Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most mi lenne a helyes viselke...

Most mi lenne a helyes viselkedés tőlem? Anyásbalhé, kisbaba.

Figyelt kérdés

Várandós vagyok, mkét hete derült ki, hogy kislányunk lesz. (Első unoka lesz mindkét oldalról.)

Másnap anyósékhoz mentünk bejelenteni a dolgot. Mondom, kislány lesz és hogy Johanna vagy Krisztina, nekik melyik tetszik. Anyósom döbbenten néz rám meg a férjemre majd megszólal: NEM BAJ, MAJD A KÖVETKEZŐ FIÚ LESZ.

Tudni kell rólam, hogy elé érzékeny vagyok erre a témára (eleve utálom, ha valaki olyanokat mondd, hogy ne legyél koszos, mert a kislányoknak csinosnak kell lenni, meg ilyeneket, hogy ne én nyírjam a füvet, mert az egy férfi dolga stb, értitek). Meg hát a terhességi hormonok is közre játszottak, így se szó, se beszéd felálltam, kimentem a házból és bevágtam magam után az ajtót. A kocsiban meg megvártam a férjemet (aki 20 másodperc után ott is volt) és akkor már bőgtem, egészen hazáig.

Otthon felhívtam apósomat és elnézést kértem, kértem, hogy adja anyósomat is, hogy megbeszéljem vele, hogy ez engem miért zaklatott fel ennyire. Erre hallom, hogy anyósom a háttérben kijelenti, hogy ő egy ilyen hiszits, bunkó nőszeméllyel nem hajlandó beszélni, menjek oda és kérjek elnézést..

A férjem nagyon mérges az anyjára, nekem ad igazat. Én viszont elbizonytalanodtam. Anyósommal amúgy jóban vagyunk, nagyon szeretem és ő is engem, még sose vesztünk össze, egy rendes nő, nem az a sárkány típus.

Kérjek én elnézést? Azért a saját unokájáról beszélt, szerintem elég degradálóan. Mintha a kislányom kevesebbet érne, csak azért, mert nem pénisszel születik.

Szerintetek autózzak el én oda vagy várjak, amíg megérti, hogy mi volt a baj? (Nincs messze, 50 km.)

2016. jún. 20. 10:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/110 A kérdező kommentje:

AMúgy én ezt már leírtam, hogy elvetettem a súlykot. Tehát oké, lehet elemzni a viselkedésemet, de tisztában vagyok vele, hogy mit tettem. A kérdés nem erre voatkozott, hanem arra, hogy MIT TEGYEK szerintetek?

A másik pedig, hogy rendben, utólag könnyű okosnak lenni. Veletek soha nem volt még olyan, hogy valamin annyira felkaptátok a vizet, hogy elszállt az agyatok? Mert akkor nagyon jó, hogy tele van Magyarország ilyen nyugodt, higgadt emberekkel. :)

2016. jún. 20. 12:18
 42/110 anonim ***** válasza:
8%

te, szociológus, attól, hogy anyós szt a férfinak kéne füvet nyírni, a nő még nem másodrendű (mondjuk te se vagy szociológus).

Kérdező, eszméletlen hisztis vagy. Nekünk is mondták, hogy minden rendes embernek fia van, nem baj, majd másodikra meglesz, de eszembe se jutott volna megsértődni. Mondjuk nekem van humorérzékem.

Nagyanyámék falujában meg pont az járja, hogy minden rendes ember első fia lány :)

2016. jún. 20. 12:19
 43/110 anonim ***** válasza:
6%

"Már miért lenne kamu? Örülj neki, hogy a te világodban egy ilyen dolog nem történhet meg!"

Honnan tudtam hogy pont ezt fogod írni... :D

2016. jún. 20. 12:21
 44/110 anonim ***** válasza:
30%

42 Ha már nekem szántad.

Van bármi értelem az első mondatodban? Mert nekem nem nagyon sikerült felfedeznem benne semmi ilyesmit.

2016. jún. 20. 12:24
 45/110 A kérdező kommentje:

#Ok 42, erre már reflektáltam. Engem ez bánt, téged meg lehet, hogy valami olyan, ami engem nem. Szomszédomat az bántja, ha azt mondom, hogy én magasról leejtem a foci EB-t, engem meg az, ha beszólnak emiatt.

Mások vagyunk. Fel lehet fogni? Vagy leírjam még háromszor..? Én sem személyeskedtem, tehát legyél szíves te se tedd.

2016. jún. 20. 12:24
 46/110 A kérdező kommentje:
#43 Tovbbra sem kamu, örülök, hogy ilyenekben tudod kiélni magadat.
2016. jún. 20. 12:25
 47/110 A kérdező kommentje:
Köszönöm privát üzenetben a kedves szavakat, nem válaszolok ott, ha nem haragszotok, mert a valódi nevem a felhasználónevem. :)
2016. jún. 20. 12:27
 48/110 anonim ***** válasza:
85%

Továbbra sem gondolom, hogy elvetetted volna a sulykot. Diplomás vagyok és nem egy ilyen tapló fajta, mint akik ide irkáltak, és próbáltak minden mondatodba belekötni, de velem is előfordul, hogy becsapom az ajtót és nem a hormonoktól van, hanem azért, mert ilyen a habitusom. Nehogy már ez akkora bűn legyen, anyós meg nyugodtan alázhassa a még meg sem született unokáját! Amit ő mondott az felért 100 ajtóbecsapással.

Amúgy rossz lehet, hogy ilyen családod van, az én anyósom is tök hülye, de azért nem ennyire.

2016. jún. 20. 12:27
 49/110 A kérdező kommentje:
#48 Köszi a választ. Azért mondjuk nem mondanám, hogy hülye anyósom, csak ebben a témában... "más". Próbálok nyitni felé, megérteni az ő álláspontját is, de nem megy. Kikeltem magamból, előfordul. De szerintem nem teljesen jogtalanul.
2016. jún. 20. 12:30
 50/110 anonim ***** válasza:
8%
Én anyósodnak adok igazat.Feleslegesen verted be a hisztit.Nem kell a hormonokra se fogni az is csak egy kifogás.nekem is volt ilyen hisztis menyem..mondom volt.Mondjuk én nem szóltam a dolgaikba,de a legjobban azt szerettem ha nem is láttam.Tudod egyszer eltelitödik az ember a sok hülye kirohanástól aminek semmi értelme.Menj át szépen,üljetek le, nálatok baba is lesz.kinyögöd nem igy gondoltad sajnálod kész.Azt írod szereted nem rossz anyós akkor nem is fog ez fájni.Párhónap, év után jót röhögtök az egészen.A hisztiről meg szokjál le csak jól jársz vele.sok sikert a terhességhez,gyors és sima szülést majd.
2016. jún. 20. 12:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!