Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Bekerültem egy takarításmániás...

Bekerültem egy takarításmániás családba?!

Figyelt kérdés

Sziasztok, hol is kezdjem...

2 éve élünk együtt a párommal 4 hónapos kisfiunkkal boldog családi életet, illetve nem mindig mert a drága anyukája folyamatosan nagy nyomást gyakorol ránk. A férjemet mindíg felhúzza ha beszélnek, engem meg folyton a takarítással nyaggat mert ő folyamatosan takarít. Ha átjön hozzánk mindig azt figyeli hogy mibe kössön bele, ezért mindig be vagyok feszülve tőle. Tudni kell hogy egyáltalán nem tűröm a rendetlenséget, és nagyon odafigyelek, pláne ilyen anyós mellett. Mivel fiatalnak tart /22 vagyok/ mindenről ki akar oktatni. Mit hogy kell csinalnom stb.

A párom elvárja a rendet de ő maga nem tud rendet tartani, szétdobál, perget, locsol mindent nem is értem miért de folyton ha itthon van utána kell takarítanom hogy minden az elvárásaiknak megfelelő legyen. Plusz ott a kisbabám akiről gondoskodom. Kicsit úgy érzem néha amikor még ezután is a kritikákat kapom, hogy nem bírom ezt tovább, sosem fognak velem megelégedni, akárkit felhívtam eddig ide, aki nem a rokoni kör, mindenki kérdés nélkül mondta, hogy micsoda rend risztaság van nálunk, egyedul anyosom nem hagy békén. A páromat megkértem hogy figyeljen oda mert nem győzök ennyi mindent utána cselédkedni, kozben nekem nincs életem lassan. Megértette és próbál odafigyelni de általában visszaesik. Ti mit tennétek? Szülés után mikor a kórházból hazajöttem le lettem oltva hogy milyen rumli volt /állitolag/ a lakásban. Mert anyosom termeszetesen takaritott kéretlenul is. Nem tudom mit tegyek ennél jobban már nem tudom csinálni amit csinálok! Szerintetek hogyan zárjam ki anyósomat az életünkből?

2016. aug. 29. 10:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

Egyébként meg nem "kerültél be" semmilyen családba - alapítottatok egy családot: A férjed, te és a gyerek.

Mindenki más egy kicsit távolabbi kör.

2016. aug. 29. 11:23
 12/16 anonim ***** válasza:
80%

Jajj a takarításmánia azoknak a szokása akik nem tudnak élni.

Az én drága férjem( akitől hamarosan elválok), elvárta hogy én is ilyen legyek. De én élni szeretek. Inkább elmegyek bringázni v. kártyázni, bárhova csak ne kelljen a háztartással foglalkoznom. Ezek örülhetnének, hogy gyermeket hoztam nekik a világra! És ne akarjanak mást faragni belőlem. Ezzel azt érték el, hogy lelépjek tőlük. A sógornőméknél még az se mindegy hova teszem a lábam. Leléptem a fűre a járdáról és úristen micsoda letolást kaptam. Az öltözködésembe is belecsipognak, hogy egy anya nem vehet fel vagány cuccokat, nem ihat sőrt. Stb..stb... Szétvágtak teljesen.. A fiam nevelését sem jól csinálom.. Pedig olyan jó kis arc.

Rájöttem nem felelek meg nekik! Nekem meg ők nem felelnek meg! Bocs, de ez kikívánkozott belőlem.

2016. aug. 29. 13:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

én menekülnék. és nem anyós miatt, hanem a férjed miatt.mégis mit képzel? ő elvárja a rendet, de semmit nem tesz érte,sőt még disznó módjára szétdobál mindent és direkt kupit hagy maga mögött.ha már nem segít (bár erről is meglenne a véleményem) legalább ne hátráltasson és ne legyenek elvárásai. egy férfi is ugyanúgy ki tud takarítani, nem olyan csoda dolog ez,amit csak nők tudnak megcsinálni.

én úgy gondolom,hogy 50-50%ban fair egy kapcsolatban elosztani a házimunkát.én ebből nem engednék. nem vagyok senki cselédje.

anyós kérdés más tészta. már az első beszólásánál el kellett volna neki magyarázni,hogy ez a ti házatok,ő itt a vendég,úgyhogy legyen olyan kedves és ne kritizáljon.különben nem kell jönni többet. + ő papol a takarításról,hogy megtanít rá,aki a saját fiát nem volt képes megtanítani az alapvető dolgokra a rendrakás terén.

2016. aug. 29. 14:42
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"de ne én szedjem már fel a foldrol, hanem rakja a szennyesbe."

Ami a földre kerül, azt eltenni.

Aztán amikor nincs a szekrényben a frissen mosott és vasalt ing, akkor lehet mondani, hogy fogalmad sincs, a szennyesben nem volt, nem tudtál mit kimosni.

2016. aug. 29. 15:50
 15/16 anonim ***** válasza:
93%
Ne enged be a lakásba ,ha látni akarja az unokáját majd át viszed ,én anyukám is tisztaság mániás és beszolt nekem .
2016. aug. 29. 18:58
 16/16 anonim ***** válasza:
57%

13.

Nekem is ez járt a fejemben, amikor olvastam...Te jó ég, nehogy azt hidd kérdező, hogy azért mert nőnek születtél, neked kötelességed egy basáskodó férfi cselédjének lenni.

Az is más, ha háztartásbeli vagy, de még ennél az opciónál is durvának tartom ezt. Mintha a férjed is valami szerencsétlen gyerek lenne.

2016. aug. 31. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!