Ingyenfuvar apósnak?
TE miért fuvaroztad minden nap ingyen? Az első hónap után meg kellett volna mondanod neki, hogy ez nem megy, mert idődbe és pénzedbe kerül az ő kényelme.
Ennyi, ő hülye lett volna máshogy menni, ha van egy balek, aki minden nap beviszi... mert itt te voltál a hunyó, ő csak kényelmes és pfátlan.
Ez a pofátlanság netovábbja apósod részéről!
És a párodnak mi a véleménye erről? Vagy ő is elvárja, h az apját ingyen fuvarozgasd?
mert azt hiszi, hogy ez jár neki. De te is jókora madár vagy, hogy 8 hónapon keresztül fuvaroztad a retkes seggét ingyen. Persze, hogy kiakadt hogy ez megszűnik. Havi 2400 kilométert mentél fölöslegesen, mert hálát nem kaptál érte.
Mondd meg neki, hogy visszamenőleg fizesse ki a benzint, a kopást és a munkádat és innentől fizessen a szállításért akkor esetleg vállalod.
Kopás 9 forintjával kilométerenként 8 hónapra: 172 800 forint.
Benzin olcsón megszámítva NAV fogyasztás szerint ha feltételezem, hogy 1.3 körüli kocsid van az 61 440 forint.
napi másfél óra 800 forint nettó órabérrel 192 000 forint
Tehát összesen jön neked 462 240 forinttal. Ennyit dobtál el magadtól szívességből. Plusz elcsesztél az életedből 240 órát amit senki nem fog neked visszaadni.
De igeni fuvarozni fogod az apósodat!
Csak közöld vele, hogy legyen nála pénz, mert tankolni kell!
És hogy a továbbiakban ő fogja minden esetben fizetni a tankolást, te fizeted a biztosítást, a műszakira való felkészítést, stb. stb.!
És gondolkodjon el rajta! Mert ezeket neked sem adják ingyen!
Ha így jó, akkor nagyon szívesen, egyébként pedig ha olcsóbb neki vonattal/busszal járni, te azt is megérted, legalább nem kell naponta hajnalban kelned.
Ezt így mondd meg neki, és a döntés az övé!
Ti nem szoktatok kommunikálni?
Felhívod apósodat, és közlöd vele, hogy ezentúl is fuvarozod őt, de csak akkor ha kifizeti a benzin költséget, a fuvardíjat. Ha nem tetszik neki, akkor oldja meg ahogy tudja. Ha sóhernak hív, akkor közölheted, hogy
- héé! Öreg! te is pénzt kértél amikor a házon segítettél, és én fizettem. Miért várod el, hogy én meg ingyen fuvarozzalak?
Ennyi..Gond megoldva.
Én pénzért sem fuvaroznám. Azért járok autóval, hogy kényelmesen, gyorsan beérjek. Ha el kell mennem még valakiért egy másik városba (tehát nem esik útba) akkor az nem túl kellemes. Nem a pénz miatt! Akkor már hamarabb beérnék, ha busszal mennék.
Nem tudom, hogy miért gondolják egyesek, hogy akinek autója van, akkor azt rögtön taxisnak (ingyen taxisnak) lehet nézni.
Gondolom, ha busszal haza tud menni, akkor odafelé is megoldható. Feleségedet sem értem, hogy hogyan várhat el ilyet. És még balhézik is miatta. Fura emberek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!