Ez csak szerintem nem kellemes ajánlat? Mindig ránk tolják a költségeket. Hosszú!
Most fogunk összeköltözni a nyáron, erre a barátom szülei bejelentették hogy elköltöznek (van egy lakásuk a belvárosban) és mi maradjunk abban a házban, újítsuk fel ahogy akarjuk, mindig legyen otthon valaki, nehogy betörjenek (most is mindig hívnak hogy menjek át, mert ők nem lesznek egyáltalán otthon, heti 2 napon távmunkában vagyok, hétvégén is mindig mondják hogy maradjunk náluk, hogy legyen otthon valaki, ők addig elmennek, csak akkor menjünk el ha ők visszaértek...).
Ők hétvégente jönnének le két-három napra mindig mert a nagyszülőkhöz jönni kell látogatni és kiélvezik a vidéket... Fenntartják hogy bármikor visszajöhetnek(!!) Nekik külön van a net és a tv, mert barátom már régóta a szolgáltatójánál van és lényegesen olcsóbb mint ami nekik van, de nem köttethetjük ki az övékét mert nem engedik "az a 10.000 nem vág földhöz" így megmondta az apja.
Nemet mondtunk erre megsértődtek hogy akadályozzuk őket és milyen jószívűek! Eladni nem akarják mert hitel van rajta és nem kapnak érte még annyit se mint a hitel összege.
Komolyan nem értem, ez tényleg kellemes ajánlat és mi vagyunk a szemetek? Ti mit gondoltok?
Alapból nem volt jó a felvetés, mert én nem tudnék dolgozni járni (ott pedig abszolút nincs munka) nincs még jogsim plusz nekem nem fizetik az utazásomat semmilyen értelemben sajnos, barátomnak igen, de neki ugyanannyi lesz a km kb mint most. Másrészt az egy hatalmas parasztház, 3 nagy szoba, hatalmas konyha, kert, konvektorral fűtve amivel amúgy nem lehet kifűteni. Barátom heti 6 napot dolgozik 12órában, fizikai+szellemi munka, nincs erre kapacitás, se pénzünk, nagyon drága lenne, hisz az egyik fal dőlőben van, teljesen penészes a konyha, új konyhabútor kéne mert az is már rohad annyira feláztatta a párás penész, ott nem jó a lefolyó, kint dugult el, kaput kell cserélni, új bojler kell, ráadásul teljesen koszos, nem viccelek, de az az igazi sok éves, anyukája csak porszívózik, még a fürdőben is és a konyhában is, semmi más, amikor ott vagyok igyekszem takarítani, de ehhez több hét kéne, egészségtelen! Egyedül a barátom szoba tiszta, mert ő takarít ott magának. Úgy érezzük lehúzás lenne, felújítjuk és hopp visszajönnek, eladják...
Korábban is volt ilyen gond a költségtolásból: szereztek egy cicát tavaly és kint-benti lett, mi is vettünk neki kaját, hisz oké végülis velük él, én is vittem mindig neki is valamit, barátom mondta hogy be kéne oltani hisz csak benti is és ivartalanítani mert lány cica, mondták hogy majd ők megoldják az övék a macska, ne szóljunk bele! Ők ez alól kihúzták magukat végül, mondogatták hogy elviszik persze, addig vesznek fogamzásgátlót neki hogy ne legyen kiscica, mondtuk hogy oké akkor, de nem így lett, vemhes lett a cica, anyós elásta a cicákat mint kiderült később! Mi ekkor elvittük az állatorvoshoz oltással és ivartalanítással együtt volt 8.000, ennek a felét akarta a barátom elkérni, hisz mondogatták hogy az övék, adjanak bele, de nem akarták. Azóta is csomószor mi veszünk neki enni, mert ők vesznek két dobozos eledelt neki egy hétre... Pedig a szülei jól keresnek, mondogatják is hogy 350ezret keresnek együtt, felvágnak vele, az én szüleimnek is mindig hogy ők lizingelik az új autót, két lakásuk van stb.
Az ki van még adva (havi 120 000 de rájött a lakó hogy feketén így néha nem fizet), nem próbálták felajánlani se amúgy mert jó pénzért van nekik így, nekik jó ,de arra is kell azért költeni, mert lelakták.
Szalad a kezükből a pénz, de nem jó dolgokra... Szóval sem az egészségük, sem a környezetük nincs rendben (én először a fogaimat tenném rendbe hogy legyenek egyáltalán mint hogy okos tv-t vegyek vagy megcsinálnám a falat nem pedig tabletet vennék, ha már van kertem termelném a dolgokat, nem venném drágán abba az egy boltba ami van és nem mindennap főznék úgy hogy kidobom (!!!) ha már nem jön ki két adag, ettől amúgy falra mászok hogy egyszerűen megy a kukába ha pl a pörkölthöz már nincs elég tészta, és nem alapanyagokat vesznek hanem csak egy-egy dolgot amihez mindig be kell vásárolni a kisboltban).
Egyébként egy kisebb olcsó (havi 60 mindennel együtt) albérletet veszünk ki Kecskeméten majd és mellett elkezdünk félretenni, aztán ha úgy van akkor egy kisebb (2-3 milliós) hitelre gondoltunk a lakáshoz. Jelenleg is havi 50 000 megy a szüleinek így is...
Nem értem, hogy miért vettek a szülei egy omladozó parasztházat hitelre, ha van egy belvárosi lakásuk?
Már írtad, hogy nem fogadjátok el az ajánlatot, így nem írok litániát, csak egy dolgot. Egy átvizesedett, felázott, penészes falat az életben nem tudsz felújítani. Nem lehet. Nem is értem, hogy gondolták.
Azt sem értem, mi ez a nagy arcoskodás. 350 ezer forint azért nem olyan hű de nagy összeg két főre. Új autót lízingelni megint csak pénzkidobás, legalábbis nem túlzottan éri meg, a két házból pedig az egyiken nagyobb a hitel, mint amennyit ér. Azért ez nem olyan hű de biztos egzisztencia, hogy annyira felvágjanak vele.
Minden kell nekik és semmitől nem akarnak megválni, mert felvághatnak vele mint ahogy fent is írtam lásd tv, technikai eszközök, autó (15éve csinálják vadonatúj autóval ezt és nincs 100 000 km benne, mert se esőbe, se hóba abszolút nem használják, nem sok értelme van így szerintem), kifelé megy a mutogatás, amúgy meg mindkettő cukros, alig vannak fogaik mert drága fogorvoshoz járni!!
Emiatt engem leszóltak anno, hogy minek járok kezelésre...
A szüleim és mi is inkább élnünk szerényebb körülmények között kisebb de biztos, saját életet (hisz így a lakás és az autó sem az övék), nyugalomban hogy nincs az hogy ha nem fizetnek valamit akkor elveszik, betörnek mert megy a mutogatás kifelé.
elhatárolódás kell
mellettük nem lenne saját életetek
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ritka buták a párod szülei. Én lenézem az olyan embereket, akiknek kirohad a foguk, de okos TV, tablet stb. az kva fontos nekik.
Ha van eszed, nem járulsz hozzá sem pénzzel, sem energiával az ostoba elképzeléseikhez. Nehogy odaköltözzetek és szerintem csak simán mondd meg neki, hogy miért nem. Nem hiszem, hogy megértik, mert tényleg nagyon sötétnek tűnnek, de azért legyenek már tisztában a dolgokkal.
Ti családalapításra készültök, nem arra, hogy továbbvigyétek a párod családja a hülyeségeit.
Szóval csak semmi kompromisszum!
"Szerintem nem fogadjátok ezt el...félő, hogy nagyon rosszul járnátok a végén, ne adj isten még a kapcsolatotok is rámehet a sok feszkóra. Inkább éljétek a saját életetek és egymással kössetek kompromisszumot, ne másokkal :)
A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad"
Egymással se kössetek kompromisszumokat.
Asszony verve jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!