Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ilyen kellemetlen helyzetben...

Ilyen kellemetlen helyzetben mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőmmel történt a dolog! 6éve van egyutt a párjával! A külön élnek kb 160km-re az anyóséktól! A lányt már a kezdetektől nem fogadják be a családba,csak a látszat kedvéért veszi fel mindenki a műmosolyt! Tudni kell,hogy a lány családja nem igazán gazdag,a párja szülei viszont nagyon is jómódúak! Amikor a lány meg a párja egy hetet nyaraltak a fiú szüleinél,és az egy hét elteltével haza induláskor a lány ,jött le az emeletről a táskájával,akkor megkérdezték tőle hogy abban a táskában mind a te cuccod van? Nem egyszer céloztak arra hogy ellopott valamit a házból,nagyon sokszor sértegették! Azóta van egy 7hónapos kisfiú,de a barátnőmnek nem egyszer megkérdőjelezték az anyaságát! Pl:biztos azért sír a gyerek mert nem törődik vele,meg tudja-e fürdetni a kisfiut egyedűl és hadonlók! Reggelig sorolhatnám! A barátnőm eddig nem mert visdza szólni mivel szerintem félt tőlük! Most meghívták őket egy nagyon puccos esküvőre,és mivel az anyós nagyon elitnek képzeli magát,ezért kijelentette hogy ő mindenkinek új ruhát vesz a családban,hogy nehogy leszégyenitse valaki ,őt a gazdag barátai előtt! Na és kijelentette hogy a lánynak is vesz ruhát de csak azt veheti fel amit az anyós kiválaszt,ugymond a lánynak beleszolasa nincsen! Mondta hogy menjenek nezzenek cipőt ,oda vitt a barátnőmnek két szandálr hogy válasszon,mikor a lánynak az egyik megtetszett és mondta hogy köszönöm én ezt szeretném! Az anyós azt mondta hogy hát bocsi ezt mégsem veszem meg,mert nem esküvőre való! Mondta menjenek inkább ruhát venni,ahol full előnytelen,tapadós ruhákat akart a lányra ráadni! Végül nem vettek semmit. Anyosa azt mondta az esküvőig van idő,majd egy másik alkalommal vesznek! Közben a lány párja,felhivta az anyját hogy amit cipőre szánt a lánynak azt legyen szives utalja át,mivel ő azt a szandált ami a annyira tetszett neki megszeretné venni neki! Erre anyóska kikelt magából,hogy nem követelőzni kellene,hanen megköszönni azt hogy a lánynak is ruhát vesz! Erre a lány írt neki egy szép levelet és leírta benne a sérelmeket,és hogy ő nem kérte azt hogy neki bármit vegyenek,köszöni szépen neki nem kell ruhát venni az esküvőre! Ebből hatalmas balhé kerekedett,anyósa ráuszította a lányra a sogornőjét,és mindenkit a családból! A párja szerencsére mellé állt,és finoman megkérte anyukát hogy állitson magán! Viszont a a lánynak meg bűntudata van most,hogy miatta robbant ki a balhé! Bár mindenki mondta neki,még a párja is hogy már előbb elkellett volna küldeni azt a levelet,mert szószerint alázták(sunyiba mikor a párja nem volt ott)! Most mégis neki van bűntudata,és gondolkozik rajta hogy bocsánatot kér! Mit lehet ebben a helyzetbe tenni? Szerintem amúgy tart a családtól mivel ,elég nagyhangúak ,kétszinűek! Most csak pár dolgot soroltam fel,de nagyon dúrva dolgok vannak!
2016. júl. 16. 23:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%

A barátnőd helyében abban a a szituációban, amikor elhangozott az a "abban a táskában mind a te cuccod van?" kérdés, igyekeztem volna megőrizni a nyugalmamat, megkértem volna a Páromat, hogy legyen kedves odajönni, elmondtam volna, hogy mi történt, és ragaszkodtam volna hozzá, hogy az ő és a szülei jelenlétében kipakolok a táskámból, és vissza, mielőtt hazaindulunk.

Udvariasan elköszöntem volna, aztán soha többet nem tettem volna be a lábamat a szülei házába.

Mondjuk eleve nem maradtam volna 6 évig egy olyan férfival, meg nem szültem volna közös gyereket, aki hagyta, hogy megalázzanak, és akinek csak akkor jut eszébe kiállni mellettem, és megpróbálni megvédeni a szülei rosszindulatúságától és lenéző viselkedésétől, amikor már odáig jutok, hogy elhagyom, és hazaköltözöm a gyerekünkkel a szüleimhez.

De ha a barátnőd (vagy talán inkább a Te?) jelenlegi helyzetébe képzelem magam, akkor arra a puccos esküvőre nem mennék el a történtek után, az unokájukkal a férjem jelenlétében, az én távollétemben találkozhatnának a nagyszülők akár náluk, akár nálunk, hozzájuk meg továbbra sem mennék, még ünnepekkor sem.

Elég béketűrő és alkalmazkodó természetnek tartom magamat (meg mások is engem), de számomra az egészséges önbecsüléssel nem fér össze, hogy ilyet elviseljek bárkinek is, amiket leírtál.

Akik leszarják az érzéseimet, azokhoz ennek megfelelően viszonyulok, ilyen helyzetben meg egyedül magammal szemben éreznék lelkiismeret furdalást, amiért korábban nem álltam ki határozottan magamért, csak nyeltem a békákat.

2016. júl. 17. 01:00
 12/25 anonim ***** válasza:
90%

#10-es, nem egészen értem ezt a "saját tapasztalat"-ot, a te szüleid is ekkora bunkók, mint a kérdésben szereplő anyós?

Amúgy meg akarna a halál ilyen bandába "beilleszkedni", szokja meg a mama, hogy a fiacskája magának választ párt, nem neki. L. a te szüleid is megszokták a jelek szerint.:-)

2016. júl. 17. 01:07
 13/25 anonim ***** válasza:
76%

tökéletesen egyet értek a 12#el.

ennyi ideig tűrte és még gyereket is vállalt. magának kereste a bajt.

ha a pasi normális lenne és fontos lenne neki a csaj, akkor megvédte volna már az első perctől fogva, nem hagyta volna,hogy ilyen helyzetek legyenek. nem akarok rosszat mondani, de könnyen lehet,hogy a pasi eléggé a szüleire hasonlít és idővel ő is átveszi ezt a viselkedést a lánnyal szemben. láttam már ilyet.

2016. júl. 17. 07:08
 14/25 anonim ***** válasza:
38%

Nem értem miért kell belekötni a leírásba, úgy érzem a sok felkiáltó jel a dühöt hangsúlyozza. Ennél sokkal durvább hibákat elkövetnek kérdezők és válaszolók, pl. állítom, hogy a 80% nem azt írná,hogy "helyzetben", hanem "helyzetbe", ami engem sokkal jobban irritál. De hát nem vagyunk egyformák.

Kérdező: Nem sok mindent tudsz tenni, mert hiába jó barátnőd, a természetén nem tudsz változtatni, márpedig a szolgalelkűsége miatt is került ilyen helyzetbe.

Az a baj, hogy ha az ember az elején hagyja magát, akkor később már hiába reklamál, bekerül a skatulyába. Én a helyében el sem mennék az esküvőre.

2016. júl. 17. 07:16
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A lány gyerekkori barátnőm,olyan mintha testvérek lennénk! Igen az az ő hibája,hogy az elején hagyta magát egyébként megtudja védeni magát,de az ilyen helyzetekbe anyósékkal szemben sajnos nem merte kinyitani a száját! Ő próbált közeledni az elején,de a folyamatos piszkálódás után behúzta a féket,ami szerintem érthető. A kisfiút mindketten akarták,az anyósék meg két megyével arrébb laknak így annyira nincsenek jelen az ő életükbe! Amúgy azt látom hogy szépen és jól megvannak,addig a pillanatig amíg nem mennek haza a szülőkhöz! (barátnőm szülei is ott laknak anyóséktól 15km-re). Eddig a lány megoldotta úgy hogy talán egy évben ha kétszer oda ment,de mivel van a kisfiú így már nem teheti meg azt hogy nem viszi el hozzá az unokát! Mivel úgy meg nem akarja engedni a kisfiút hozzájuk hogy ő nincs vele. Így inkább ó is megy,és kibirja azt a párnapot ott,de ugye állandóam célozgatnak,csesztetik. A ruhavásárlásról annyit,hogy ő tényleg nem kérte hogy neki is vegyenek,az anyósa ragaszkodik hozzá! Mert neki pénze van ezért a lány azt veheti fel csak amit ő mond. Azt elég nagy bunkóságnak tartom,hogy az anyós oda vitte a szandált neki hogy válasszon,és mikor látta hogy tetszik a barátnőmnek kitalálta hogy mégsem veszi meg!Amúgy mondta hogy ő majd vesz magának a saját pénzén,de ugye anyuka fél hogy az esküvőn szégyenkezni kell a barátnőm ruhzata miatt! Mert oda divatos kell meg márkás. Anyósa pl 17ezerért vett magának ruhát. Szerintünk kevesebből is fel lehet öltözni csinosan.Ő is gondolkodott rajta hogy nem megy az esküvőre,de aki nősül azzal meg viszont jóban van,szóval nehéz a helyzet. Barátnőm párja azt mondta hogy őt nem érdeklik az anyjáék,hanem neki a kisgyerek meg a párja a családja.Most a jövőhéten mennek haza két hétre,úgy volt eddíg,hogy az egyik héten a lány családjával lesznek,a másikon a fiúéval! Hát nem tudom mi lesz ebből,bár mindenesetre arra jó volt az anyósnak írt beszámoló levél,hogy taln egy kicsit visszább vesz a lendületből.😊
2016. júl. 17. 10:21
 16/25 anonim ***** válasza:
59%

Velem is hasonló volt a helyzet, csak annyi különbsèggel, hogy a "kedves anyós" ès a családja nem vittèk semmire ès igazi êlősködők voltak (8 vagy 4 általánossal) és folyamatosan beszólogattak nekem, meg próbálták a páromat ellenem fordìtani.

Nálunk az lett a vège (mivel nem hagytam magam, pláne nem ilyeneknek), hogy megszakítottunk velük minden kapcsolatot. Azóta nyugodt az èletünk. Ezt tanácsolom a barátnődnek is, mert a szèp szó ilyen esetben semmit nem ér (mi is próbáltuk nem egyszer), viszont az èletét nagyon meg tudják keserìteni.

2016. júl. 17. 14:42
 17/25 anonim ***** válasza:
56%

10es valaszolo vagyok.

A szuleim diplomas emberek, es jomodu csal adbol szarmaznak, jo nevelest kaptak.

A sogornomnek egy szakmunkas iskolat sikerult elvegeznie.

Egyszeru lany, nem tul nagy igenyekkel. Kedves, aranyos es nagyon hazisa ( o, ezt hozzta otthonrol, ami nem baj )

Leszolhattok, lepontozhattok de ez akkor is igy van.

Semmi rosszindulat nincs bennem!

2016. júl. 17. 19:13
 18/25 anonim ***** válasza:
60%

"Egyszeru lany, nem tul nagy igenyekkel. "

Úgy gondolod, ez igaz a párválasztására is?:-)

2016. júl. 17. 20:09
 19/25 anonim ***** válasza:
80%

"Viszont a a lánynak meg bűntudata van most,hogy miatta robbant ki a balhé!" - hát nem. Az anyós, meg a család bunkósága miatta. Az a jó, hogy a férje mellett.. a többit meg szarják le.

Ők hárman egy család, a többiek meg acsarkodjanak, eg vásárolgassanak.

2016. júl. 18. 14:21
 20/25 anonim ***** válasza:
41%

A többiek leírtak mindent, mindhárom fél hibás, kisebb nagyobb mértékben, a fő ludas az anyós és a férfi.

Viszont ami fura, hogy 17ezer forintos ruhával akar felvágni egy esküvőn anyós? Akkor olyan gazdag barátai nem lehetnek, szóval akár rábízhatná a barátnődre is, hogy mit vesz fel. Nekem a nyamvadt 70 százalékban poliészter öltönyöm került 35ezerbe, jó mondjuk rám van szabva és baromi jól áll, de akkor is, maga az anyag olcsó volt, és egy nevenincs varrodában készült, szóval nem szoktam verni a nyálamat rá :D

2016. júl. 18. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!