Ha anyós rendel valamit rajtam keresztül, mindig mi fizessük helyette, mert pofátlanság elkérni?
Voltunk hétvégén Szabadkán, a barátnőm nagy mennyiségben hoz haza ezt azt, és néha kell egy plusz fő utas.
Múlt hónapban is voltam, anyós csak 1-2 dolgot kért, kb 1500 ft értékben. Azt nem engedtem kifizetni neki.
Hétvégén újra kimentem.Anyós most kért nagyon sok mindent, édességet,ruhát,zöldséget, mosószert stb.
Több mint 45 E ft értékben vásároltam neki.
Délután átvittünk neki mindent, felpróbálta a ruhákat, megkóstolta az édességet stb.
Szépen megköszönte, amikor megemlítettem, hogy mi mennyibe került, csak vigyorgott.
Úgy gondolta, az előző rendelésnél sem kellett fizetnie, biztos ez is ajándék.
Nevezzen mindenki sz.rrágónak, de 1500 és 45 E ft között van különbség.
Én is életszerűtlennek tartom, hogy ekkora összegnél úgy gondolja, nem kell kifizetnie, amire te sem szólsz semmit.
Meg kell mondani neki, hogy mennyibe kerültek a dolgok, és hogy fizesse ki.
Kissé elcseszted, de még helyre lehet hozni!
- Írj neki, hogy sajnos a nagy izgalomban elfelejtettétek rendezni a számlát, jön nektek 45ezerrel, amit erre és erre a számlára utaljon át S.O.S., mert nem tudjátok kifizetni a villanyszámlát
- A férjed hívja fel őket és mondja el ugyanezt, vagy valami mást, amit jónak tart, de legyen határozott.
- Ezentúl akkor vigyél valami rendelést, ha előre átutalja az árát, ... vagy még akkor sem!
hajtsd be rajta a pénzt. és máskor ha kell neki valami, előre fizessen.
ha mégsem tudsz mindent megvenni,akkor a visszajárót visszaadod értelem szerűen.
szerintem így korrekt. oké,hogy családon belül vagytok, de nem szabad más kontójára költekezni. mi mindig elszámolunk a pénzügyekkel, szerintem ez a normális.
nyilván ha kis összeg, mint az előző vásárlás, akkor oké,hogy családi alapon nem kéred el.
de ebből rendszert csinálni és legközelebb is elvárni,hogy ne fizesse pofátlanság. én mindenképp kérném az árát. ha nem adja oda, akkor a vásárolt cuccokat visszavenném és próbálnám eladni.
és leshetné mikor vennék neki valamit megint. mondom, adja oda előre az árát,ha megbízhatatlan.
Szólt neki a párom is, hogy tartozik nekünk.
Anyós meg felháborodott, hogy egy ajándékot nem szoktak kifizetni, de akkor odaadja a pénzt és dugjuk a s.ggünkbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!