelmében),kisruhákat vett.A második kislányunkkal is így volt.

De most 5 hete,hogy megszületett a kisfiunk.

Az anyósom a várandóság alatt ugyan úgy tett,mint az előző kettőnél,sőt büszke volt,hogy képes vagyok fiút is szülni(ezt Ő mondt így).

De aztán amikor megszületett a drága kicsi fiunk és az anyósom meglátta teljesen kikelt magából.

Azért,mert a kisfiunk rám hasonlít.Követeli vissza azt a pár darab ruhát amit a babának vett és azt mondta,hogy nem szereté,hogy a fiunkat vigyük hozzá,mert szégyenli,hogy ilyen emberre hasonlít mint Én vagyok.

A férjem próbált vele beszélni nem a szebb hangnemben,de elviharzott.

Mit tehetünk?

2016. nov. 20. 18:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Ez lenne az az eset, mikor minden kapcsolatot megszakítanék vele, soha többet nem kívánnám látni és a gyerekeimet sem engedném a közelébe, mert nem normális.
2016. nov. 20. 18:59
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

semmit. jobb az ilyen nélkül szerintem.

de annyit tennék hozzá,hogyha az egyik unoka nem kell neki,akkor a másik 2-höz se jöjjön látogatóba.

nevetséges amúgy. de ne aggódj, a gyerek is rájönnek majd,hogy milyen ember is a nagyi.

már az is nevetséges,hogy "képes vagy fiút szülni". melyik évszázadból jött a boszorkány?

2016. nov. 20. 19:00
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Ne engedd be többé.
2016. nov. 20. 19:03
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

"sőt büszke volt,hogy képes vagyok fiút is szülni"

A kedves mama lógott biológiaóráról, hogy azt sem tudja, mi határozza meg a baba nemét?

2016. nov. 20. 19:03
 15/28 anonim ***** válasza:
69%

Én azt nem értem, hogy egy 5 hetes csecsemőről hogy állapítják meg, hogy kire hasonlít?

Én már 24 is elmúltam, de igy se hasonlitok senkire a családból.

2016. nov. 20. 19:10
 16/28 A kérdező kommentje:

Köszönjük az eddigi válaszokat!

Az én nagymamám olasz a nagypapám pedig horvát származású,tehát apukám félig olasz félig horvát,így Én is örököltem néhány vonást,anyukám mind két szülője magyar,így anyukám teljesen magyar származású(remélem jól fogalmaztam meg).

A hajam sötétbarna,kicsit teltebb ajkaim vannak és körülbelül egy árnyalattal barnább a bőröm.(De ettől egyáltalán nem nézek ki úgy mint egy cigány)

A férjemnek vörös haja van(amit az édesapjától örökölt),anyósom szőke és nekik nagyon világos bőrük van.Anyósom mindig úgy volt vele,hogy magyar lányt szán a fiának és mivel Én nem vagyok 100%-ban magyar ezért előítéletes volt velem szemben.De amíg erre nem kérdezett rá addig semmi baja nem volt.Ő nagyon ragaszkodik a magyarokhoz.(Ezt csak az egyik válaszoló miatt írtam le)

A nagyobbik lányunk szintén vörös hajú és világos bőrű,a kisebbik vörösen született,de most kezd szőkülni egyre jobban.Az orruk,a szem formájuk,a szájuk pont ugyan olyanok mint a férjemé.

A fiam sötét hajjal született,az én számat,orromat és az én szememet örökölte.

Vissza adtunk neki mindent amit a kisfiunknak vett.Szerencsére a lányok előtt soha nem beszélt velem lekezelően,erre tekintettel volt,de ha nem voltak ott a lányok akkor persze elkezdett szidalmazni.

Szerintem a lányainknak nem mond semmit,mivel mi még nem hallottuk vissza.

Megszakítani azért nem szeretnénk vele a kapcsolatot mert a lányok nagyon szeretik Őt,jól érzik magukat nála.

2016. nov. 20. 19:14
 17/28 anonim ***** válasza:
96%

A férjed hogy áll a dolgokhoz? Azóta kibékült az anyjával és fejet hajtott neki, csak mert az anyja, vagy azóta ő sem áll vele szóba vagy hogy van most?

És azt nem értem, hogy hogy a francba nem derült ki eddig a férjed számára, hogy anyósod és te közötted ilyen a viszony? Ennyire nem kommunikáltad le a férjednek azokat a dolgokat, amik téged bántanak anyós viselkedésével kapcsolatban? Vagy lekommunikáltad, csak őt nem érdekelte, meg elintézte annyival, hogy túlreagálod? Vagy tényleg ilyen vakok az emberek, hogy nem tudják, hogy a hozzá legközelebb álló ember között robbanásig feszül a levegő?

Én a férjed helyében ukászt adnék anyámnak. Vagy megjavul, egyformán szereti a gyerekeket, és akkor láthatja őket, de abban a pillanatban felejtsen el minket unokástól örökre, ahogy akár csak egy kis bunkó rezdülését érzem.

Szóval most a férjeden múlik a dolog, hogy képes-e férfi, férj és apa lenni a talpán, vagy egy kis anyuka papucsállatkája, aki nem meri a családját megvédeni.

2016. nov. 20. 19:18
 18/28 anonim ***** válasza:
95%

Azt nem érted, hogy nem tudod azt megtenni, hogy a lányok találkozhatnak a mamával, a kisfiú meg nem. A fiad egy óriási önértékelési zavarral fog felnőni, a családot két részre szakítja a dolog, és még meg is adtátok magatokat egy beteg embernek, aki innentől ki tudja milyen egyéb beteg dolgokkal fogja megkeseríteni az életeteket, mert hogy nem ez volt az utolsó, abban biztos lehetsz.

Szó szerint minden válasz azt mondta eddig, hogy a kapcsolatmegszakítás a megoldás, és ekkora egyetértést én a Gyakorin még soha nem láttam, pedig itt vagyok évek óta. Érdemes volna komolyan átgondolni ezt a lehetőséget, még akkor is, ha ez most ijesztő a számotokra.

2016. nov. 20. 19:26
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Oké értem, hogy nem szeretnél fájdalmat okozni ezzel a lányaidnak, de az se jó, ha a nagyijuk csak velük foglalkozik. Kiközösítené a fiadat, mert rád hasonlít. Gondolj bele, hogy milyen rossz érzés lesz, majd neki, hogy egy családi összejövetelen csak ő nem kapott semmit a nagyijától. Vagy egy napra rábíznád a kicsiket, mert a férjeddel valamit el kell intézni, és arra jönnétek haza, hogy a fiatok nagyon rossz kedvű a "kedves mama" miatt. Ráadásul ez titeket is megviselne és ez a lehangoltság kihatna mindnyájatokra és ezeknek nem szokott jó következménye lenni. Én se azt mondom, hogy szakítsátok meg örökre a kapcsolatot. De az nem ártana, ha legalább egy élévig nem látná a gyerekeket. Talán ez helyre tenné.
2016. nov. 20. 19:29
 20/28 anonim ***** válasza:
9%
Anyósodat (számára) nagy lelki traumák érhették korábban. Bár az ő családi kapcsolatairól nem írtál, de neki valószínűleg a fia volt a mindene, ő jelentette számára a "férfit", akit te elvettél tőle. Most, hogy fiú unokája lett feléledt benne a korábbi lelki fájdalom, hogy neked is lesz olyan hozzátartozód, aki neki volt. Hidd el, sokan vannak így, ilyen bonyolult lelki gondokkal.
2016. nov. 20. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!