Bekerültem egy takarításmániás családba?!
Sziasztok, hol is kezdjem...
2 éve élünk együtt a párommal 4 hónapos kisfiunkkal boldog családi életet, illetve nem mindig mert a drága anyukája folyamatosan nagy nyomást gyakorol ránk. A férjemet mindíg felhúzza ha beszélnek, engem meg folyton a takarítással nyaggat mert ő folyamatosan takarít. Ha átjön hozzánk mindig azt figyeli hogy mibe kössön bele, ezért mindig be vagyok feszülve tőle. Tudni kell hogy egyáltalán nem tűröm a rendetlenséget, és nagyon odafigyelek, pláne ilyen anyós mellett. Mivel fiatalnak tart /22 vagyok/ mindenről ki akar oktatni. Mit hogy kell csinalnom stb.
A párom elvárja a rendet de ő maga nem tud rendet tartani, szétdobál, perget, locsol mindent nem is értem miért de folyton ha itthon van utána kell takarítanom hogy minden az elvárásaiknak megfelelő legyen. Plusz ott a kisbabám akiről gondoskodom. Kicsit úgy érzem néha amikor még ezután is a kritikákat kapom, hogy nem bírom ezt tovább, sosem fognak velem megelégedni, akárkit felhívtam eddig ide, aki nem a rokoni kör, mindenki kérdés nélkül mondta, hogy micsoda rend risztaság van nálunk, egyedul anyosom nem hagy békén. A páromat megkértem hogy figyeljen oda mert nem győzök ennyi mindent utána cselédkedni, kozben nekem nincs életem lassan. Megértette és próbál odafigyelni de általában visszaesik. Ti mit tennétek? Szülés után mikor a kórházból hazajöttem le lettem oltva hogy milyen rumli volt /állitolag/ a lakásban. Mert anyosom termeszetesen takaritott kéretlenul is. Nem tudom mit tegyek ennél jobban már nem tudom csinálni amit csinálok! Szerintetek hogyan zárjam ki anyósomat az életünkből?
En kozolnem a kedves anyossal, hogy kivul tagasabb! Eloszor is te a neje vagy, es nem a 10 eves lanya, hogy ossza az eszt es parancsolgasson. Aztan az a te otthonod, nem az ove! Amig a gyerek tisztasagban van es jol ellatod, hat uram bocsa ha eppen par nadrag vagy cipo szet van szorva! Attol nem kap senki fertozest! Tehat kozold vele, hogy vagy megtanul veled emberi hangon beszelni, vagy addig ne jojjon hozzatok!
A masik, hogy te anya vagy es feleseg, nem hazicseled! Ha a ferjed megkoveteli a rendet, akkor o is tartsa be!! Konnyen nagy a pofaja, mikor te szeded a mocskat! En ezt sem engednem!
A sajat lelki beked vegett igenis emeld fel a hangodat, es oszd ki oket! Elnyomnak teged meg cselednek tartanak!
amiket írnak, azok elméletileg jók. nem tudom hányaknak van valóban anyósa a válaszadók közül....
gyakorlatban, nem fogsz ilyet tenni, mondani, mert tudod, hogy azzal egy életre elmérgesítheted a viszonyt nem csak közted és az anyósod közt, de a férjed és közted is.
esetleg lehet egy olyan, hogy megoldás, hogy egyik füleden be a másikon ki. abban a pillanatban úgyse fogsz nekiállni takarítani, mondd azt, hogy köszönöd, majd a következő takarításnál figyelni fogsz rá. szerintem ezzel ő is megnyugodna. hisz ha beleképzeled magad a helyébe, mit is akar? hogy a kis fiacskájának ugyanolyan jó legyen, mint vele volt, illetve a másik, hogy érezze, hogy azért ő is fontos, neki is lehet valami kis szava. aztán, hogy megcsinálod, vagy se, az majd a következő takarításnál kiderül. ha esetleg mégis ragaszkodna hozzá, hogy azonnal legyen úgy, akkor mond, hogy "tessék benne segíteni, mert most egyedül nem győzöm!" meglátjuk, hogy segíteni fog e? vagy visszakozik.
a férjeddel sokat nem tudsz csinálni, esetleg kisebb ultimátumot adhatsz, hogy amik a szennyestartóban vannak, azokkal tudsz foglalkozni, amik csak szanaszét a lakásban, azokkal nem. meglátod, hogy 3-4 nap után amikor minden cuccát ugyanott találja, talán rájön, hogy merre is van a szennyestartó.
Nekem anyósom azt mondta anno h tisztára lelakjuk a házat és h cigány putri,közben különb volt az övénél csak glettelve lett a fal egy két helyen és nem volt azonnal kifestve.
Párom tökös volt és helyrerakta az anyját.
Sajna ha párod nem partner abba h anyuka csak a saját háza táján sepregessen akkor sokmindent nem tudsz tenni :(
Magyarázd el neki szépen, hogy nem a lánya vagy, a fia az, akit meg kellett volna tanítania rendes életet élni.
Ott még van mit tennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!