Milyen viselkedés ez a párom részéről?
"De ha engem akar feleségének, és a gyerekei anyjának, nem az kéne legyen a fontos, hogy én mit érzek?"
Szegény, két tűz között van.
EGyütt laktok a mamával? Szerintem addig ne költözzetek össze, míg nincs saját otthonotok.
De, mindenkinek lehet nemet mondani. Én tudnék :) Nagyon szívesen. Szerintem bizonyos szitukban bizonyos embereket helyre KELL tenni s az én időmmel csak ne gazdálkodjon. Fontos tudni nemet mondani, ennél sokkal, sokkal rosszabbak is felbukkanhatnak s jaj Neked, ha nem tudsz. A Te életed, a Te döntéseid, a Te időd. Ha nem tartod jogosnak a kérést s költséges számodra a dolog (a példáidban az időd a költség), akkor mondj nemet, mit számít, hogy ki és mihez szokott? Az irreleváns, max. határozottabban kell megmondani, illetve ha nem érti, akkor hagyni és természetesen nem csinálni.
A példák még nem nagyon extrémek, de azért már erősen problémásak, nem jogosak, főleg úgy nem, hogy nem kér, de utasít. Ehhez nincs joga.
A párod más kérdés, de abba nem megyek bele.
Jaj, ne légy ilyen! :) Felhív a tojásért, most pont nem terveztem, hogy megyek hozzátok, majd holnap, és akkor beugrom tojásért is; persze, nagyon szívesen, holnap is jó ugye, mert ma programom van; persze, hogy megmasszírozom a vállát, de majd hét végén, mert most épp nem érek rá, stb. Miért akarsz mindenáron megfelelni neki?
Nem veszed észre, hogy te magad kínálod fel, hogy itt vagyok, engem ki lehet használni? és ebből aztán csúnya viták lehetnek.
Amikor felhív, és mondja, mondja a magáét, hogy ezt hozz a boltból, meg azt hozz, meg így meg úgy, neked már azon járjon az agyad, hogy, milyen kifogást keress. Persze, hogyne, nagyon szívesen, de csak este, mert most épp vendégem van vagy akármi.
Érted? Nem utasítod vissza, nem vagy vele bunkó, csak épp a saját privát szférádat megtartod. És ezzel úgy hívod fel a figyelmét arra, hogy te nem a bejárónője vagy, hogy abba senki nem köthet bele. És máris nem fog tudni ugráltatni, mert ha hagyod magad, figyeld meg, hogy vérszemet fog kapni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!