Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha "anyós" nem...

Mit tegyek, ha "anyós" nem engedi elköltözni az egyetlen fiát?

Figyelt kérdés

Nemrég vettem egy lakást, pár hét és beköltözhetünk a barátommal.

Az anyukája már most érzelmileg zsarolja, hogy mi lesz vele egyedül(férje meghalt), senki se nyitja rá az ajtót stb.

A lakás egyébként 4 lépcsőháznyira van tőle, tehát 5 perc alatt át tud jönni ha valami baj van.

Próbálkozik, hogy ez túl korai, meg amúgy is hogyan fogjuk ellátni magunkat. (És persze azt is megkaptuk, hogy a lakás 100%-ban az enyém, és ott az ő fiának egy szava sem lesz, és csak papucsnak jön oda).

Mindketten jól keresünk, a lakás alacsony rezsijű.

Én éltem már külön a szüleimtől korábban, képes vagyok elvezetni egy háztartást.

Sem a főzés, sem a takarítás nem okoz problémát.

"Anyós" tudja, hogy vesztésre áll, mert a fia költözni akar. Nem csodálom, úgy érzi néha, hogy az anyja megfojtja.

Egyébként jóban vagyunk, szeretjük egymást. De a költözés miatt most nagyon hisztizik.

2016. okt. 1. 16:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
88%
Szánalmas nő... én úgy neveltem a gyerekeimet, hogy képesek legyenek önálló életre, nélkülem is, vagy azzal, akit választanak magunknak.
2016. okt. 2. 08:44
 22/26 anonim ***** válasza:
86%

Én párommal 21 voltam ő 33 mikor összejöttünk. Amég nem komolyodott nem volt baja velem anyósnak de amint érezte h a kisfiának nincs rá szüksége mert mi főzünk magunkta stb féltékeny lett és megpróbált szétszedni minket. (Elözö barátnőjét is elüldözte amint komolyodni kezdett) azt érte el azzal h magához akarta láncolni a fiát piti kis zsarolással és hisztikkel h egy éve nem beszélünk vele,jön a baba de párom még azt se akarja h lássa majd (más okokból eredendően)

Ha párod tökös és akkor is költözik és nem szaladgál állandóan majd a mamához ahányszor csak a mami mondja akkor neked semmi dolgod a helyzettel mert párod rendbe teszi majd a dolgokat.

Én azt tanácsolnám h azért ne legyenek gyakoriak a látogatások (tapasztalat) mert az se lesz elég neki és csak többet akar majd. Lőjjétek be heti 1-2 alkalmat esetleg beszéljetek meg vasárnap együtt ebédeltek és ennyi.

2016. okt. 2. 09:14
 23/26 anonim ***** válasza:
70%

Egyszerűen fél a változástól. Nagy fordulat ez az életében.

Én a helyedben szóba hoznám, hogy megérted ezt, nem könnyű ez neki, de szerencsére nem laktok messze, és most élvezze a nyugdíjaskort, mert ha majd egyszer eljön az ideje és jönnek az unokák, még bánni is fogja, hogy ennyire közel laktok.

Én úgy vélem, hogy csipetnyi humorral még a legdrámaibb helyzet is megoldható.

2016. okt. 2. 11:17
 24/26 anonim ***** válasza:
69%
Ne tegyél semmit, de anyósnak ne adj kulcsot, különben teljesen rátok telepszik. A gyerek jól csinálja a dolgait, csak segíts rá egy kicsit.
2016. okt. 2. 12:03
 25/26 anonim ***** válasza:
77%

4 lépcsőháznyira költöztök tőle? :-) Ez a trauma? Fog még ő odamenni, te attól ne féljél!

(A kérdést így is feltehetném: Anyósodtól 4 lépcsőháznyira vettél lakást?)

2016. okt. 2. 15:03
 26/26 A kérdező kommentje:
Más okból vettem meg pont azt a lakást, nem azért mert ez közel van anyóshoz. Ez már csak egy plusz jó vagy rossz :)
2016. okt. 2. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!