Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ingyenfuvar apósnak?

Ingyenfuvar apósnak?

Figyelt kérdés
Apósom egy 33kilóméterre levő városban dolgozik, és eddig 8hónapon keresztül minden reggel én vittem el dolgozni hétfőtől péntekig. Haza már busszal jár. Igy minden hónapban közel 300kilómétert autózok miatta, és másfél órával korábban kell felkeljek(mindezt persze ingyen). Nemrég lejárt a biztositásom az autón és inkább nem hosszabbitottam meg és járok bringával. Szóltam apósomnak is előtte, hogy keressen megoldást, hogy bejárhasson dolgozni, de a pofámba vágta, hogy sóher vagyok és csak azért nem csinálom meg a biztositást, hogy őt ne kelljen hurcoljam. Bevallom ez igaz is, mert meguntam, hogy teljesen ingyen kell furikáznom, és emellett napi másfél órát is elvesz az életemből. Ők sose segitettek minket semmivel, néhány éve mikor a házat újitottuk fel akkor apósom csináta, de én tisztességesen kifizettem a munkáját. Ő akkor miért várja el, ingyen fuvarozzam?

2016. aug. 8. 08:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
24%

Te hülye vagy.

8 hónapig sofőrködtél saját kocsival ingyen...

És még ezért korábban is keltél... Hát gratulálok.

1 valamit viszont nem értek:

"Nemrég lejárt a biztositásom az autón"

Ilyen nem létezik. A KGFB nem jár le. Azt határozatlan időre kötöd, ha nem csinálsz vele semmit, akkor az idők végezetéig él a szerződés.

"Végül megcsináltam a biztositást"

Ha egyszer már túl vagy az évfordulón, és nem mondtad fel lejárat előtt 30 nappal, akkor azon te már nem tudsz mit csinálni, mert él tovább az eddigi szerződésed.

SZóval kicsit sántít a dolog.

2016. aug. 8. 10:52
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
11, a kerdezo lehet erdelyi is, itt bizonny "lejar" a biztositas.
2016. aug. 8. 12:08
 13/18 anonim ***** válasza:
72%
Amúgy is arra mennél, amerre az após dolgozik, vagy kitérőt kell tenned miatta?
2016. aug. 8. 12:35
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen, román vagyok. Nekem semmi dolgom nincs ott ahol apuka dolgozik. Szóval nekem az 66kilóméteres kitérő naponta. Az öreg 7órakor kell beérjen a melóba, én is. Úgy telt minden reggelem, h 5kor felkeltem, és 5:30kor indultunk, és 6:10kor odaértünk. Onnan én visszajöttem és indultam a saját dolgomra
2016. aug. 8. 12:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Eleve nem kellett volna ebbe beleegyezni, és akkor most nem lenne belőle vita. Már rég túl lennétek rajta.
2016. aug. 8. 12:52
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor az a minimum, hogy a km alapján a benzinpénzt fizeti, plusz be kellene szállni a használat arányában az egyéb költségekbe is.

És akkor arról nem volt szó, hogy mivel kárpótol téged azért, hogy korábban felkelsz minden nap.

2016. aug. 8. 12:53
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

És apósodnak eszébe se jutott, hogy kifizesse a benzinpénzt? Elsőre mi volt?

- Fiam, vigyél már el holnap a munkába.

- Jó, apuka.

És eztán semmi? Se egy olyan, hogy "oké, mennyi lesz a benzin" vagy hogy "osztozunk akkor a költségen".

Vagy ez hogy?? Te ebbe komolyan belementél? Én már azt is nehezen tolerálom, hogy bátyám egy hónapban egyszer buliból hazafuvarozza az egyik haverját valami 30 km-re fekvő tanyavilágba, ezért ő pl egy felest vagy egy pohár sört se iszik. És ez így elvárt... De ez annál jóval meredekebb sztori.

2016. aug. 8. 15:47
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de... te gy jóóóóó nagy palimadár vagy.

Akit 8 hónapon keresztül kopasztottak. Miért vagy palimadár?

Mert hagytad. Hagyod magad szerintem még most is, mert a párod is zsarol, hogy te mekkora fa... vagy.

Gyorsan vess véget ennek.

2016. aug. 12. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!