Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdenének egy anyóssal...

Mit kezdenének egy anyóssal aki jószándékból hülyeségeket csinál és már a baba egészségét is veszélyezteti?

Figyelt kérdés

Jóban vagyok vele, de már a baba előtt anyáskodott felettem is (felesleges holmikat vett, figyelmeztetett, hogy vegyek sapkát, hozta az orvos barátnője által felírt gyógyszereket - antibiotikumtól kezdve mindent amit az internetről kiokoskodott, hogy szerinte ez a bajom - és képes volt megszámolni hiányzik-e belőle..).

Most pedig hiába szólok rá, kérdés nélkül teszi, amit jónak lát, ellenőriz.

Sajnos közel lakik, minden délután jön, amikor pár napos volt a kicsi még kulcsot is adtam neki, különben a csengőn tenyerelne.

Pl. jött velünk orvoshoz, beállt a kocsiajtóba, hogy ne tegyem be az autósülésbe a gyereket, biztos kényelmetlen meg fél benne, ne sírjon, ő majd fogja. Persze, akkor hogy fog sírni, ha felkenődik a szélvédőre.. Végül beraktam, melléült. Az autópályán aludt, de Pesten az első piroslámpánál felsírt, anyós egy pillanat alatt kikapta és nem akarta visszatenni, félre kellett állnom egy forgalmas úton...

Vagy van kendőm, szerinte egészségtelenül nyomorog benne. Terveztem, hogy mei tait veszek, szerinte az is egy túlárazott rongy.

Egy nap kint teregetek, anyós jön ki, a 2,5 hónapos egy keményhátú kenguruban riadtan kukucskál arccal kifelé. Hiába mondtam hogy a láblógatós, nem terpeszes, kemény az egészségtelen, pláne kifelé.. de szerinte ez támaszt és nem nyomja a combját. És vesz egy olyat, amit kértem, hogy ne. Bébikomp is van már, abba se fogom berakni..

Az Adamo hinta is sz#r szerinte, abban is nyomorog, belepakolt egy hatalmas habszivacs párnát alá. Akkor most kemény kenguru vagy szivacs? Ráadásul ki is eshet így..

Ezen kívül számtalan kisebb-nagyobb dolog van, mit kenjek rá, mikor kezdjek hozzátáplálni (attól előre félek, hogy félévesen bolti krémtúróval meg a saját vegetás húslevesével akarja tömni mint a másik unokáját, aki 5 évesen mindenre allergiás..)

Küldjem el? Vesszünk össze? Eltiltani se akarom meg azért jó, hogy van segítség (a férjem estig dolgozik), de amint kiteszem a lábam a szobából, már az ellenkezőjét teszi, mint amire kértem...

A nem babás dolgokban sem nem túl jó, a mosott ruhákat összesározta az udvaron, amikor elvitte a babaruhát hogy kimossa, együtt mosta a férje munkaruhájával és a homokozós ruhákkal 30 perces programon, a mosópor bennük maradt - és kioktatott, hogy miért kéne másképp mosni, ő 60 fokra állította - csak 30 perc alatt nem fűti fel a vizet a gép, de ezt nem érti), a rántott húson kívül más kaját nem ismer..

Sorolhatnám még, elnézést elég hosszú lett, már ki is kellett írnom magamból, tele van vele a hócipőm..

2016. máj. 11. 13:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

1. Kulcsot visszakérni, a csöngöt kikapcsolni.

2. Anyós akkor jöhet veled bárhová, ha erre felszólítod - orvoshoz is tudsz egyedül menni a gyerekkel, ö fölösleges.

3. A kertkaput zárni és anyóst nem beengedni. Ha jönni akar, elöre telefonon megkérdezi, hogy nektek megfelel-e és csak akkor johet, ha igen.

4. Önállóan lásd el a gyereket és ne akarj anyóstól segítséget, akkor nincs gond, hogy beleszól valamibe is.

5. A nem értelmes ajándékokat azonnal visszaadni, nem pedig raktározni.

5. A mosást nem értem, hogy kerül a ti szennyesetek az anyós lakásába?

2016. máj. 11. 14:52
 12/33 anonim ***** válasza:
87%

"ő 60 fokra állította - csak 30 perc alatt nem fűti fel a vizet a gép"

Bocs, de ez hülyeség! Ha a gép 60 fokra van állítva, akkor a mosás akkor indul, ha már megvan a höfok. Meg mellesleg az a 10 liter víz, amit használ, kb 5 perc alatt akár felforrhat!

2016. máj. 11. 14:53
 13/33 anonim ***** válasza:
91%

Már attól felment a vérnyomásom, hogy végigolvastam.

Mégis milyen segítség ér meg ennyit?

Egy percig sem hagynám ezt. Igen, azon az áron is hogy örökre én leszek a szörnyeteg meny, aki elüldözte.

A fia hogy áll a kérdéshez? Nem mindegy.

2016. máj. 11. 14:54
 14/33 anonim ***** válasza:
99%
Szerencsére nálunk hamar rövidre záródott ez a téma. Én csak annyit kérdeztem anyósomtól, hogy neki anno milyen érzés volt, mikor az ő anyósa mindenbe belemagyarázott, mindent jobban tudott nála stb. Nem válaszolt semmit akkkor, de azóta mintha kicserélték volna.
2016. máj. 11. 14:58
 15/33 anonim ***** válasza:
19%

Irigylem a problémád sokkal kisebb a valóságban mint aminek hallatszik.

Van egy anyósod aki segít mindenben csak a saját módján. Az autós dolgot megértem, itt meg kellett volna mondani neki hogy a karjába nem utazhat mert balesetveszélyes és ha leéllít a rendőr nagyon csúnya büntetést fog kiszabni amit a mama fog kifizetni. Már nem az ő korát éljük amikor az autósülés ismeretlen fogalom volt. A mosásról, kimosod újra vannak ennél nagyobb gondok is az életben. A fárjed mit szól ehhez? Őt kellene megkérni hogy beszéljen anyukával, mondja el neki hogy a korai hozzátáplálás nem a megfelelőbb. A fiára talán hallgat de szerintem rád nem. Kiközösíteni nem kell, látszik hogy szeret titeket már túlságosan is.

2016. máj. 11. 15:23
 16/33 anonim ***** válasza:
92%
A kocsiból kaptam volna ki anyóst, ha a gyereket kiveszi az ülésből. Határozottan állítsd le, inkább sértődjön meg, mint a gyereknek baja legyen.
2016. máj. 11. 15:32
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

A TE gyereked. A TE felelősséged az élete.

A többi másodlagos.

Én férfiként simán elláttam a kicsiket, sokkal többet voltam velük, mint az anyjuk, szóval megy az, ha néha nehéz is.

2016. máj. 11. 15:33
 18/33 anonim ***** válasza:
89%
Kulcsot visszakérni, és csak akkor jöhet ha te akarod. Mindig fog taláni valamit amibe beleköthet. Jól sejted, 6 hónaposan minden felnőttkaja, "1 évesen már bilizni kell", "nem beszél elég jól a gyerek" stb. Aztán jön a bölcsi ovi. Mindig lesz mibe belekotyogni. Az autós esetbe bele is halhatna a baba, ezt mégis, hogy képzelte? Milyen segítség ez? Lásd el egyedül inkább, a végén még megöli/megnyomorítja.
2016. máj. 11. 15:52
 19/33 anonim ***** válasza:
94%
Kulcs visszakér, csengő kiköt, felesleges cucc visszavisz. Elmondod neki ezt mind, hozzáteszed, hogy nem haragszol rá, de szedje össze magát, majd hívd meg, hogy pár hét múlva menjen át hozzátok. Vagy észreveszi magát, vagy hosszabb időre szakítsátok meg a kapcsolatot és próbálkozzatok újra.
2016. máj. 11. 15:54
 20/33 anonim ***** válasza:
55%
én simán elvenném a kulcsot(vagy zárat cseréltetnék ha ez nem megy) és után nyafoghat amennyit tetszik és rátenyerelhet a csengőre is nem érdekel. Ha olyasvalamit vesz amit határozottan megtiltottam landolna a kukában a szeme láttára és nem jöhetne be csak úgy hozzám. Ha pedig kikapja megint a kicsit mert bőg akkor vagy előre ülteted vagy megállsz és kinyitod neki az ajtót(persze többszöri figyelmeztetés után) amúgy minden hülyeségére csak mosolyognék és bólogatnék, így úgy érezné hogy hallgatok rá közben járhatnám a magam útját.
2016. máj. 11. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!