Mit tegyek, ha "anyós" nem engedi elköltözni az egyetlen fiát?
Nemrég vettem egy lakást, pár hét és beköltözhetünk a barátommal.
Az anyukája már most érzelmileg zsarolja, hogy mi lesz vele egyedül(férje meghalt), senki se nyitja rá az ajtót stb.
A lakás egyébként 4 lépcsőháznyira van tőle, tehát 5 perc alatt át tud jönni ha valami baj van.
Próbálkozik, hogy ez túl korai, meg amúgy is hogyan fogjuk ellátni magunkat. (És persze azt is megkaptuk, hogy a lakás 100%-ban az enyém, és ott az ő fiának egy szava sem lesz, és csak papucsnak jön oda).
Mindketten jól keresünk, a lakás alacsony rezsijű.
Én éltem már külön a szüleimtől korábban, képes vagyok elvezetni egy háztartást.
Sem a főzés, sem a takarítás nem okoz problémát.
"Anyós" tudja, hogy vesztésre áll, mert a fia költözni akar. Nem csodálom, úgy érzi néha, hogy az anyja megfojtja.
Egyébként jóban vagyunk, szeretjük egymást. De a költözés miatt most nagyon hisztizik.
Én párommal 21 voltam ő 33 mikor összejöttünk. Amég nem komolyodott nem volt baja velem anyósnak de amint érezte h a kisfiának nincs rá szüksége mert mi főzünk magunkta stb féltékeny lett és megpróbált szétszedni minket. (Elözö barátnőjét is elüldözte amint komolyodni kezdett) azt érte el azzal h magához akarta láncolni a fiát piti kis zsarolással és hisztikkel h egy éve nem beszélünk vele,jön a baba de párom még azt se akarja h lássa majd (más okokból eredendően)
Ha párod tökös és akkor is költözik és nem szaladgál állandóan majd a mamához ahányszor csak a mami mondja akkor neked semmi dolgod a helyzettel mert párod rendbe teszi majd a dolgokat.
Én azt tanácsolnám h azért ne legyenek gyakoriak a látogatások (tapasztalat) mert az se lesz elég neki és csak többet akar majd. Lőjjétek be heti 1-2 alkalmat esetleg beszéljetek meg vasárnap együtt ebédeltek és ennyi.
Egyszerűen fél a változástól. Nagy fordulat ez az életében.
Én a helyedben szóba hoznám, hogy megérted ezt, nem könnyű ez neki, de szerencsére nem laktok messze, és most élvezze a nyugdíjaskort, mert ha majd egyszer eljön az ideje és jönnek az unokák, még bánni is fogja, hogy ennyire közel laktok.
Én úgy vélem, hogy csipetnyi humorral még a legdrámaibb helyzet is megoldható.
4 lépcsőháznyira költöztök tőle? :-) Ez a trauma? Fog még ő odamenni, te attól ne féljél!
(A kérdést így is feltehetném: Anyósodtól 4 lépcsőháznyira vettél lakást?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!