Mit tegyek, ha "anyós" nem engedi elköltözni az egyetlen fiát?
Nemrég vettem egy lakást, pár hét és beköltözhetünk a barátommal.
Az anyukája már most érzelmileg zsarolja, hogy mi lesz vele egyedül(férje meghalt), senki se nyitja rá az ajtót stb.
A lakás egyébként 4 lépcsőháznyira van tőle, tehát 5 perc alatt át tud jönni ha valami baj van.
Próbálkozik, hogy ez túl korai, meg amúgy is hogyan fogjuk ellátni magunkat. (És persze azt is megkaptuk, hogy a lakás 100%-ban az enyém, és ott az ő fiának egy szava sem lesz, és csak papucsnak jön oda).
Mindketten jól keresünk, a lakás alacsony rezsijű.
Én éltem már külön a szüleimtől korábban, képes vagyok elvezetni egy háztartást.
Sem a főzés, sem a takarítás nem okoz problémát.
"Anyós" tudja, hogy vesztésre áll, mert a fia költözni akar. Nem csodálom, úgy érzi néha, hogy az anyja megfojtja.
Egyébként jóban vagyunk, szeretjük egymást. De a költözés miatt most nagyon hisztizik.
A mamának az a problémája, hogy a személyisége még nem alakult ki, amikor a fia megszületett. Így az identitása is elvész, ha a fia elmegy. Fel kell nőnie a mamának, és ez egyedül nem fog menni neki. Kéne mellé egy pótszülő erre az átmeneti időre.
Nagyobb baj, hogy ennek a jelenségnek a másik fele pedig a barátod lelkében van, neki is ki kell jönnie a mamával való szimbiózisból, és legjobb módszer ehhez, ha nem hozzád, kvázi pótmamához költözne, hanem külön lakna, hogy megtanulja az érzelmi önállóságot. Egyik nőtől a másikhoz költözni mindenképpen pótmama-effektus, és nem fog szerelmi kapcsolatként működni.
Nem tudom meddig fajul el a dolog.
De a lakást nem jött el megnézni. Mikor elmentünk bútorokat meg egy-két apróságot venni, direkt elhívtuk hogy ne érezze magát egyedül.
Az én szüleim meg azt várják mikor lesz kész a lakás, és jöhetnek megnézni.
Nem az anyagiak állnak a háttérben?
Panelről, vagy valami társasházról lehet szó, mert lépcsőházakat írsz.
A párod dolgozik, eddig besegített a rezsibe.
Egyedül fenntartani egy ilyen lakást nem olcsó, és mellette még élni is... szóval nem lehet, hogy ez a baja, hogy elmegy a fejős tehene?
Egy 80-100 ezres fizetésből egyedül kigazdálkodni minden számlát,hogy mellette még kajára meg ruházkodásra is maradjon, szerintem nemigen lehet normálisan.
Egyébként ha egy pár vagytok, és ennyire komoly a kapcsolat, hogy együtt akartok élni, akkor tényleg, miért nem szállt be a pasi is a költségekbe? Akkor a mama nem mondhatná, hogy a fiának ott egy szava sem lesz.
Családon belül így állapodtunk meg, hogy mindent én fizetek, és ha neadjisten szétmegyünk, nem lesz vita, hogy de az ablakcserét meg a festést ő fizette, és fizessem ki stb.
Tesóm már pórul járt, hogy felesben fizették a dolgokat az exével, utána meg követelte a srác a pénzét.
Csak te tudod az anyagi helyzetet, bennem csak felmerült, mert sokszor ez is a probléma.
Amíg valaki iskolába jár, addig van családi pótlék, meg gyerektarzás, vagy árvasági segély.
Nálunk is így volt, a párom félárva volt, ezekre viszont közel 40 ezret kapott, azért ha egy kis fizetést ki tud egészíteni 30-40 ezer ft, az nagyon sokat jelent.
Vagy ha egy egyetemista dolgozik és legalább 1-2 számlát átvállal az anyjától, az is nagy segítség.
DE ha jól keres anyósod, akkor nem ez a gond, ez csak egy lehetőség volt, hogy mi lehet a baja.
Azon tól persze, hogy egyedül marad, mert az biztos, hogy megviseli, de tudnia kellett, hogy egyzser eljön ez az idő.
Aki 25 évig élt együtt valakivel, az nem tud egyik napról a másikra váltani.
Utolsó, az igaz, hogy normális esetben nem teher a szülő, de ugye a fiúnak + anyjának nincs egy szép nagy családi háza, ahová a lány odaköltözhetett volna. Gondolom nemis volt rá pénzük, azért élnek egy lakótelepi lakásban. Az meg egyértelműen nem opció, hogy anyós + a lány, felesben vegyenek egy házat, hiszen a 3 félből ennek a kettőnek volt pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!