Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ingyenfuvar apósnak?

Ingyenfuvar apósnak?

Figyelt kérdés
Apósom egy 33kilóméterre levő városban dolgozik, és eddig 8hónapon keresztül minden reggel én vittem el dolgozni hétfőtől péntekig. Haza már busszal jár. Igy minden hónapban közel 300kilómétert autózok miatta, és másfél órával korábban kell felkeljek(mindezt persze ingyen). Nemrég lejárt a biztositásom az autón és inkább nem hosszabbitottam meg és járok bringával. Szóltam apósomnak is előtte, hogy keressen megoldást, hogy bejárhasson dolgozni, de a pofámba vágta, hogy sóher vagyok és csak azért nem csinálom meg a biztositást, hogy őt ne kelljen hurcoljam. Bevallom ez igaz is, mert meguntam, hogy teljesen ingyen kell furikáznom, és emellett napi másfél órát is elvesz az életemből. Ők sose segitettek minket semmivel, néhány éve mikor a házat újitottuk fel akkor apósom csináta, de én tisztességesen kifizettem a munkáját. Ő akkor miért várja el, ingyen fuvarozzam?

2016. aug. 8. 08:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

TE miért fuvaroztad minden nap ingyen? Az első hónap után meg kellett volna mondanod neki, hogy ez nem megy, mert idődbe és pénzedbe kerül az ő kényelme.

Ennyi, ő hülye lett volna máshogy menni, ha van egy balek, aki minden nap beviszi... mert itt te voltál a hunyó, ő csak kényelmes és pfátlan.

2016. aug. 8. 08:37
 2/18 anonim ***** válasza:
91%

Ez a pofátlanság netovábbja apósod részéről!

És a párodnak mi a véleménye erről? Vagy ő is elvárja, h az apját ingyen fuvarozgasd?

2016. aug. 8. 08:39
 3/18 A kérdező kommentje:
Végül megcsináltam a biztositást, mert csak kell az autó a családnak, de mondtam feleségemnek, hogy szoktassa le az öreget a potya autózásról, mert nemfogom többet elvinni. Ezütán jött a balhé az asszonnyal, hogy mekkora fac vagyok
2016. aug. 8. 08:50
 4/18 acelsziv ***** válasza:
97%

mert azt hiszi, hogy ez jár neki. De te is jókora madár vagy, hogy 8 hónapon keresztül fuvaroztad a retkes seggét ingyen. Persze, hogy kiakadt hogy ez megszűnik. Havi 2400 kilométert mentél fölöslegesen, mert hálát nem kaptál érte.

Mondd meg neki, hogy visszamenőleg fizesse ki a benzint, a kopást és a munkádat és innentől fizessen a szállításért akkor esetleg vállalod.

Kopás 9 forintjával kilométerenként 8 hónapra: 172 800 forint.

Benzin olcsón megszámítva NAV fogyasztás szerint ha feltételezem, hogy 1.3 körüli kocsid van az 61 440 forint.

napi másfél óra 800 forint nettó órabérrel 192 000 forint

Tehát összesen jön neked 462 240 forinttal. Ennyit dobtál el magadtól szívességből. Plusz elcsesztél az életedből 240 órát amit senki nem fog neked visszaadni.

2016. aug. 8. 08:50
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

De igeni fuvarozni fogod az apósodat!

Csak közöld vele, hogy legyen nála pénz, mert tankolni kell!

És hogy a továbbiakban ő fogja minden esetben fizetni a tankolást, te fizeted a biztosítást, a műszakira való felkészítést, stb. stb.!

És gondolkodjon el rajta! Mert ezeket neked sem adják ingyen!

Ha így jó, akkor nagyon szívesen, egyébként pedig ha olcsóbb neki vonattal/busszal járni, te azt is megérted, legalább nem kell naponta hajnalban kelned.

Ezt így mondd meg neki, és a döntés az övé!

2016. aug. 8. 08:56
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
A feleséged is elég érdekes felfogású, ezt az időt és pénzt kettőtöktől vette el apósod (vagy adtad neki oda, teljesen mindegy)
2016. aug. 8. 08:57
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez 8 honappal korabban kellett volna leessen.
2016. aug. 8. 09:35
 8/18 anonim ***** válasza:
92%

Ti nem szoktatok kommunikálni?

Felhívod apósodat, és közlöd vele, hogy ezentúl is fuvarozod őt, de csak akkor ha kifizeti a benzin költséget, a fuvardíjat. Ha nem tetszik neki, akkor oldja meg ahogy tudja. Ha sóhernak hív, akkor közölheted, hogy

- héé! Öreg! te is pénzt kértél amikor a házon segítettél, és én fizettem. Miért várod el, hogy én meg ingyen fuvarozzalak?

Ennyi..Gond megoldva.

2016. aug. 8. 09:35
 9/18 anonim ***** válasza:
87%
Érdekes eset, hogy 8 hónap így el tudott telni. Elég pofátlanság, ha ezt valaki sehogy sem honorálja. Gondolom, akkor a feleségednek sem okoz problémát, hogy kevesebb időt töltesz vele. Ezt a helyzetet pedig nem asszonypajtinak kell megoldania, mert nem ő hordta a kedves apukát. Férfiasan le kell ülni az apóssal és elmagyarázni, hogy ez tarthatatlan. Ha megsértődik, tegye azt. Örülnie kéne, hogy eddig ez kényelmesen ment az életében. Ha beleszokik a jóba, ennél már csak többet fog elvárni (nem kérni!)...szavaidból úgy ítélem meg, hogy asszony a falkavezér - aminek soha nem szabadna megtörténnie egy párkapcsolatban. Őt is helyre kellene tenni egy-két tockossal, hogy észbe kapjon, ki a főnök....pedig én akaratos nő vagyok, mégis tudom, hol a helyem. Remélem, megoldódik a dolog. Minden jót.
2016. aug. 8. 09:59
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Én pénzért sem fuvaroznám. Azért járok autóval, hogy kényelmesen, gyorsan beérjek. Ha el kell mennem még valakiért egy másik városba (tehát nem esik útba) akkor az nem túl kellemes. Nem a pénz miatt! Akkor már hamarabb beérnék, ha busszal mennék.

Nem tudom, hogy miért gondolják egyesek, hogy akinek autója van, akkor azt rögtön taxisnak (ingyen taxisnak) lehet nézni.

Gondolom, ha busszal haza tud menni, akkor odafelé is megoldható. Feleségedet sem értem, hogy hogyan várhat el ilyet. És még balhézik is miatta. Fura emberek vannak.

2016. aug. 8. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!