Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Menjek vagy maradjak? Vagy...

Menjek vagy maradjak? Vagy mit csinaljak? Sulyos anyosgond.

Figyelt kérdés
26 eves vagyok, Nemetorszagban elek a ferjemmel es a 2 eves lanyunkkal. Mi felül lakunk, a boszorkany anyosom meg lent. A "kedved" maminak lassan elmegy az esze (Demenz beteg). Mostmar azon a szinten vagyunk, hogy a ferjem 3-4szer kel ejjel kitörölni a feneket. En ezt sajnos nem birom elviseni, a ferjemmel Mar nem tudok lefeküdni, mert akkor is csak arra gondolok, hogy segget pucolt utana meg nalam nyulkalna. Sorry, de ez nem megy. Nem akarja beadni az otthonba, inkabb azt mondja, ha nekem nem tetszik, Ott az ajto, mehetek. Szerintetek menjek? Vagy hogy tudom ravenni, hogy adja be az otthonba?

2016. nov. 4. 13:50
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszek neked kérdező, mert akkor a kérdésbe is belefogalmaztad volna, hogy te is segítségre szorulsz.

A férjed előtt meg le a kalappal, örülj neki, hogy így áll hozzá a betegápoláshoz. Nem kívánom neked, hogy megtapasztald, de biztos lehetsz benne, hogy ha rászorulnál, téged is odaadóan ápolna.

2016. nov. 4. 19:00
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, már a legelején nagyon ellenszenves volt, ahogy az anyósodról írtál. "boszorkány anyósom", "elmegy az esze", "segget pucolt". Nem tehet arról, hogy a betegsége miatt folyamatos felügyeletre és ellátásra szorul, annak meg, hogy a férjed nem adja be otthonba, több oka lehet, de ahogy te beszélsz erről, az olyan szívtelen, kegyetlen. Nekem is fura, hogy csak akkor említed, hogy rákos vagy, miután senki nem ért veled egyet. Ha így beszélsz a férjeddel is, hogy "Miért nem adod otthonba a hülye anyádat?" ne csodálkozz, ha azt feleli, hogy ha nem tetszik, mehetsz.
2016. nov. 4. 19:07
 23/48 anonim ***** válasza:
100%

Véletlenül nem az a fő gondod, hogy hozzámentél egy jóval idősebb férfihez, aki eddig csak veled foglalkozott és most a kis elkényeztetett, kényelmes világodban az anyós pofátlanul belehaldoklik?

Mert az nem természetes, hogy valaki egy éjszaka 3-4-szer kakál.

Talán nem ártana orvoshoz vinni!

Amúgy napközben ki van a szerencsétlennel? Csak nem te?

Mert a férjednek dolgoznia kell, hacsak nem nyugdíjas.

A fentieket pedig azért gondolom, mert a demencia úgy 70-80 év körül jelentkezik, akkor a férjed sem lehet 45-50-55-nél fiatalabb, te pedig ahogy írod 26 vagy.

Én is azt mondom mint a többiek, költözz el, nem vagy te odavaló, mert ilyenkor egy igazi feleség támogatja és nem pedig támadja a férjét.

2016. nov. 4. 19:10
 24/48 anonim ***** válasza:
87%
Évekig ápoltam a demens apámat. Megjegyzem, hogy a gumikesztyűt azért árulják a patikában százas csomagokban, hogy az ember azt a kezére huzza, amikor a kényes dolgokat meg kell csinálni. Nem a puszta kezével pucol segget az ember. Gondolom, hogy a férjed sem. Aki előtt ismeretlenül is megemelem a kalapom, embert próbáló feladatot csinál. Én nő vagyok jóval túl az ötvenen és nagyon nehéz volt... pedig imádtam az apámat. Előző válaszolónak irom: sajnos a demencia nemcsak hetvenen felül jelentkezik, korábban is kezdődhet, akár 55 évesen is... Emlitette itt valaki, hogy életszerűtlen, hogy egy olyan férfi, aki az anyját pelenkázza, kidobja a rákból gyógyult nejét és a gyerekét az ajtón - hát szerintem is életszerűtlen. Van ebben a kérdésben kamuzás rendesen.
2016. nov. 4. 21:46
 25/48 A kérdező kommentje:
Miert hazudnek egy ilyen komoly betegsegben??? De nem szorulok Ra a ferjem tamogatasara, mert attol hogy beteg vagyok, ugyanugy megcsinalom a dolgom... Amit meg meghagyok, megvar... Es a ferjem 35 eves, az anyja majdnem 40 evesen szulte, tehat kiszamolhatjatok, mennyi anyuka. Es nem, nem gumikesztyuvel pucol....
2016. nov. 5. 11:43
 26/48 anonim ***** válasza:
78%
A betegseged nem valtoztat a lenyegen. Ritka undoritoan viselkedsz, annak ellenere is, hogy tudod, nem is tehet az anyosod az allapotarol. Lehet, mar nem is kepes felerni esszel semmit, igy az otthonban valo elhelyezeset sem tudja kerni toletek. A ferjed meg, ha nem mond le rola, akkor nem fog. Rolad meg azert mondana igy le, mert egy martirkodo, onzo harpia vagy, aki pofatlanul meg mer utni ilyen stilust a csaladjaval szemben. Akarmilyen nemu is legyen, akarmilyen betegseggel, ha van gyerek, ha nincs, egy ilyenert en ugy dobnam ki a "paromat", hogy a laba nem eri a foldet... Mennyire el vagy te tevedve, es mennyire hianyzik beloled az emberseg paranyi szikraja is, te jo eg. Igazi szornyetegek elnek koztunk...
2016. nov. 5. 12:34
 27/48 A kérdező kommentje:
Ha te is azt kaptad volna anyosodtol, amit en kaptam, hidd el, beloled is hianyozna az emberiseg ilyen modon. Amugy ö Mar semmiben sem donthet, mert ugy le van epulve, ö nem kerheti Mar, hogy hagy menjen otthonba. Itt Mar csak a fia, illetve a tobbi gyereke donthet. Es tudod, az milyen embertelenseg, hogy a ferjem csinal mindent a tobbi Testver meg le sem szarja a fejet,mint ahogy Mar irtam... Ennyit az emberisegrol meg a sajat anyjukrol
2016. nov. 5. 12:46
 28/48 anonim ***** válasza:
84%

Ellentmondasz saját magadnak. Indoknak hozod fel a betegségedet arra, hogy a férjednek veletek kellene foglalkoznia, nem pedig az anyjával, majd azt írod, hogy a betegséged ellenére ugyanúgy elvégzed a feladataidat és nem szorulsz a férjed támogatására.

Ja hogy a férjed testvérei magasról tesznek az anyjukra, és ez szerinted embertelen? Eddig az volt a bajod, hogy miért nem passzolja le a férjed is a demens "boszorkányt", hogy ne legyen útban.

Ha tényleg beteg vagy, azt sajnálom, de ettől még undorító a gondolkodásod.

2016. nov. 5. 12:53
 29/48 A kérdező kommentje:
Csak ugyanazt kivanom neked, Ami velem tortent/tortenik, lehet,hogy te Mar a felenel feladnad. De addig orulj, amig ez nem a te eletetben tortenik. Meglatnank, te a nagyon okos fejeddel mit tennel. Biztos nem hagynad, hogy egy ilyen ember tonkre tegye az eletedet/hazassagod. Nem hiszem, de mindegy,te biztos 8-10 ora munka utan, beteg tars es kisgyerek mellett meg anyosodat apolnad. De konnyu beszelni annak, Aki nincs ugyanebben a helyzetben... Biztos en is könnyen alaznak le masokat. Szep napot!
2016. nov. 5. 13:13
 30/48 anonim ***** válasza:
84%
Egyre bicskanyitogatóbb a stílusod kérdező.Ha egyszer már felteszel egy kérdést,akkor benne van a pakliban,hogy neked nem tetsző válaszok fognak érkezni.A férjed megmondta.Ha nem tetszil,ott az ajtó.Akkor menj.De ha ennyire egyoldalúak a vályaszok,akkor én a helyedben magamba szállnék
2016. nov. 5. 13:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!