Mit tehetek, mik lehetnek a szóbajövő megoldások?
Szóval. 4 éve vagyok együtt a párommal, két éve kltöztünk össze.
Egy kicsit róla: Nagyon érzelmes, kedves srác, de egy szisztematikusan burokban nevelt, igazi anya kedvence, aki szeretne ebből szabadulni, de nem tud. Az édesanyja telebeszéli mindennel a fejét, egy régi hibája miatt próbálja visszacitlni maga mellé- engem pedig ott szekál ahol ér, a hátam mögött is.
(Egyébként párom sógornőjét is, aki ellen annyi a kifogása, hogy nem diplomás, hanem inkább otthon maradt a 3 gyermekkel, és háztájit gondoz.)
Rögeszméj, hogy csak a fia pénzét akarom elszedni, és nem vagyok méltó a fiához (én rendőr leszek), és amúgy is: "el akarom tőle szigetelni".
Én ilyet sosem gondoltam, alapvetően normális, intelligens asszonynak tartom, de ez miatt nem nagyon jutok vele dűlőre.
Ha megkérdezem, hogy mi baja van velem, mondtam/tettem-e valamikor valami rosszat, nem válaszol, kitér a válaszadás elől.
Sokszor olvastam itt, hogy menekülni kell, de én szeretem a fiát. MIk a lehetőségeim?
Nem olvastam el, hogy ki mit írt, így lehet csak ismétlek másokat.
Írtad, hogy szereted a fiút, és nem akarod elhagyni.
Szeret téged? Igen, akkor nem kell elhagynod.
Amit tenni kéne az egyszerű. Minél messzebbre kell költözni a mamától. A lehető legkevesebb időre csökkenteni a találkozások számát- Ha állandóan telefonál akkor tiltani a hívásait. Majd ti hívjátok heti egyszer. Találkozásokat tegyétek ünnepnapokra.
Nálunk hasonló volt a helyzet. Mi elköltöztünk jó messzire- A napi 5-10 telefonlást lecsökkentettük heti 1x telefonálással. Mi hívtuk, és ha a telefonba elkezdett hisztizni akkor a férjem elköszönt és letette. Ünnepnapok alkalmával mentünk hozzá. Amikor egy karácsonyi napon is elkezdett hisztizni, és adta a formáját, akkor is közöltük vele, hogy ha nem fejezi be, és ez lesz még fél óra múlva is, akkor elmegyünk. Hisztizett tovább elmentünk. Legközelebb amikor mentünk már 1 óráig bírta, hogy ne hisztizzen. Amikor elkezdte, fogtuk magunkat és elmentünk.
Kellett majdnem 1 év, hogy felfogja, ő jár rosszul ha csinálja a fesztivált. Ma már heti 2x hívhat minket, és mi is hívjuk heti egyszer. Most már ott tudunk maradni úgy, hogy nyugodt, hangulatos a közös ebéd/ vacsora.
Szóval próbáljátok ki ti is, hátha bejön nektek is.
"aki szeretne ebből szabadulni, de nem tud. " - esetleg segítheted ebben, aztán vagy sikerül, vagy nem.
Olyan 23-25 körül lehet már, szóval én azért nagy esélyt nem látok.
És az is gy jó kérdésed, hogy valóban a te dolgod-e?
Ha eleve csak telefonon, SMS-ben és e-mailben tud elérni titeket akkor pláne egyszerű ártalmatlanítani az öreglányt. Egyszer megmondja neki a párod hogy köszönjük a párkapcsolati tanácsadást mama, mostantól kérlek hanyagold különben kénytelen leszek beszüntetni a kommunikációt.
Innentől ármánykodó emailek mennek olvasatlanul a kukába, ha nagyon pattog, minden tőle érkező emailt át lehet irányítani a spam mappába.
Smst szintén olvasatlanul törölni.
Telefont hetente max egyszer felvenni, többit hagyni kicsöngeni mintha nem lennétek otthon. Ha felhozza telefonba a dolgait, kedvesen, határozottan, csókolom mama, majd jövő héten beszélünk.
Ezeknek nagy részéhez nem is kell aktívan konfliktust vállalni, csak ellenállni amikor a kedves mama konfliktust szít. Ehhez még a párodnak is elég bátornak kellene lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!