Ilyen kellemetlen helyzetben mit lehet tenni?
A barátnőd helyében abban a a szituációban, amikor elhangozott az a "abban a táskában mind a te cuccod van?" kérdés, igyekeztem volna megőrizni a nyugalmamat, megkértem volna a Páromat, hogy legyen kedves odajönni, elmondtam volna, hogy mi történt, és ragaszkodtam volna hozzá, hogy az ő és a szülei jelenlétében kipakolok a táskámból, és vissza, mielőtt hazaindulunk.
Udvariasan elköszöntem volna, aztán soha többet nem tettem volna be a lábamat a szülei házába.
Mondjuk eleve nem maradtam volna 6 évig egy olyan férfival, meg nem szültem volna közös gyereket, aki hagyta, hogy megalázzanak, és akinek csak akkor jut eszébe kiállni mellettem, és megpróbálni megvédeni a szülei rosszindulatúságától és lenéző viselkedésétől, amikor már odáig jutok, hogy elhagyom, és hazaköltözöm a gyerekünkkel a szüleimhez.
De ha a barátnőd (vagy talán inkább a Te?) jelenlegi helyzetébe képzelem magam, akkor arra a puccos esküvőre nem mennék el a történtek után, az unokájukkal a férjem jelenlétében, az én távollétemben találkozhatnának a nagyszülők akár náluk, akár nálunk, hozzájuk meg továbbra sem mennék, még ünnepekkor sem.
Elég béketűrő és alkalmazkodó természetnek tartom magamat (meg mások is engem), de számomra az egészséges önbecsüléssel nem fér össze, hogy ilyet elviseljek bárkinek is, amiket leírtál.
Akik leszarják az érzéseimet, azokhoz ennek megfelelően viszonyulok, ilyen helyzetben meg egyedül magammal szemben éreznék lelkiismeret furdalást, amiért korábban nem álltam ki határozottan magamért, csak nyeltem a békákat.
#10-es, nem egészen értem ezt a "saját tapasztalat"-ot, a te szüleid is ekkora bunkók, mint a kérdésben szereplő anyós?
Amúgy meg akarna a halál ilyen bandába "beilleszkedni", szokja meg a mama, hogy a fiacskája magának választ párt, nem neki. L. a te szüleid is megszokták a jelek szerint.:-)
tökéletesen egyet értek a 12#el.
ennyi ideig tűrte és még gyereket is vállalt. magának kereste a bajt.
ha a pasi normális lenne és fontos lenne neki a csaj, akkor megvédte volna már az első perctől fogva, nem hagyta volna,hogy ilyen helyzetek legyenek. nem akarok rosszat mondani, de könnyen lehet,hogy a pasi eléggé a szüleire hasonlít és idővel ő is átveszi ezt a viselkedést a lánnyal szemben. láttam már ilyet.
Nem értem miért kell belekötni a leírásba, úgy érzem a sok felkiáltó jel a dühöt hangsúlyozza. Ennél sokkal durvább hibákat elkövetnek kérdezők és válaszolók, pl. állítom, hogy a 80% nem azt írná,hogy "helyzetben", hanem "helyzetbe", ami engem sokkal jobban irritál. De hát nem vagyunk egyformák.
Kérdező: Nem sok mindent tudsz tenni, mert hiába jó barátnőd, a természetén nem tudsz változtatni, márpedig a szolgalelkűsége miatt is került ilyen helyzetbe.
Az a baj, hogy ha az ember az elején hagyja magát, akkor később már hiába reklamál, bekerül a skatulyába. Én a helyében el sem mennék az esküvőre.
Velem is hasonló volt a helyzet, csak annyi különbsèggel, hogy a "kedves anyós" ès a családja nem vittèk semmire ès igazi êlősködők voltak (8 vagy 4 általánossal) és folyamatosan beszólogattak nekem, meg próbálták a páromat ellenem fordìtani.
Nálunk az lett a vège (mivel nem hagytam magam, pláne nem ilyeneknek), hogy megszakítottunk velük minden kapcsolatot. Azóta nyugodt az èletünk. Ezt tanácsolom a barátnődnek is, mert a szèp szó ilyen esetben semmit nem ér (mi is próbáltuk nem egyszer), viszont az èletét nagyon meg tudják keserìteni.
10es valaszolo vagyok.
A szuleim diplomas emberek, es jomodu csal adbol szarmaznak, jo nevelest kaptak.
A sogornomnek egy szakmunkas iskolat sikerult elvegeznie.
Egyszeru lany, nem tul nagy igenyekkel. Kedves, aranyos es nagyon hazisa ( o, ezt hozzta otthonrol, ami nem baj )
Leszolhattok, lepontozhattok de ez akkor is igy van.
Semmi rosszindulat nincs bennem!
"Egyszeru lany, nem tul nagy igenyekkel. "
Úgy gondolod, ez igaz a párválasztására is?:-)
"Viszont a a lánynak meg bűntudata van most,hogy miatta robbant ki a balhé!" - hát nem. Az anyós, meg a család bunkósága miatta. Az a jó, hogy a férje mellett.. a többit meg szarják le.
Ők hárman egy család, a többiek meg acsarkodjanak, eg vásárolgassanak.
A többiek leírtak mindent, mindhárom fél hibás, kisebb nagyobb mértékben, a fő ludas az anyós és a férfi.
Viszont ami fura, hogy 17ezer forintos ruhával akar felvágni egy esküvőn anyós? Akkor olyan gazdag barátai nem lehetnek, szóval akár rábízhatná a barátnődre is, hogy mit vesz fel. Nekem a nyamvadt 70 százalékban poliészter öltönyöm került 35ezerbe, jó mondjuk rám van szabva és baromi jól áll, de akkor is, maga az anyag olcsó volt, és egy nevenincs varrodában készült, szóval nem szoktam verni a nyálamat rá :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!