Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Most mi lenne a helyes viselke...

Most mi lenne a helyes viselkedés tőlem? Anyásbalhé, kisbaba.

Figyelt kérdés

Várandós vagyok, mkét hete derült ki, hogy kislányunk lesz. (Első unoka lesz mindkét oldalról.)

Másnap anyósékhoz mentünk bejelenteni a dolgot. Mondom, kislány lesz és hogy Johanna vagy Krisztina, nekik melyik tetszik. Anyósom döbbenten néz rám meg a férjemre majd megszólal: NEM BAJ, MAJD A KÖVETKEZŐ FIÚ LESZ.

Tudni kell rólam, hogy elé érzékeny vagyok erre a témára (eleve utálom, ha valaki olyanokat mondd, hogy ne legyél koszos, mert a kislányoknak csinosnak kell lenni, meg ilyeneket, hogy ne én nyírjam a füvet, mert az egy férfi dolga stb, értitek). Meg hát a terhességi hormonok is közre játszottak, így se szó, se beszéd felálltam, kimentem a házból és bevágtam magam után az ajtót. A kocsiban meg megvártam a férjemet (aki 20 másodperc után ott is volt) és akkor már bőgtem, egészen hazáig.

Otthon felhívtam apósomat és elnézést kértem, kértem, hogy adja anyósomat is, hogy megbeszéljem vele, hogy ez engem miért zaklatott fel ennyire. Erre hallom, hogy anyósom a háttérben kijelenti, hogy ő egy ilyen hiszits, bunkó nőszeméllyel nem hajlandó beszélni, menjek oda és kérjek elnézést..

A férjem nagyon mérges az anyjára, nekem ad igazat. Én viszont elbizonytalanodtam. Anyósommal amúgy jóban vagyunk, nagyon szeretem és ő is engem, még sose vesztünk össze, egy rendes nő, nem az a sárkány típus.

Kérjek én elnézést? Azért a saját unokájáról beszélt, szerintem elég degradálóan. Mintha a kislányom kevesebbet érne, csak azért, mert nem pénisszel születik.

Szerintetek autózzak el én oda vagy várjak, amíg megérti, hogy mi volt a baj? (Nincs messze, 50 km.)

2016. jún. 20. 10:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/110 anonim ***** válasza:
19%
például nyilvánvaló már most hogy az első szülött fiának gyereke lesz a fontosabb mindegy mi lesz,de én ezen nem rágom magam sőt rá se szólok az apósra, mert ha ezt szeretné hajrá a gyereknek lesz más nagyszülője is és nem utolsó sorban mi szülők is ott leszünk neki, szóval 1 ember véleménye nem izgat, csak a saját családom a fontos.olyan kacifántos családom van hogy minden nap becsaphatnám valakire az ajtót és bőghetnék, de annak semmi értelme, akkor inkább belecsípek a fájó pontjukba egy beszólással és élem tovább az életem nélkülük. Az élet már csak így működik mindig lesz egy kellemetlen alak(anyós, munkatárs,rokon) aki keserűséget akar hozni az életedbe de ezen túl kell lépni, max veszel egy box zsákot és azon levezeted a feszültséget, de akkor is hagyni kell az ilyen alakokat , hogy kínlódjanak a látványtól miszerint hiába áskálódik te akkor is boldog vagy. Viszont ha a kérdező ezen rágódik azóta is akkor lényegében az anyós győzött és szánni való, hogy már ennyitől kikészül a kérdező, hisz sok csalódás fog még rá várni az anyós oldaláról.
2016. jún. 21. 09:55
 102/110 anonim ***** válasza:
23%
Marha jó, ahogy mindenki kivetíti a SAJÁT problémáját, élményeit a kérdező helyzetére, sőt, megjósolja a jövőt, és látatlanban, ismeretlenül véleményezi a többi hozzászóló saját gyermekeihez való viszonyát.:D Holott rendkívül egyszerű a helyzet, és amilyen bizonytalan, befolyásolható a kérdező, "mama pici, egyetlen fia" -típusú férjjel, úgyis meg fog oldódni.:-)
2016. jún. 21. 10:31
 103/110 anonim ***** válasza:
78%
Én az anyósomat ennél kevesebbért repítettem az életemből...11 év után sem bántam meg.
2016. jún. 21. 18:17
 104/110 anonim ***** válasza:
91%

Sok a válasz, nem néztem végig.

"Erre hallom, hogy anyósom a háttérben kijelenti, hogy ő egy ilyen hiszits, bunkó nőszeméllyel..."

Itt egy ilyet látok, az ő.

Ha sikerrel túljutott volna a 8 elemin, tudhatná, hogy a születendő gyerek neme az nem az anya döntése, hanem az apai kromoszómák függvény.

Ha elérné a homo sapiens alsó határát, akkor - meg nőként - nem tartaná alacsonyabbra a nőket...

Ha emberileg több volna, mint egy nagy nulla, örülne a fia örömének.

Én meglepődnék, és örülnék, ha még meg is kérdeznének az unokám nevéről...

Ne csinálj te semmit.

A férjed meg derék ember.

2016. jún. 22. 08:11
 105/110 anonim válasza:
36%
Amikor mi elmondtuk anyósoméknak, hogy babát várunk, az első reakciója az volt, hogy én úgyis CSAK lányt fogok tudni szülni... Neki két fia van. Felemelő volt. Inkább nem kezdtük el elmagyarázni neki, hogy nekünk a neme teljesen mindegy, csak egészséges legyen. Megértelen, iszonyat vacak érzés volt, bár ott a tüske nagy részét nekem szánta, nem a babának.
2016. jún. 23. 09:30
 106/110 A kérdező kommentje:

Ha valaki esetleg kíváncsi: azóta kibékültünk. Megértette a leendő nagymama, hogy mi volt a bajom, én is megpróbáltam elfelejteni az egészet. Természetesen már most imádja a gyereket és ő is alig várja, hogy megszülessen! :)

Köszönöm a sok szép, rendes választ!

2016. jún. 30. 19:24
 107/110 anonim ***** válasza:
70%
Örülök,hogy sikerült megbeszélni :)
2016. jún. 30. 20:04
 108/110 anonim ***** válasza:
53%

92es vagyok.Nem ertem miert lettem ennyire lepontozva, ahogy irtam vegul leulepedett a dolog.Orulok hogy kibekultetek es meg tudtatok beszelni, vegulis ez a lenyeg :-)

Sok sikert es egeszseget a babavarashoz!konnyu szulest es sok boldogsagot Nektek! :-)

2016. jún. 30. 23:35
 109/110 Kovács Kriszti23 válasza:
Nem tartalak hisztisnek,teljesen jogosnak gondolom azt,hogy ezt téged rosszul érintett.Ismerős ez a szitu nekem nővérem anyósa detto ugyan ez,csak árad belőle a rossz indulat és mindig keresi a hibát a nővéremben.Két évvel ezelőtt erre majdnem rá ment a házasságuk,mert annyira felidegesítette nővéremet,hogy azt majdnem a mentő vitte el.A jó dolog az,hogy a férjed melletted áll és támogat,ilyenkor kell be venni a le*rom tablettát és amit mond az egyik füleden be a másikon ki,ha úgy érzed igazad van egy vitában,ezt tudasd az anyósodal intelligens nyugodt hangnemben,hidd el ő csak arra vár,hogy mikor készülsz ki idegileg,hogy hisztisnek nevezzen,fiús anyukák többsége ilyen...
2016. júl. 4. 16:04
 110/110 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kedvem elolvasni az egészet. Érthető a reakciód, én is igy reagáltam vona. Nincs ebben semmi túlzás, bunkó volt, te meg otthagytad. Inkább neki kéne bocsánatot kérni. De az hogy elvárja hogy még te menj oda....Mondhatta vona azt is a telefonba hogy jól van na nem úgy gondoltam, aztán elfelejtitek az egészet. Tudod ki kérne bocsánatot. Nincs miért.
2016. júl. 25. 17:11
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!