Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetnék, hogy megértse?

Mit tehetnék, hogy megértse?

Figyelt kérdés

6 éve vagyok férjnél és minden nagyon szép és jó volt, eddig. Anyósom mostanában nagyon idegesit, és nem tudom mit tehetnék, hogy ne bántsam meg.

Röviden, az elejétől elmesélem.

Férjem külföldi (amerikai) és tavaly szeretett volna egy cipőt vásárolni magának, de bár itthon forgalmazzák a márkát, pont az a modell hazánkban nem lehetett megvásárolni. Bécsbe értelmetlen lett volna kiutazni egy pár cipő miatt, ezért megkérte az édesanyját, hogy vásárolja meg ott (amerika) és hozza ide hisz ugyis jön látogatóba. Karácsony elött a fiunk beteg lett és elmeséltem nekik, mire anyósom azt mondta, hogy a kiirt gyógyszertől nem jön rendbe, mert ez egy elavult kezelési mód mert a barátnője belgyógyász stb stb...

Valóban nem jött rendbe a fiúnk, és én elmondtam a belgyógyásznak az anyósomtól hallottakat, az orvos igazat adott neki, de azt is elmondta, hogy ez egy elég új dolog és még itthon nem alkalmazzák idő kell, hogy a magyar eü is átálljon. A köv. antibiotikum kúra után rendbe jött a gyerek. Szóval sok ilyen kis apróság történt ami miatt rossz kép alakult ki anyósomban és tavasz óta azon munkálkodik, hogy kiköltözzünk.

Én már az elején elmondtam a férjemnek, hogy itthon maradok, itt van a családom a barátaim a munkám az életem. Ő annak idején ugy döntött itt marad, ez az ő döntése volt.

Pár napja azt kérte tőlem, gondolkozzak el a költözésen.

Tudom, hogy anyósom miatt van, mert folyton munka ajánlotokkal jön, meg az édesapjával hogy beteges stb....

Ez mellett meg nagyon kedves és segítőkész és aranyos.

Nem tudom mit tegyek hogy minden olyan legyen mint régen.

2016. szept. 10. 18:51
1 2
 11/18 GubaLord válasza:
39%
Írj egy verset vagy szónoklatot a hazaszeretetről. Ha nem tudsz, akkor keress rá, lehet hogy írt már valaki...
2016. szept. 11. 21:01
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Abban a hiszemben mentél hozzá, hogy itt fogtok élni. Itt is éltek együtt 6 éve. Ezt a férjednek egyoldalúan felrúgnia rendkívül inkorrekt. Én nem mennék. Ha ő mégis elmegy válnék. Amerikából járhat láthatásra Mo-ra, ha érdekli a gyereke.
2016. szept. 11. 21:04
 13/18 anonim ***** válasza:
20%
Azért azt is nézni kell hogy a férfi apja beteges. Nem csak a felesége meg a gyereke a családja, a szülei is azok. Belegondolt valaki, hogy a pasas apjának esetleg nem sok van hátra? Ebben az esetben is válásra biztatnátok az asszonyt ha a férfi haza akar költözni? Hát az én szememben nem lenne becsülete annak a férfinak aki elfordul a beteg apjától, vagy szüleitől...
2016. szept. 11. 21:20
 14/18 anonim ***** válasza:
87%

13-ra:

Igen!

Mindenki megöregszik (aki nem hal meg fiatalon) és ez általában betegségekkel jár együtt. Végül a betegségek az illető halálát okozzák.

A férfinak ezt akkor kellett volna mérlegelnie, amikor Magyarországon magyar nővel házasságot kötött.

Visszakérdezek: Mit tegyenek, ha a nő kimegy hozzá az USA-ba és egy év múlva az ő apja lesz "beteges"?

Évente váltogassák a lakóhelyüket meg az állásukat aszerint, hogy most épp kinek a szülője beteg?

Egyébként pont az USA-ban divat több ezer km-re költözni a szülőktől, ami szintén óriási távolság, hiába marad országon belül.

Azt el tudom fogadni, ha utolsó néhány hónapjában nála van, munkahelyén fizetés nélkülit vesz ki, majd a halál és a temetés után visszamegy a feleségéhez.

2016. szept. 11. 21:50
 15/18 anonim ***** válasza:

Mi köze ennek a cipőhöz????

"Én már az elején elmondtam a férjemnek, hogy itthon maradok, itt van a családom a barátaim a munkám az életem. Ő annak idején ugy döntött itt marad,"

- most meg máshogy látja - ő tartozik magyarázattal, hogy miért?

Úgy semmi nem lesz soha, mint ahogy volt "régen"- arra ne várj.

2016. szept. 12. 10:28
 16/18 anonim ***** válasza:
Jaj, ha tudnád,mennyire egy cipőben járunk. Annyi, hogy nekem nem Amerikába kell mennem, csak országon belül költözni, de amióta ez kiderült, szinte minden naposak a veszekedéseink a férjemmel :(
2016. szept. 12. 17:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Valaki megfejtette már, hogy mi a gond az anyóssal, meg hogy kerül a történetbe az a cipő? :D
2016. szept. 14. 18:36
 18/18 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem a cipő jelkép. Jelképe annak, hogy a férfi mennyire az anyjával közösen szervezi az életét. Nekem eleve az furcsa, hogy valaki kis hazánkban nem tud magának venni olyan cipőt, amilyet szeretne, mert olyat legközelebb Bécsben, ill. az USA-ban lehet csak kapni. Nem az ötvenes évek áruhiányában vagyunk, könyörgöm!

Aztán: ha felpróbálás nélkül megvehető a cipő (erre utal az, hogy anyuka megvehette USA-ban), akkor megrendelhette volna Bécsből, nem hiszem, hogy a szállítás akkora többletköltség lett volna.

Azon megint fönnakadtam, hogy az unoka (gondolom tök szokványos) megbetegedését is csak az "ámerikái" módszerrel, gyógyszerrel lehet kezelni, mert mi ennyire le vagyunk maradva a naaaagy Amerikától. Pedig, mint kiderült, a következő antibiotikum kúra után mégis csak rendbe jött a gyerek.

Az meg, hogy a férj anyja nekiáll munkálkodni azon, hogy a férjét rábírja arra, hogy költözzenek, nekem nagyon gyomorforgató. Tulajdonképpen ez a házasság tudatos széttúrása. Optimális esetben maga a férj utasítaná vissza ezt, de láthatjuk, itt a férjet sokezer km-ről is manipulálni tudja az anyja.

2016. szept. 15. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!