Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetek, mik lehetnek a...

Mit tehetek, mik lehetnek a szóbajövő megoldások?

Figyelt kérdés

Szóval. 4 éve vagyok együtt a párommal, két éve kltöztünk össze.

Egy kicsit róla: Nagyon érzelmes, kedves srác, de egy szisztematikusan burokban nevelt, igazi anya kedvence, aki szeretne ebből szabadulni, de nem tud. Az édesanyja telebeszéli mindennel a fejét, egy régi hibája miatt próbálja visszacitlni maga mellé- engem pedig ott szekál ahol ér, a hátam mögött is.

(Egyébként párom sógornőjét is, aki ellen annyi a kifogása, hogy nem diplomás, hanem inkább otthon maradt a 3 gyermekkel, és háztájit gondoz.)

Rögeszméj, hogy csak a fia pénzét akarom elszedni, és nem vagyok méltó a fiához (én rendőr leszek), és amúgy is: "el akarom tőle szigetelni".

Én ilyet sosem gondoltam, alapvetően normális, intelligens asszonynak tartom, de ez miatt nem nagyon jutok vele dűlőre.

Ha megkérdezem, hogy mi baja van velem, mondtam/tettem-e valamikor valami rosszat, nem válaszol, kitér a válaszadás elől.

Sokszor olvastam itt, hogy menekülni kell, de én szeretem a fiát. MIk a lehetőségeim?

2016. júl. 15. 14:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%
Elhiszem, hogy szereted a párod, nekem is baromi nehéz lenne, de figyelj, ha a saját anyjával szemben nem áll ki egy olyan mellett, mint te, akit a párjának, szerelmének nevez, akivel együtt él, tervezi a közös jövőt, akkor a jövőben mi lesz, ha esetleg lesznek sokkal nagyobb gondjaitok és meg kéne téged védeni? Nekem már alapból érzelem romboló az, ha valaki nem áll ki mellettem. Sőt, az is, ha valaki azért nem áll ki mellettem, mert fél a balhétól. Ezek szerint, nem is akar kiállni melletted. Nem akarok megmondó ember lenni, de ha együtt maradtok, készülj fel, hogy a jövőben rengeteg problémátok lesz. Te meg szerintem nem arra vágysz, hogy folyamatosan fájdalmat okozzanak neked. 22L
2016. júl. 15. 15:14
 12/15 anonim ***** válasza:
78%

Nem olvastam el, hogy ki mit írt, így lehet csak ismétlek másokat.

Írtad, hogy szereted a fiút, és nem akarod elhagyni.

Szeret téged? Igen, akkor nem kell elhagynod.

Amit tenni kéne az egyszerű. Minél messzebbre kell költözni a mamától. A lehető legkevesebb időre csökkenteni a találkozások számát- Ha állandóan telefonál akkor tiltani a hívásait. Majd ti hívjátok heti egyszer. Találkozásokat tegyétek ünnepnapokra.

Nálunk hasonló volt a helyzet. Mi elköltöztünk jó messzire- A napi 5-10 telefonlást lecsökkentettük heti 1x telefonálással. Mi hívtuk, és ha a telefonba elkezdett hisztizni akkor a férjem elköszönt és letette. Ünnepnapok alkalmával mentünk hozzá. Amikor egy karácsonyi napon is elkezdett hisztizni, és adta a formáját, akkor is közöltük vele, hogy ha nem fejezi be, és ez lesz még fél óra múlva is, akkor elmegyünk. Hisztizett tovább elmentünk. Legközelebb amikor mentünk már 1 óráig bírta, hogy ne hisztizzen. Amikor elkezdte, fogtuk magunkat és elmentünk.

Kellett majdnem 1 év, hogy felfogja, ő jár rosszul ha csinálja a fesztivált. Ma már heti 2x hívhat minket, és mi is hívjuk heti egyszer. Most már ott tudunk maradni úgy, hogy nyugodt, hangulatos a közös ebéd/ vacsora.

Szóval próbáljátok ki ti is, hátha bejön nektek is.

2016. júl. 15. 15:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen van? Nem kellene olyan férfi aki nem áll ki magáért. Mi van abból ha konfliktus van? Inkább tűri? Havernek sem kellene.
2016. júl. 15. 17:11
 14/15 anonim ***** válasza:

"aki szeretne ebből szabadulni, de nem tud. " - esetleg segítheted ebben, aztán vagy sikerül, vagy nem.

Olyan 23-25 körül lehet már, szóval én azért nagy esélyt nem látok.

És az is gy jó kérdésed, hogy valóban a te dolgod-e?

2016. júl. 21. 15:08
 15/15 anonim ***** válasza:
57%

Ha eleve csak telefonon, SMS-ben és e-mailben tud elérni titeket akkor pláne egyszerű ártalmatlanítani az öreglányt. Egyszer megmondja neki a párod hogy köszönjük a párkapcsolati tanácsadást mama, mostantól kérlek hanyagold különben kénytelen leszek beszüntetni a kommunikációt.

Innentől ármánykodó emailek mennek olvasatlanul a kukába, ha nagyon pattog, minden tőle érkező emailt át lehet irányítani a spam mappába.

Smst szintén olvasatlanul törölni.

Telefont hetente max egyszer felvenni, többit hagyni kicsöngeni mintha nem lennétek otthon. Ha felhozza telefonba a dolgait, kedvesen, határozottan, csókolom mama, majd jövő héten beszélünk.

Ezeknek nagy részéhez nem is kell aktívan konfliktust vállalni, csak ellenállni amikor a kedves mama konfliktust szít. Ehhez még a párodnak is elég bátornak kellene lennie.

2016. júl. 25. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!