Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tehetek, mik lehetnek a...

Mit tehetek, mik lehetnek a szóbajövő megoldások?

Figyelt kérdés

Szóval. 4 éve vagyok együtt a párommal, két éve kltöztünk össze.

Egy kicsit róla: Nagyon érzelmes, kedves srác, de egy szisztematikusan burokban nevelt, igazi anya kedvence, aki szeretne ebből szabadulni, de nem tud. Az édesanyja telebeszéli mindennel a fejét, egy régi hibája miatt próbálja visszacitlni maga mellé- engem pedig ott szekál ahol ér, a hátam mögött is.

(Egyébként párom sógornőjét is, aki ellen annyi a kifogása, hogy nem diplomás, hanem inkább otthon maradt a 3 gyermekkel, és háztájit gondoz.)

Rögeszméj, hogy csak a fia pénzét akarom elszedni, és nem vagyok méltó a fiához (én rendőr leszek), és amúgy is: "el akarom tőle szigetelni".

Én ilyet sosem gondoltam, alapvetően normális, intelligens asszonynak tartom, de ez miatt nem nagyon jutok vele dűlőre.

Ha megkérdezem, hogy mi baja van velem, mondtam/tettem-e valamikor valami rosszat, nem válaszol, kitér a válaszadás elől.

Sokszor olvastam itt, hogy menekülni kell, de én szeretem a fiát. MIk a lehetőségeim?

2016. júl. 15. 14:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%

Megoldást te is leirtad az utolsó mondatokban. Ott hagyod a fiát.

Figyeljj ez nem csak a te harcod a "anyossal" hanem a fiaé is.

Csak hogy ha a fia behúzza füllét farkát és fél kiállni melleted, akkor ez csak is azt magyarázza, hogy a párodnak fontosabb az anyukája mint te.

Már ha ez így van,akkor te miért harcsz egy olyan fiuert,aki érted még a sàrba se lépne?? Csak te szereted őt??? Ja hogy a fiú is szeret téged akkor ne csak mondja hanem mutassa is meg.

Ennyi, ezzen nincs mit szépíteni ha szeretek valakit igenis kiállok érte, mert ha nem benne van a pakliba hogy 1x megunod és ott hagyod a pici fiút.

2016. júl. 15. 14:15
 2/15 A kérdező kommentje:
NEm mondom, hogy nem áll ki értem, de ritkán teszi ezt, mert fél a konfrontációktól, minden téren, nem csak itt.
2016. júl. 15. 14:17
 3/15 anonim válasza:
72%
Hmm. 4 éve vagytok együtt és még nem tűnt fel hogy ilyen anyja van? Gondolom eddig sem szeretett ezt a párodnak is észre kellett volna vennie és kiállnia melletted.ha soha nem állt ki melletted vagy csak ritkán akkor miért maradtál vele? Ha szereted és ő is szeret értetsd meg vele hogy az összeköltözésetek egy új lépés a közös jövőtök felé és nem az anyjával fogja leélni az életét hanem veled.
2016. júl. 15. 14:39
 4/15 A kérdező kommentje:

Dehogynem, én tudtam, legalábbis éreztem.

Nem konstans jönnek elő ezek a problémák, hanem időszakosan:

Amikor nem jön elő, akkor olyan mintha nem is lenne ilyen probléma.

Próbál tenni ez ellen, de vagy rosszul, vagy nem tudom, én nem vagyok pszichológus, nem tudok ebben segíteni neki, mert nekem nem volt ilyen jellegű problémám.

Annyit már sikerült párommal megértetnem, hogy neki kell ezügyben tennie.

ÉSzre vette ő is hogy mi a helyzet, de nem mert tenni ellene, igazából ez a másik "bajom". NEm tudom hogy ezen lehetne-e segíteni, vagy nem?

2016. júl. 15. 14:47
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
Ha a párod ennyire tökelten, anyuci kisfia és te sem tudsz dűlőre jutni a nőszeméllyel, hát döntsd el, mennyi értelme van így küzdeni ezért az egészért. Most gondold el, ilyen helyre szülnél gyereket? Ennyire töketlen pasinak, aki nem bír az anyjáról leválni? Ahol nem lehet semmennyire számítani az anyósra?
2016. júl. 15. 14:54
 6/15 anonim ***** válasza:
51%

Pedig ez nem a te harcod, hanem a párodé. Az a megoldás, hogy leállítja anyukát, és tisztázza, hogy neki a párválasztásába nincs beleszólása.

Amíg anyuka feljogosítva érzi magát, hogy téged ekézzen, addig mindent el fog követni, hogy elmarjon téged.

Több kapcsolat megy tönkre az anyós miatt, mint hinnéd.

Csinálj számvetést, hogy kapsz-e annyit ettől a kapcsolattól, amennyi rosszat majd életed során el kell viselned.

2016. júl. 15. 14:55
 7/15 Snorri ***** válasza:
51%
Amit tehetsz szerintem: beszélsz anyóssal négyszemközt, és megmondod, ha nem áll le, akkor elköltöztök az ország, vagy a világ másik végébe. Vagy tényleg elköltöztök, akár úgy, hogy kéred, hogy helyezzenek messze, ha végeztél a suliban. Vagy megmondod a párodnak, hogy vagy változtat, vagy elhagyod. Elhiszem, hogy szereted, de ha nem áll ki teljesen melletted, akkor tönkre fog menni a kapcsolatotok, ha nincs minimálisra csökkentve az anyóssal való találkozás. Képzeld el mi lesz, ha lesz gyerek.
2016. júl. 15. 14:57
 8/15 A kérdező kommentje:

# 5/6 Igazad van, nem szülnék így gyermeket, ha senkitől nem kapok segítséget.

# 6/7 Az abaj, hogy csak annyit érzek, hogy párom nem teljesen inkompetens, hanem nevelhető, de nehezen. Viszont szeretem, nagyon, de nem biztos hogy én ezt szeretném csinálni.

# 7/7Snorri, sajnos így is minimális a találkozás, de mindenféle hülyeségekkel (email-telefon-sms) bombázza a páromat, és az ő sógornője elmond mindent, amit a hátam mögött állítanak.

2016. júl. 15. 15:00
 9/15 A kérdező kommentje:
Azt is mondtam, hogyha nincs változás, akármilyen nehéz is, de elhagyom...ilyenkor bőgés, és ígérgetés, majd némi "reménysugár" a válasz.
2016. júl. 15. 15:02
 10/15 anonim ***** válasza:
64%
Férfi.....bőg.....???? WTF!!! Ez most komoly?
2016. júl. 15. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!